peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Lajitteluperuste:
updated by Markus Anttonen VISMA ‎11-10-2018 15:48
Financial Overviewhin on tullut uusia ominaisuuksia. Jatkossa tuloslaskelma kuukausittain raporttia pystyy muokkaamaan ja siihen pystyy lisäämään uusia sarakkeita ja vanhoja sarakkeita voi ottaa pois näkyvistä. Lisäksi sarakkeitten paikkaa voi vaihtaa raportilla.    Alla näkyy uudet saatavilla olevat sarakkeet:
Näytä koko artikkeli
updated by Jani Korhola VISMA ‎19-09-2018 08:58
 Hei,   Julkaisimme syyskuun alussa uuden budjetointi- ja raportointipalveluintegraation Netvisoriin. Palvelu tarjoaa esimerkiksi muuttuvien kulujen tuloslaskelmakaavan sekä helpon tavan rakentaa budjetti tulevalla vuodelle. Palvelu on tarkoitettu yrityksille joilla on käytössään osakeyhtiön tililuettelo. Muilla yhtiömuodoilla palvelu ei toimi halutusti ja heille vaihtoehtona on edelleen Netvisorin Controller-osio. Integraation saa käyttöönsä Netvisor Storesta. Palvelun hinnat löytyvät hinnastostamme. Palveluun siirretään yrityksen tositedata halutuilta tilikausilta. Tutustu palvelun ominaisuuksiin tarkemmin Marketplacessa.                                         Käyttöönotto tapahtuu siis Netvisor Storesta. Henkilö joka ottaa palvelun käyttöönsä, saa pääkäyttäjän oikeudet Financial Overview -palveluun. Muut käyttäjät saavat palveluun mennessään rajoitetut oikeudet, joka tarkoittaa käytännössä lukuoikeutta raporteille ja budjetointiin. Uudet käyttäjät perustetaan Financial Overview -palveluun sitä mukaa kun he palveluun kirjautuvat. Palvelun pääkäyttäjä voi tämän jälkeen käydä muokkaamassa heidän oikeuksiaan.   Koska käyttäjä pääsee palveluun vain Netvisorin kautta, ei palvelu vaadi erillistä kirjautumista. Netvisorin käyttöoikeuksista tarvitaan oikeudet kirjanpidon perustietoihin. Käyttöönoton jälkeen palvelu löytyy Taloushallinto -valikon "Raportit"-osiosta.                                             Financial Overview:ssa on sisäänrakennettu ohje, joten siksi Netvisorin ohjesivulla on hyvin pintapuolinen kuvaus palvelusta. Ohjeen löydät palvelussa ylälaidan kysymysmerkin takaa.  
Näytä koko artikkeli
Laura Sainio VISMA
Työaikatiedot voi jatkossa linkittää palkkalaskelmalle myös sen jälkeen kun palkka on jo maksettu. Tämä voi olla tarpeen kustannuslaskennan seuraamisen kannalta. Toimi näin kun haluat linkittää työaikatietoja jo maksettuun palkkalaskelmaan:   Palkkalaskelman käsittely palkanmaksuun Ensin muodostetaan palkkalaskelma niillä tiedoilla kuin on sillä hetkellä saatavilla. Tällä palkansaajalla on päivittäin kirjattu 7,5 tuntia 1.-13.9. eli yhteensä 67,5 tuntia.      Muodosta palkkalaskelma, toimita ja maksa se. Älä kuitenkaan muodosta tositetta palkoista vielä.    Tuntien linkittäminen Esimerkin henkilö on työskennellyt myös loppukuun ajan 7,5 tuntia päivässä, mutta myynnin kustannuspaikan sijaan hän on työskennellyt hallinnossa syyskuun viimeisen viikon. Päiväerittelyraportilla tilanne näyttää tältä:      "Palkkalaskelmat, joilla ei ole tositetta" -vaiheeseen on lisätty painike "Linkitä puuttuvat tuntikirjaukset". Kun koko palkkajakso on kulunut ja laskelmalta puuttuneet tuntikirjaukset ovat tiedossa, valitse käsiteltävät laskelmat ja tämä uusi painike.  Painikkeesta avautuu ikkuna, jossa on listattuna kaikki kyseiselle  palkkajaksolle kirjatut tuntikirjaukset, joita ei ole vielä otettu palkkalaskelmalle mukaan.      Nyt voit valita lisättäväksi tälle palkkalaskelmalle tunnit, jotka eivät olleet tiedossa vielä palkkalaskelmaa muodostettaessa ja maksettaessa kun valitset lisättävät rivit ja painat "Linkitä valitut tunnit ja päivitä jakokäyrä". Hyväksytty-tilassa olevat tuntikirjaukset ovatkin oletuksena tulossa mukaan laskelmalle. Halutessasi voit porautua myös työaikaraportille  klikkaamalla oikean reunan tuntimäärää.   Palkkakulut kirjanpidossa  Ilman tuntien linkittämistä tosite näyttäisi tältä. Kulut kohdistetaan alkuperäisten 67,5 tunnin perusteella myyntiin.        Nyt  kun kaikki kyseisessä kuussa tehdyt tunnit linkitetään mukaan laskelmalle ja huomioidaan jakokäyrässä, muodostuu tosite huomioiden myös hallintoon tehdyt tunnit.       
