peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
GURU ***

TOSITTEEN KOPIOINTI

Tila: Arkistoitu

Voisiko tositteen kopioinnissa saada mukaan automaattisesti myös tositteella olevan liitteen ettei sitä tarvitsisi jokaiselle kopioidulle tositteelle erikseen liittää.

9 kommenttia
GURU ***

Edelleen kyselen tätä; voisiko tositteen kopioinnissa myös tositteen liite tulla mukaan uudelle tositteelle?

CHAMPION **

Tässäkin tapauksessa varmaan tulee miettiä, että kumpia tapauksia on useammin: liite mukana vai ei. Minä en heti yhtäkään tapausta keksi, missä liitteen tulisi tulla mukana, kun taas toisinpäin montakin: korkojaksotus, verojaksotus, myynti, palkat, poistot, lomapalkkavelka.. Näissähän pitää aina lisätä ajankohtainen liite, jolloin vanha liite tulisi aina poistaa.

Uteliaisuutta siis, että minkälaisia tällaiset toistuvat kirjaukset, joissa sama liite? Ja voisiko sen ratkaista esim laittamalla liite tilikausiarkistoon?

GURU ***

Hei Milja Hirsmäki

Minä kopioin esim. tilinavaukseen peilikuvana tilinpäätökseen tehtyjä manuaalivientejä, silloin on hyvä että avaustaseen tositteella on myös liite mukana. Toki sen saa katsottua myös tilinpäätöksestä mutta jos se tulisi jo tositteelle niin minusta se olisi kätevää. Joskus peilikopioin myös tilikauden sisällä esim. jotain korjauksia mitä ei voi tehdä alkuperäistä tositetta korjaamalla tehdä, silloinkin ihan kätevä että liite tulee mukana. Samoin kun konsernien keskinäisissä veloituksissa ei välttämättä tehdä myynti/ostolaskuja, silloinkin tämä olisi hyvä ominaisuus. Yleensä myös poistotositteen teen joka kuukaudelle, siinä on ihan hyvä olla liite mukana missä on poistolaskelma. Toki jos liitettä ei haluta niin olisi hyvä olla mahdollista valita haluaako liitteen vai ei. Osalla yrityksistä tilikausiarkisto on muutenkin jo kovin pitkä että niissä tapauksissa en enää näillä liitteillä sitä kasvattaisi. Jos vain muutama liite niin miksipä ei.

Mukavaa työviikkoa Milja!

T:Tuula

Hei Tuula ja Milja,

Miljalla on hyvä huomio tuosta että kuinka usein liitettä oikeasti tarvitaan kopioitavalle tositteelle. Ainoa toimiva ratkaisu tässä olisi erillinen "sisällytä liitteet" -täppä tositteen kopioinnin yhteydessä. Emme kuitenkaan ole tekemässä manuaaliseen tositekäsittelyyn uusia ominaisuuksia, joten arkistoin tämän idean.

GURU ***

Hei

Tähän liitteen kopiointiin vielä sellainen kommentti että omasta mielestäni ei ole haitaksi jos liite kopioituu aina. Jos ei satu katsomaan juuri sitä ensimmäistä tositetta niin näkee liitteen myös muilta kopioiduilta tositteilta.

CHAMPION ***

Tuo "sisällytä liitteet" olisi kyllä mainio täppä. Monesti harrastetaan peilikuvakopiointia, jossa tulisi sama liite olla molemmilla tositteilla.

Ostolaskuilla kopioinnissa liite tulee mukana, mikä on nurinkurista. Ostolaskujen kopioinnissa on aina kysymys vanhojen pohjatietojen käyttämisesta uuden laskun luomisessa, eikä silloin vanha liite missään nimessä tulisi olla mukana. Kuka tarvitsee saman laskun kahteen kertaan reskontraansa/kirjanpitoon? Turhaa klikkailua vaihtaa tuore liite ostolaskulle.

Jos muidenkin kuin ostotositteiden jaksotus saataisiin joskus käyttöön (ja mielellään myös jaksotusmahdollisuus taaksepäin, kuten P:llä alkavalla kilpailijallanne on mahdollista), liiteasia ei olisi ehkä niin kriittinen, mutta silti suotava ainakin sisällytystäpän ominaisuudessa. Riippuen minkälaisen linkityssysteemin jaksotustositteille saa aikaiseksi.

GURU ***

Toivoisin että ostolaskun kopioinnissa liite tulisi mukaan niille jotka sitä haluavat. Omalla asiakkaallani maksetaan osamaksusopimuksia (asiakas saa yhden laskun sopimuksen alussa) ja ne tallennetaan kuukausittain maksuun. Jokaisessa erässä pääoma suurenee ja koron osuus pienenee, on kätevä kun erät on nähtävissä jokaisella laskulla ettei tarvitse palata sille ensimmäiselle jos joutuu jotain tarkistamaan.

CHAMPION ***

Totta, tuota en tohkeissani tullut ajatelleeksi. "Sisällytä liitteet" -täppä ostolaskuillekin siis.

CHAMPION ***

Onhan näitä tapauksia joissa ostolaskulla on ihan oikeasti hyvä kopioitua myös alkuperäisen laskun liite esim. vuokrat jotka tulevat yhdellä lapulla useammaksi kuukaudeksi, samoin ennakkoverot. Tositepuolellakin olisi toivottavaa että saisi edes valita haluaako alkuperäisen liitteen esim. peilikopioidulle tositteelle, mutta ei voi mitään kun Netvisoria ei kiinnosta kehittää ohjelmaa asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan, omat intressit menevät asiakkaiden intressien edelle.