peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
CONTRIBUTOR ***

Viitesiirtojen käsittely tiliotteella

Tila: Käsittelyssä

Asiakasyrityksessä on käytössä Netvisor ostoreskontra ja kirjanpito osiot. Koska myyntilaskuja yrityksessä ei tehdä niin myyntireskontra ei tarvita. Pankkikorttitilitykset tulevat yrityksen pankkitilille viitesiirtoina eikä Netvisorin tiliotteella ole mahdollista näitä tapahtumia tiliöitä. Ainut mahdollisuus viitesiirtoja tällä hetkellä käsitellä on myyntireskontra osion kautta. Mielestäni myös viitesiirot tulisi olla mahdollista käsitellä yrityksen tiliotteella. Onko muilla tullut eteen tällaista tilannetta?

Näyttökuva 2016-03-01 kello 12.19.31.png

7 kommenttia
CHAMPION ***

Tämä nyt ei vastaa kysymykseesi, mutta vinkkinä että mikäli kyseessä on luottokunnan tilitykset, niin luottokunnan sopimus kannattaa muuttaa siten, että tilitykset tehdään siten että provisiot eritellään maksun yhteydessä. Näiden luottokorttitapahtumien käsittelyyn on oma näppärä käsittely tiliotekäsittelyssä eikä se vaadi myyntireskontran avaamista.

Hei Margus,

kuten äsken puhelimessa juttelimmekin tästä asiasta, niin jotta saat käsiteltyä viiteaineistoja Netvisorissa tiliotteelta, kun käytössä ei ole myyntireskontra-osiota, tulee maksuliikennesopimukselta lopettaa konekielisten viiteaineistojen noudot.

Kivaa päivän jatkoa!

CONTRIBUTOR *

Me kokeilimme tätä viime kesänä yhden asiakkaan kohdalla. Kun viitesiirrot otettiin pois päältä, emme nähneet, mitkä ovat maksuja laskuille ja mitkä ovat tilityksiä luotto- ja pankkikortteihin, koska viitteet tulevat tiliotteella yhtenä könttäsummana. Näin ollen saamistilien täsmääminen ei onnistu. Asiakkaamme tekee myyntilaskut toisesta järjestelmästä oman ketjuohjauksensa vuoksi. Viitesiirtojen pois päältä ottaminen toimii siis vain jos kaikki viitemaksut voidaan kirjata samalle tilille.

Viitesuoritusten käsittely tiliotteen kautta on pankkiriippuvainen tällä hetkellä. En valitettavasti muista tarkkaan, minkä pankin viitesuorituksia, joita ei ole tiliotteelle eritelty, voi käsitellä tiliotteen muokkausnäkymän kautta. Suurimmassa osassa tapauksia tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan viitteistä tehdään ihan normaalisti tositteet kirjanpitoon (linkitystä tiliotteelle ei valitettavasti saa).

Hei Margus, Taru ja Heli,

Onko tämä lähinnä pienten yritysten ongelma? Nyt 2018 alusta on mahdollisuus ottaa transaktiopohjainen myyntireskontra käyttöön pienille yrityksille (liikevaihto alle 0,2 M€). Käyttöönotto onnistuu kun menee ko yrityksen myynti- /osto -valikkoon ja toimii ohjeiden mukaan.

CONTRIBUTOR *

Hei,

meillä oli kyse siitä, että asiakkaalla oli ketjun vuoksi eri laskutusjärjestelmä.

Heli

CHAMPION **

Meilläkin asiakkaana urheiluseura, jolla on yli kymmenen tiliä käytössään. He käyttävät erillistä laskutusohjelmaa netvisorin rinnalla. Osa viitesuorituksista voidaan kirjata myyntipuolen massatiliöinteinä, mutta osa tulee viitesuorituksina, eikä niihin voi tehdä suoraan tositetta. Nämä eivät tule näkyviin siis muokattaviin tositteisiin vaan niitä joudutaan metsästämään tiliote-erotuksen avulla. Todella painajaismaista hommaa.