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, tänä vuonna sopimuksen mukaiset liikevaihtoluokkien päivitykset tehdään kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa kesäkuussa päivitetään yritykset, joiden vuoden 2017 liikevaihto saatiin Asiakastiedosta 31.5. mennessä ja nyt syyskuussa yritykset, joiden liikevaihtoluokka saatiin 26.8. mennessä. Kytkemme päivitystyökalun päälle 5.9. niille yrityksille, joiden Netvisorin ja Asiakastiedon liikevaihdot erosivat toisistaan. Työkalu tulee näkyviin KH-oikeuksilla varustetulle henkilölle, kun hän kirjautuu yritykseen, jonka liikevaihtoluokat eroavat toisistaan. Työkalun ohjeet: Työkalu näyttää tältä. Linkistä pääsee vielä tarkistamaan edellisen päätetyn, vahvistetun tai sinetöidyn tilikauden liikevaihdon tuloslaskelmalta. Alasvetovalikosta valitaan oikea liikevaihtoluokka ja vahvistamalla tiedot päivittyvät automaattisesti Netvisoriin. Mikäli tuntuu, ettei ole oikea henkilö ilmoittamaan tietoja tai on todella kova kiire juuri sillä hetkellä, niin toisesta napista pääsee pois työkalusta. Jompaa kumpaa nappia pitää painaa, jotta pääsee eteenpäin. Työkaluun pääsee myöhemmin takaisin widgetistä, joka näyttää tältä: Työkalu on auki 26.9. asti, joten päivitykset pitää tehdä ennen sitä. Kiitos yhteistyöstä ja hyvää loppukesää!
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, tänä vuonna sopimuksen mukaiset liikevaihtoluokkien päivitykset tehdään kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa nyt kesäkuussa päivitetään yritykset, joiden vuoden 2017 liikevaihto saatiin Asiakastiedosta 31.5. mennessä. Kytkemme päivitystyökalun päälle 6.6. niille yrityksille, joiden Netvisorin ja Asiakastiedon liikevaihdot erosivat toisistaan. Työkalu tulee näkyviin KH-oikeuksilla varustetulle henkilölle, kun hän kirjautuu yritykseen, jonka liikevaihtoluokat eroavat toisistaan. Työkalun ohjeet: Työkalu näyttää tältä. Linkistä pääsee vielä tarkistamaan edellisen päätetyn, vahvistetun tai sinetöidyn tilikauden liikevaihdon tuloslaskelmalta. Alasvetovalikosta valitaan oikea liikevaihtoluokka ja vahvistamalla tiedot päivittyvät automaattisesti Netvisoriin. Mikäli tuntuu, ettei ole oikea henkilö ilmoittamaan tietoja tai on todella kova kiire juuri sillä hetkellä, niin toisesta napista pääsee pois työkalusta. Jompaa kumpaa nappia pitää painaa, jotta pääsee eteenpäin. Työkaluun pääsee myöhemmin takaisin widgetistä, joka näyttää tältä: Työkalu on auki 27.6. asti, joten päivitykset pitää tehdä ennen sitä. Kiitos yhteistyöstä ja hyvää alkanutta kesää!
