peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Maiju Ruismäki
CONTRIBUTOR **

Useamman palkkalaskelman tulostusmahdollisuus kerralla henkilön takaa

tekijä Maiju Ruismäki
Tila: Aktiivinen

Hei,

Minusta olisi hyvin hyödyllistä mikäli palkansaajan tiedoista saisi kohdassa Palkkalaskelmat suoraan ruksia tulostettavaksi tarvitut laskelmat yhdellä

kertaa. Usein näitä nimittäin tarvitaan koko vuodelta tai muulta pitemmältä periodilta, ja on suhteellisen turhauttavaa joutua avaamaan ne kaikki

yksitellen tulostettaviksi.

Ehdotan tällaista ominaisuutta lisättäväksi.

Ystävällisin terveisin

Maiju Ruismäki

9 kommenttia
tekijä Sini Alamäki

Hei

Verkkopalkassa palkansaaja voi itse tulostaa palkkalaskelmansa niiden laskelmien osalta, jotka ovat tarpeen toimittaa eteenpäin. Suosittelen verkkopalkan käyttöönottamista. Lisää verkkopalkasta voi lukea täältä Maventa Verkkopalkka – Netvisor tukiportaali  (tukisivu) sekä http://maventa.com/verkkolaskutus/lisapalvelut/verkkopalkka/  (palvelun oma sivu hyötyineen). 

Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Hei,

Meillä on verkkopalkka käytössä. Harvoin (ei vielä kertaakaan) laskelmia tarvitsee tulostella (tai vain avata pdf:ksi) palkansaajaa varten. Useammin niitä tarvitaan kaikenlaisten selvitysten ja tarkistuksien yhteydessä yrityksessä palkanlaskijan toimesta. Uskoisin, että aloittajakin tarkoitti lähinnä tätä. Ainakin itselläni on tarve tarkistella useampaa palkkalaskelmaa kerrallaan ja kätevämmin se kävisi jos ne saisi yhteen pötköön.

Saahan laskelmat pötköön palkkakausittain, niin miksipä ei samalla tavalla myös palkansaajan palkkalaskelmat-näkymästä. Helpottaisi arkea ja käytettävyyttä huomattavasti.

tekijä Sini Alamäki

Kiitos tarkennuksesta Miika. Idean taustalla olevan todellisen tarpeen hahmottaminen on ideoinnissa todella tärkeää, jotta voimme toteuttaa ratkaisut näitä tarpeita palvelemaan ja kykenemme priorisoimaan ideat todellisten tarpeiden mukaisesti. Kommenttisi auttaa meitä eteenpäin.

Odotan itse kaikenlaisten selvitysten täyttämisten vähentyvän huomattavasti kun pääsemme vuoden kuluttua tulorekisterin aikaan. Tällöin perimmäinen tarve selvityksen vastaanottajan tiedonsaamiselle tulee katettua automaattisesti palkanlaskentaprosessin raportoimisen yhteydessä.

Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Juu, ja onneksi ei ole tarvinnut verottajan yms. selvityksiä varten palkkatietoja kaivella, vaan ihan omia tarkistuksia ja sellaisia varten. Niitä on varmasti jokaisella palkanlaskijalla ainakin silloin tällöin. Varsinkin palkanlaskijan tai muun asiaan vihkiytyneen henkilökunnan vaihtuessa.

Maiju Ruismäki
CONTRIBUTOR **
tekijä Maiju Ruismäki

Hei,

Verkkopalkka ei ole ollut käytössä kuin vasta hetken suhteessa siihen että esimerkiksi viime viikolla minulta pyydettiin vuosien 2013-2017 palkkalaskelmia. Tälläkin henkilöllä laskelmia olisi tuolle aikavälille ollut 26 kpl. Kyseisessä tietokannassa on n. 2450 palkansaajaa joilla on pahimmillaan viikottainen laskelma. Yksikin tällainen pidemmän aikavälin pyyntöön vastaaminen vie todella kohtuuttomasti aikaa jos jokainen laskelma on tulostettava pdf:ksi erikseen. Koska kyse on useimmiten verottajan vaatimuksista miksi he näitä haluavat ja koskee usein kilometrikorvauksia tai päivärahoja, niin vastaus ei voi olla että otetaan pelkkä palkkatodistus vuosi kerrallaan. Ongelma ei myöskään tule poistumaan päiväjärjestyksestä sillä että tulevaisuudessa asiat tehdään toisin koska historia on ja pysyy ja sitä joudutaan säännöllisesti selvittelemään.

Laura Kaija
VISMA
tekijä Laura Kaija

Hei

 

Voisitteko vähän tarkemmin avata tätä tarvetta, eli mitä nimenomaisia tietoja laskelmilta tarkistetaan?
Voisiko tässä toimia ratkaisuna joku raportti, vai pitääkö laskelman nimenomaan olla tulostettuna? 

Maarit Hulkko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maarit Hulkko

Hei,

vaikka nyt on jo tosiaan päästy tulorek.-aikaan, välillä näitä palkkalaskelmia joutuu tulostamaan. 

Miksi kysytte, mitä tietoja niistä tarvitaan?

Mikään erillinen raportti ei tähän käy vaan nimenomaan niin kuin aloituksessakin jo kerrotaan ja useassa vastauksessa, palkansaajan henkilötiedoista mentäessä välilehdelle palkkalaskelmat, jokaisen palkkalaskelman kohdalla olisi ruutu, josta klikkaamalla laskelman voisi tulostaa. Paperiksi ta pdf, ihan nyt miten itse kukin tarvitsee. Sehän tuolta jo aukeaa muutenkin valmiiksi pdf näköisenä.

 

 
 

 

 

Laura Kaija
VISMA
tekijä Laura Kaija

Kiitos Maarit vastauksesta. 

 

Vastauksissa toistuu se, että palkkalaskelmia joutuu tarkistamaan, mutta itselleni ainakin vieläkin jäänyt epäselväksi että miksi ja mitä tietoja? Lasketaanko tässä käsin summia eri laskelmilta? Vai etsitäänkö kenties jotain tiettyä riviä? Onko laskelmalla jokin sellainen katsottava tieto, mitä ei mistään muualta näe? 

 

Voisiko tässä siis esimerkisi toimia myös jokin uusi raportti, jossa näkyisi kerralla enemmän tietoja vai nimenomaan katsotaan aina yhtä laskelmaa kerrallaan joltain näkökantilta? 

 

Siksi kyselen, kun tässä se varsinainen tarve pyynnön taustalla on ainakin itselleen vielä epäselvä. En siis halua kiusata turhaan kysymyksillä, vaan oppia aiheesta enemmän:)

Maarit Hulkko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maarit Hulkko

Meillä oli töissä henkilö joka halusi palkkalaskelmansa paperina vaikka ne olivat lähteneet hänelle verkkopalkkana jo palkanlaskennan yhteydessä. Jouduin siis tulostamaan nämä kaikki hänelle uudelleen yksi kerrallaan koska massatoimintoa ei tuolla henkilön puolella ole. Saman verran olisi mennyt aikaa palkkajaksojen kautta tulostettaessa.

Itse raportointiahan on jo hyvin palkkapuolella josta tietoa saa. Toki palkkakortteja katsottaessa olisi mukava jos näkymästä pystyisi lukuja kopioida. Nythän ne voi viedä vaan exceliin.