peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
GURU ***

Verolomakkeelle osakastiedot

Tila: Aktiivinen

Hei

Toivoisin että verolomakkeelle 6B siirtyisi myös osakastiedot. Nyt ne vuodesta toiseen kirjoitetaan uudelleen. Tässä vaiheessa vuotta, kun tilinpäätökset on tehty, on tehty pitkää päivää ja jopa viikonloppuja niin virheriski on suuri kun joka ikisen henkilötunnuksen joka ikinen vuosi käsin ilmoitukselle joutuu naputtelemaan, ei ihan digiloikka tässä ole minnekkään loikannut. Oma epäilyni on, että osakastiedot useimmin säilyvät vuodesta toiseen samana, kuin että ne vaihtuvat ja siinä mielessä korjattavaa on vähemmän verrattuna siihen että kaikki joka vuosi kirjoitetaan kokonaan uudelleen.

9 kommenttia
CHAMPION ***

Tähän on olemassa toiminto. Verolomakkeen kaavojen hallinnasta valitaan halutut koodit ja kopioidaan niiden arvot edellisen vuoden lomakkeelta. Näppärämpää tietysti olisi jos tulisi automaattisesti.

GURU ***

Kiitos @Teemu Kolehmainen 

Näitä ominaisuuksia ei vaan kaikkia tiedä,  taas viisastuin pikkuisen Hymiö Onnellinen

GURU ***

Mitenkä lomakkeet 66 Selvitys konsernisuhteista ja 18 Luettelo yhteisön käyttöomaisuuskiinteistöistä, en onnistunut näitä kopioimaan edelliseltä vuodelta, onko näissä joku muu niksi?

Moi Tuula,

 

Oletuksena noissa lomakkeissa 66 ja 18 ei ole kaavoja, joten tarkasta ensimmäisenä onko niihin lisätty kaavoja. Jos kaavoja ei ole, niin mitään ei voi kopioidakaan.

Miksi sitä ohjetta ei voida julkaista, jonka mukaan osakastiedot ym. käsin syötetyt kopioidaan edelliseltä tilikaudelta, samoin kaavojen kopiointi? Tosi harva oikeasti tietää miten se tehdään.... ja syöttää joka vuosi turhaan tietoja.

CHAMPION ***

Hei

 

Pari vuotta vanhassa ketjussa ollut tuo ohje, josta sen itsekin olen saanut: https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Veroilmoituksesta-6B/m-p/162094#M2763

 

Harvoinpa nuo muuttuu, niin voisi siirtää nuo tiedot automaattisesti seuraavalle vuodelle. Toiset ohjelmat taitaa niin myös tehdä ja OmaVerossa tiedot pysyy, mutta menee vähän NV:n veroilmoitustoiminto hukkaan jos joudut näpyttämään veroilmoituksen OmaVeroon, vaikka osin se taitaa olla edelleenkin kätevämpää/nopeampaa niin.

Hei,

 

Hyvää keskustelua ja konkreettinen ongelma. Kumpi seuraavista vaihtoehdoista olisi mielekkäämpi tapa ratkaista ongelma?

 

1) Yrityksen perustiedoissa on oma osio, mihin voi tallettaa omistajatiedot, toimialakoodit yms. perustiedot ilmoituksia varten. Näistä tiedoista esitäytetään ilmoitukset näiltä osin. Käyttöoikeudet pitää jollain tavalla määritellä, kenellä on oikeus tietoja päivittää sekä nähdä.

 

2) Kun avaa uuden ilmoituspohjan, Netvisor käy automaattisesti kopioimassa edelliseltä ilmoitukselta nämä perustiedot (kuten yllä on ehdotettukin), ilman että tarvitsee itse kopioida kaavoja tai mitään vastaavaa.  Tässä tapauksessa tiedot pitää ilmoitukselle täyttää kokonaan käsin ensimmäisellä ilmoituskerralla. Ja tässä pitää myös varmistaa, että tiedot osataan hakea myös erilaisten ilmoitusten välillä jos vaan kyse on samoista tiedoista.

 

// Timo

 

ping @Marja-Liisa Lohtander  

GURU ***

Minä kallistuisin tuon 1 vaihtoehdon kannalle, onhan tuo sellaista perustietoa kunhan se vaan siirtyisi verolomakkeelle.

CHAMPION ***

Ehdottomasti vaihtoehto 1. Ainakin kirjanpitäjän oikeuksilla olisi syytä päästä tietoihin käsiksi, menee turhan monimutkaiseksi jos esim. vain pääkäyttäjä tms. pääsisi muokkaamaan näitä tietoja.