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, HRM-kesäkampanja on hyvä mahdollisuus ottaa käyttöön moderni palkanlaskenta sekä työkalut tuntikirjauksiin ja matkalaskuihin tai avata Työaika ja matkalaskut -osio täydentämään jo käytössä olevaa Netvisor Palkanlaskentaa. Käyttöönoton voi tehdä huoletta, sillä uusien avauksien kuukausittaiset palkansaajakohtaiset veloitukset ovat 0 € elokuun 2018 loppuun saakka. Lue lisää hyödyistä, katso ominaisuusvideot ja ota yhteyttä asiantuntijaan Lisäpalvelut-sivulta >> Kampanjan säännöt: - Uusien Netvisor Palkanlaskenta sekä Työaika ja matkalaskut (resurssienhallinta) -palveluosioiden avauksien kuukausittaiset palkansaajakohtaiset veloitukset 0 € aikavälillä 1.6.-31.8.2018. Transaktiot ja mahdolliset lisäkäyttäjät veloitetaan normaalisti käytön mukaan. - Alennus on voimassa, kun yrityksen käyttöön avataan joko toinen tai molemmat palveluosiot. - Alennus koskee ainoastaan uusia avauksia, kun avattava palveluosio ei ole ollut viimeiseen vuoteen (12 kk) kytkettynä päälle. - Alennus on voimassa elokuun 2018 loppuun saakka automaattisesti. Laskutus alkaa normaalisti syyskuun 2018 alusta. - Vastuu palvelun poiskytkemisestä ennen laskutuskauden alkua on asiakkaalla tai asiakkaan tilitoimistolla. - Avaukset voi tehdä palvelunhallinnassa itse tai olla yhteydessä Netvisor-asiantuntijaan Lisäpalvelut -sivun kautta . Alennukset huomioidaan Netvisorin laskutuksessa automaattisesti. Esimerkki 1 Yritys X on jo Netvisor Palkanlaskenta -osion käyttäjä, mutta työaika-excelit aiheuttavat virheitä palkanlaskentaan. 20 palkansaajalle halutaan käyttöön myös Netvisorin työajankirjaukset. Yrityksen pääkäyttäjä (käyttäjähallitsija) avaa palvelunhallinnasta Netvisor Työaika ja matkalaskut (resurssienhallinta) -osion kesäkuussa 20 palkansaajalle. Netvisor Palkanlaskenta -osion käyttäjäkohtaiset veloitukset jatkuvat normaalina. Netvisor Työaika ja matkalaskut -osion käyttäjäkohtaiset veloitukset ovat kuukausimaksuttomia (transaktiot veloitetaan) 31.8.2018 saakka. Normaali laskutus alkaa syyskuusta Netvisor-hinnaston ​ mukaan. Esimerkki 2 Yritys Y on Netvisor-asiakas, mutta käytössä ei vielä ole palkanlaskentaa. Henkilöstökulut ovat merkittävä osa 50 työntekijän yritystä. Henkilöstökulujen vaikutus halutaan mukaan kassavirtaennusteeseen. Yrityksen tilitoimisto hoitaa palkanlaskentaa ja avaa palvelunhallinnasta yrityksen käyttöön Netvisor Palkanlaskenta sekä Työaika ja matkat -osiot heinäkuussa. Sekä Netvisor Palkanlaskennan että Työaika ja matkat -osion käyttäjäkohtaiset veloitukset ovat kuukausimaksuttomia (transaktiot veloitetaan) 31.8.2018 saakka. Normaali laskutus alkaa syyskuusta Netvisor-hinnaston​ mukaan. Lue lisää hyödyistä, katso ominaisuusvideot ja ota yhteyttä asiantuntijaan Lisäpalvelut-sivulta >>
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, lisäsimme hinnastoon Maventa EDI-palvelun transaktioiden hinnat sekä yhtenäistimme ja alensimme Eazybreakin hintoja. Päivitetyt hinnastot ovat toistaiseksi ainoastaan suomeksi, mutta ruotsin ja englannin kielet ovat tulossa. Hinnastot löytyvät edelleen samasta paikasta, eli Communityn linkit eivät ole muuttuneet. Tässä vielä linkki suomenkieliseen yrityshinnastoon.
