peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Leena Toivonen
CONTRIBUTOR ***

Tilikartan tilit myynti- ja ostoreskontrassa

tekijä Leena Toivonen
Tila: Arkistoitu

Hei.

Olisi hyvä, jos tilikartassa olisi ominaisuus, jolla pystyttäisiin määrittelemään, mitä kirjanpidon tilejä myynti-/ostoreskontrassa saa käyttää. Eli myyntituotteen taakse laitettavia tilejä pääsisi jotenkin rajaamaan, samoin ostolaskujen tiliöinneissä käytettäviä tilejä. Kun kirjanpitoa osaava/ymmärtävä henkilö käyttää Netvisoria, tällaista ominaisuutta ei tarvita. Kun ohjelmaa käyttää henkilö, jolla ei välttämättä ole mitään käsitystä, mitä tarkoittaa tuloslaskelman tai taseen tili tai vastaavasti tulo-/kulutili, soppa onkin valmis. Ongelma voisi poistua, kun tarvittaessa yrityskohtaisesti voisi määritellä, mitä tilejä myyntituotteiden takana saa käyttää. Sama juttu ostolaskujen tiliöinneissä.

4 kommenttia
Taru Heinonen
CHAMPION ***
tekijä Taru Heinonen

Ei huono idea millään muotoa mutta jäin vain miettimään että onko sellaiselle henkilölle jolla ei ole kirjanpidon perusteet tuttuja, järkevää edes antaa oikeuksia tehdä tiliöintejä tai muuttaa yhtiön perusasetuksia joissa oletus myyntisaamistilin pystyy muuttamaan vaikka tuloslaskelman tiliksi jos sikseen tulee. Käyttäjäoikeuksissahan pystyy määrittelemään että henkilöllä on pelkät katseluoikeudet kirjanpidon tietoihin vaikka muihin reskontran tietohin olisikin täydet oikeudet. Vastaavasti reskontran oikeuksissa pystyy rajaamaan tiliöintioikeudet vaikka kokonaan pois.

Ensisijaisesti suosittelisin että kirjanpitoa taitamaton antaa tiliöintien teon sellaisille, jotka niitä hallitsee. Jälkikäteen noiden sotkujen selvittely ja korjaaminen on hidasta... ja kallista.

Leena Toivonen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Leena Toivonen

En varsinaisesti puhunut myyntisaamistilin muuttamisesta joksikin muuksi, vaan myyntituotteiden takana olevista tulotileistä, jotka tuotetta perustettaessa määritellään.

Tilitoimistoissa on usein yritys- ja yhdistysasiakkaita, jotka haluavat tehdä itse myyntilaskuja ja samalla myös myynnin tuotteita. Näin vaikuttavat myös siihen, miten laskut tiliöityvät kirjanpitoon. Sama on ostolaskujen käsittelyn puolella. Tässä ei paraskaan opetus aina mene perille, vaikka kuinka yrittäisi muistuttaa, mitä tilejä saa käyttää ja mitä ei.

Kirjanpito on monen mielestäni niin yksinkertaista, että siitä kuka vain selviää. Olen todella samaa mieltä kanssasi siitä, että sotkujen selvittelyjä ja korjaaminen se vasta hidasta ja kallista onkin.

Jukka Salminen
CHAMPION *
tekijä Jukka Salminen

Me myymme palvelua asiakkaille ja meidän tehtävä on sopia asiakkaan kanssa tehtävistä ja rooleista, mitä kukin tekee kirjanpidossa ja Netvisor-järjestelmässä. Mikäli sovitut roolit on määritelty epäselvästi, niitä on tarkasteltava ja sovittava asiat uudestaan. Ei kukaan halua selvittää toisen sotkuja, varsinkaan jos siitä ei saa korvausta. 

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Leena,

Olen kommentoijien kanssa samaa mieltä että ohjeistuksella tämä on saatava toimimaan. Eli emme tule tätä toivetta toteuttamaan.