peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Pasi Tasanen
CHAMPION ***

Tilityspisteet näkyville palkansaajalistaukseen

tekijä Pasi Tasanen
Tila: Aktiivinen

Palkansaajalistaukseen ei pysty laittamaan näkyville onko tilityspisteet valittuna. Asiakkaallamme tulee jatkuvasti uusia työntekijöitä ja työntekijät tekevät lyhyitä keikkoja. Asiakas lisää itse työntekijöitä Netvisoriin ja niitä lisätään myös rajapinnan kautta. Nyt oli käynyt tilanne missä oli jäänyt tilityspisteet valitsematta ja tyellit perimättä palkasta.

Tällä hetkellä ei ole mitään paikkaa mistä näitä pystyy tarkistamaan massana muuten kuin jälkikäteen. Eli pistäkäähän palkansaajalistaukseen nämä myös vaihtoehdoiksi näkyville, niin on ainakin yksi paikka mistä näitä voi katsoa ennen palkkojen maksatusta.

1 kommentti
Helena Lindell1
CHAMPION ***
tekijä Helena Lindell1

Hei,

mielestäni pääsääntö pitäisi olla oletusarvona. Ts. niin, että jokainen työntekijä automaattisesti avautuu pääsäännön mukaisesti käsiteltäväksi ja mm. TyEL peritään jos hlön ikä asettuu rajoihin.  Poikkeukset työntekijän käsittelyssä voidaan tehdä käsin, niitä on kovin harvoin jos silloinkaan.

Ohjelman automaation tulee tukea sitä, ettei tarpeettomia virheitä tapahdu eikä turhia asetuksia tarvitse tehdä..

Hyvän ohjelman tunnusmerkki ei ole se, että kaikkea voi säätää, jopa itsestäänselvyyksiä.

Hyvän ohjelman tunnistaa siitä, ettei tällaista säätöä tarvitse tehdä vaan toiminnot on loppuun hiottu jo suunnitteluvaiheessa.

Jotain parannuksia tältä osin on jo viime vuosina tehtykin - se on hyvä, mutta tekemistä riittää vielä uusiinkin ohjelmaversioihin.