Näytä koko artikkeli
Marja-Liisa Lohtander VISMA
Olemme koonneet alla oleviin taulukoihin tietoa tuloveroilmoituslomakkeista ja liitelomakkeista sekä tiedon, mitkä lomakkeet ovat käytettävissä Netvisorissa. Oletuskaavat löytyvät päälomakkeilta 6B, 5 sekä 6A. Tuloverolomakkeiden lähetyksen yhteydessä voidaan Netvisorista lähettää erilaisia tietoja myös pdf-muotoisina liitetiedostoina, tyypillisesti tilinpäätöstietoja, mutta myös muita tietoja. Aiemmin liitetietotyyppejä oli käytössä laajemmin, mutta näitä on verohallinnon toimesta poistettu käytöstä ja myös Netvisoriin tullaan päivittämään liitetietotyyppien sisältö. Alla tietoa liitetyyppien muutoksista. Aiemmin tällaisilla liitetyypeillä oli mahdollista ilmoittaa myös liitelomakkeiden tietoja, mutta verohallinnon ohjeistuksen mukaisesti liitelomakkeet (poislukien liitelomake 80, jolle on vielä oma liitetyyppi), tulee lähettää päälomakkeen yhteydessä sähköisesti tietuekuvauksen mukaisena liitelomakkeena. Mikäli siis on tarve lähettää liitelomake, jota järjestelmässä ei vielä ole, on sekä päälomake että liitelomake lähetettävä Ilmoitin.fi -palvelun kautta. Tämän johdosta Netvisoriin tullaan lisäämään liitelomakkeiden määrää vuoden 2018 verolomakkeille. Oletuskaavat, jotka löytyvät tuloveroilmoituksilta 6B, 5 ja 6A, on muodostettu verolomakkeille siten, että ne palvelisivat käyttäjiä mahdollisimman laajalti. Oletuskaavojen toiminta perustuu muokkaamattomaan perustilikarttaan eli mikäli yhtiön tilikarttaa on muokattu, tulee kaavojen oikeellisuus varmentaa. Verolomakkeilla on myös jonkin verran kohtia, joihin ei suoraan ole mahdollista tuottaa järjestelmästä yksiselitteistä tietoa ja tällöin kaavaa ei ole kyseiseen kohtaan muodostettu. Esimerkiksi tuloverolomakkeen 6B liiketoiminnan muiden tuottojen kohdassa oleva käyttöomaisuusosakkeiden luovutus- ja purkuvoitot -kohtaan ei oletustilikartassa ole yksiselitteistä tiliä, josta kaavan voisi muodostaa, sillä tili 3650 Käyttöomaisuuden myyntivoitot voi sisältää käyttöomaisuusosakkeiden myyntivoittojen lisäksi myös muun käyttöomaisuuden myyntivoittoja. Samoin joistakin verolomakkeen kohdista, joissa esitetään erästä veronalainen osuus, on jätetty kaava pois, jotta verotuskäsittelyn oikeellisuus tulee varmennetuksi.  Tarkemmin tuloveroilmoitusten kaavojen käsittelystä löytyy tietoa ohjeistamme: Tuloveroilmoittaminen   sekä oheisesta Community -kirjoituksesta: Tuloveroilmoittaminen - lomake 6B Suunnitteilla olevan yhteisöjen tulolähdejaon poistamisen johdosta verohallinnon verolomakkeisiin on odotettavissa muutoksia ja tämän johdosta suurempia muutoksia ei nyt olla toteuttamassa Netvisorin lomakkeisiin. Lomakkeiden toimivuutta pyritään kuitenkin viemään eteenpäin ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja ajatuksia tähän liittyen. Tulemme myös lisäämään liitelomakkeiden määrää ja myös tästä kuulisimme mielellämme, mitkä liitelomakkeet teidän mielestänne olisi tärkeintä saada Netvisoriin.
