peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Pasi Tasanen
CHAMPION ***

Tilisiirtojen automaattitiliöinti asetetun säännön perusteella

tekijä Pasi Tasanen
Tila: Käsittelyssä

Tilisiirrolle voi asettaa tiliöintisäännön, mutta käsittääkseni siitä ei ole mitään hyötyä kun ei Netvisor tiliöi tapahtumia automaattisesti. Minulla meni aika pitkään ennen kuin huomasin, että tilöinti ei tosiaan tapahtu vaikka tuon säännön asettaa. Tämä olisi hyödyllistä saada toimimaan ettei näitä tarvitsisi käsitellä tiliotteilta enää.

Ohjeessa tämä mainitaan myös:

Tiliöintisääntöjen hallinta – Netvisor tukiportaali

Käytetään vain tilisiirroissa: Valinnalla voidaan luoda tiliöintisääntö, mutta tapahtuma pitää silti manuaalisesti käsitellä tiliotteelta kyseisellä säännöllä.

6 kommenttia
Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Eikä tiliotteella ehdotusten hakeminen tunnista tapahtumia, vaikka on nimitarkennetta ym. Aina pitää valita valikosta se oikea.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Pasi,

 

Mitä muutoksia meidän pitäisi tehdä ostolaskujen käsittelyyn jotta tilisiirrot voitaisiin kokonaan poistaa? Mietin tätä yhtenä kehityspolkuna jos se vain on toteutettavissa. Samalla korjautuisi myös täällä vastaantulleet ongelmat.

 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-ideointi/Tilisiirtoihin-osamaksumahdollisuus/idi-p/167289

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***
tekijä Teemu Kolehmainen

Taitaa mennä aika utopian puolelle, että tilisiirto-osio tulisi tarpeettomaksi. Ostoreskontra toimittajien ja heidän tilitietojensa perustamiseen on kuitenkin aika raskas yksittäisille maksuille. Toki jos ostoreskontraan saisi tilapäisen toimittajan joka toimisi samalla periaatteella kuin myyntipuolen tilapäinen asiakas, johon voisi lennossa syöttää tarvittavat tiedot ilman että tarvitsee jokaista yksittäistä maksun saajaa perustaa erikseen toimittajaksi, niin silloin voisi tilisiirroista luopua.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Kiitos kommentista Teemu,

 

Tarkoituksella ehdotin aika radikaalia muutosta, sillä se mihin on totuttu ei aina ole välttämättä paras tapa toimia. Ja toki myös tuon sinun huomiosi lisäksi voi olla jotain muuta mitä tässä pitää huomioida, mutta ei vain nyt osata ajatella.

Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Mielestäni tilisiirtoja ei saisi sotkea ostoreskontraan. Raporttien ostovelathan muodostuvat ostoreskontran avoimista laskuista ja tämä luku vääristyisi merkittävästi, jos siinä olisi mukana tilisiirtoina maksettavat verot, vuokrat, lainanlyhennys/osamaksu/maksujärjestelyerät, jne. sopimukseen perustuvat maksut, joista ei ole ostolaskua ja/tai/eli sellaiset maksut, jotka eivät ole ostovelkaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

 

Lukujen vääristymistä ei estä se, että nämä "laskut" päivättäisiin tuleville kuukausille, koska ne näkyvät silti Avoimet ostolaskut -luvussa. Voisihan ne jättää käsittelemättömiksi siihen asti kunnes maksupäivä koittaa, mutta silloin paisuisi käsittelemättömien lista mahdottomaksi. Ja jos kyseinen lasku eli tilisiirto maksettaisiin osissa, menisi tämä avoimien ostolaskujen summan vääristyminen vs. em. linkin tiketin tilisiirron osamaksumahdollisuusidea solmuun.

Ida Ketola
CHAMPION ***
tekijä Ida Ketola

En ollut tiennyt, ettei tiliöintisääntö varsinaisesti toimi. Silloinhan sillä ei ole mitään virkaa! 😩

 

Linkki/kulku/näkyvyys tilisiirtojen ja ostoreskontran välillä pitäisi olla helpompi, koska nyt asiakkaat eivät löydä tilisiirtoihin ja esim. veromaksut joudutaan osalle asiakkaista tämän vuoksi laittamaan ostoreskontraan. 

 

Toinen kehitysehdotus ostoreskontraan on, että toimittajan voisi perustaa uutta ostolaskua kirjatessa kuten esim. Fivaldissa.