Näytä koko artikkeli
Tuuli Korpijaakko VISMA
Resurssinhallinta eli työaika ja matkat -palveluosion hinnoittelu muuttui vuoden 2018 alussa kuukausiperusteiseksi. Mitä muutos tarkoittaa ja mitä tulee ottaa huomioon palveluosiota käytettäessä? Netvisorin työaika ja matkat  -palveluosiosta syntyi aikaisemmin veloitus, vaikka osiota ei olisi käytetty. Uuden hinnoittelun pääpointit ovat seuraavat: Resurssinhallinnasta joutuu maksamaan vain, jos osiota käytetään. Veloitus syntyy, jos kuukauden aikana kirjataan matkalaskuja tai työaikaa jollekin käyttäjistä, jolla Resurssinhallinta -osio on päällä. Rajapinnan yli tuodut kulut ja kirjaukset, myös tuntikirjaukset ovat veloitusperuste, jos Resurssinhallinta -osio on päällä. Esimerkiksi kuittiskannerin käyttö. Kuukausihinta sisältää edelleen rajattoman työajan kirjaamisen ja matkalaskujen tekemisen sekä niihin perustuvan palkanlaskennan työntekijäkohtaisesti ja lisäksi mobiiliominaisuuksien käytön Palkanlaskentaprosessin kannalta tehokkainta on siis se, että jokainen työntekijä kirjaa työaikansa ja matkalaskunsa itse Netvisoriin. Samalla yrityksessä voidaan hyödyntää Netvisorin automaatio-ominaisuudet, kun työntekijän kirjaamat kulut siirtyvät automaattisesti Netvisorista palkanlaskentaan ja matkalaskut maksatukseen, kirjanpitoon ja tarvittaessa myyntilaskutukseen. OPAS: Netvisor Resurssinhallinta 2018 Saatavilla on myös uusi Netvisor-opas, jossa kerromme uuden hinnoittelun vaikutuksia työaika ja matkat -osion käyttöön. Lisäksi kokosimme myös Resurssinhallinta -osioon liittyvää tietoa EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksista. Opas sisältää: Uusi hinnoittelu ja laskutusperusteet Netvisor mobiilityökalut GDPR vaatimukset ja niihin valmistautuminen Voit ladata oppaan PDF-muodossa tästä: Netvisor Resurssinhallinta 2018 ​
Näytä koko artikkeli
Tuuli Korpijaakko VISMA
Hei Netvisorin käyttäjä , Päätä tilikausi vauhdilla ja allekirjoita tilinpäätöksen asiakirjat sähköisesti ! Voit siirtää tilinpäätöksen asiakirjat suoraan Netvisorista VismaSigniin. Mi tään uusia käyttäjätilejä ei tarvitse luoda, vaan tiedot siirtyvät suoraan tilikausiarkistosta VismaSign-palveluun. VismaSignista pääset lähettämään allekirjoituskutsut eri osapuolille muutamassa sekunnissa. Allekirjoittaminen tapahtuu mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla . Sähköinen allekirjoittaminen on kirjanpitolautakunnan (KILA 1899, 2012) mukaan  juridisesti sitova tapa vahvistaa tilinpäätöksen asiakirjat. Step-by-step Video Link : 1209 1. Päätä tilikausi ja muodosta tilinpäätösaineisto. 2. Tilikausiarkistoon muodostuu linkki sähköiseen allekirjoitukseen. Klikkaa linkkiä ja pääset VismaSigniin luomaan allekirjoituspyynnön 3. Voit muokata asiakirjan liitetietoja ja kirjoittaa mukaan saatetekstin. HUOM! Mikäli tilinpäätösaineisto ei jostain syystä seurannut mukana, voit liittää sen pdf-asiakirjana. 4. Lisää allekirjoittavat henkilöt, kutsujan tiedot ja LÄHETÄ! 5. Seuraa ketkä ovat allekirjoittaneet klikkaamalla "Kaikki asiakirjat". Sähköinen allekirjoitus säästää aikaa ja suuren määrän hallinnollista työtä . Lisäksi tiedot pysyvät varmasti tallessa myös allekirjoittamisen jälkeen. VismaSign kasvaa kansainvälisesti ja voit nyt allekirjoittaa sähköisesti Pohjoismaissa . ​
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, tiedotimme joulukuussa uudesta transaktiopohjaisesta hinnoittelumallista pienyrityksille, joiden liikevaihto on alle 0,2 miljoonaa euroa. Tämä mahdollistaa myynti- ja ostoreskontrien käytön ilman kiinteää kuukausimaksua ja veloitus (1,82 €/lasku) syntyy ainoastaan tehdyistä ja/tai vastaanotetuista laskuista. Tällä haluamme tarjota semmoisille yrityksille, joilla ei ole paljoa laskutapahtumia, mahdollisuuden siirtyä kohti automatisoitua taloushallintoa sekä myös vähentää yrityksissä ja tilitoimistoissa tapahtuvaa manuaalista tositteiden syöttöä. Mitä yrityksesi hyötyy Netvisorin myynti- ja ostoreskontrien käytöstä? Säästyy paljon aikaa ja työtä, kun laskut lähetetään/vastaanotetaan Netvisorista, jolloin tositteet kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon Yritykselle saadaan paljon parempaa ja ajankohtaisempaa tietoa yrityksen taloustilanteesta ja kassavirrasta Valmiit yhteydet pankkeihin, jolloin saatavien seuranta on helppoa Netvisorissa Laskujen perintä on helppoa Netvisorin kautta Sähköinen laskuarkistointi sekä myynti- että ostolaskuille Laskujen lähetys ja vastaanotto ovat huomattavasti halvempia verkkolaskuina kuin kirjeellä Laskut menevät myös perille huomattavasti nopeammin verkkolaskuina kuin kirjeenä, jolloin maksut ovat todennäköisemmin ajallaan Julkaisu tapahtuu tänään iltapäivällä viikkopäivityksen yhteydessä, jonka jälkeen myynti- ja osto-sivuille tulee ns. landing paget, jonka kautta käyttöönotto voidaan tehdä mikäli yrityksellä ei ole kumpaakaan reskontraa käytössä. Mikäli jompikumpi tai molemmat reskontrat ovat jo käytössä ja halutaan vaihtaa uuteen transaktiopohjaiseen hinnoitteluun, tulee muutos tehdä meidän asiakaspalvelun kautta. Netvisorin hinnaston PDF-muodossa löydät täältä.
Näytä koko artikkeli
Marja-Liisa Lohtander VISMA
Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnolle 1.1.2018 ja maahantuonnista suoritettava vero ja veron peruste ilmoitetaan oma-aloitteisesti arvonlisäveroilmoituksella kuten muutkin verokaudelle kohdistettavia liiketapahtumia koskevat tiedot. Maahantuonnin arvonlisäveron perusteen laskennassa ei ole muutoksia aiempaan. Ajallisen kohdistamisen ratkaisee tullauspäätöksen tullauspäivä. Ahvenanmaalta tuontien osalta vero kuitenkin kohdistetaan kuukaudelle, jonka aikana veron suorittamisvelvollisuus on syntynyt, sillä Ahvenanmaan ja manner-Suomen välisessä tuonnissa Tulli ei tee arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkittyjen osalta tullauspäätöstä. Arvonlisäverotusmenettelyn muutos koskee kaikkia arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkittyjä tahoja. Netvisoriin on lisätty kaksi uutta ALV-koodia, joilla maahantuonnin tapahtumat kirjataan ja jolloin ne raportoinnissa ohjautuvat alv-laskelmalle ja oma-aloitteisten verojen veroilmoitukselle: MAAL: ‘EU:n ulkopuolinen maahantuonti ALV’ EVMA: ‘EU:n ulkopuolinen maahantuonti ALV ei väh.kelp’ Alla esimerkkejä uusien koodien käyttämisestä sekä niiden perusteella oma-aloitteisten verojen veroilmoitukselle muodostuvista tapahtumista.                                             Kun maahantuontiin liittyvä ostolasku on jo kirjattu ja siihen saadaan myöhemmin tullauspäätös, suosittelemme, että alv-koodin muutos tehdään ensisijaisesti ostolaskun kautta, mikäli se on mahdollista. Tällöin ostolasku avataan muokkaustilaan ja vaihdetaan alv-koodiksi MAAL tai EVMA tilanteen mukaisesti. Toinen vaihtoehto on kirjata yllä kohdassa 2 tapaan manuaalinen kirjaus, jolla tullausarvo saadaan raportoitua oikealle kaudelle.  Lisätietoja Maahantuonnin arvonlisäverotusmenettelyn muutoksesta löytyy mm.: Verohallinnon ohjeesta: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/61955/maahantuonnin-arvonlis%C3%A4verotusmenettelyst%C3%A4-1.1.2018-alkaen/ Kirjanpitolautakunnan uusitusta yleisohjeesta arvonlisäveron kirjaamisesta: http://tem.elinar.fi/tem/kirjanpi.nsf/all/50B78DD1DC1DA1BAC22581E500402457?openDocument Tilisanomien artikkelista aiheeseen liittyen: https://tilisanomat.fi/verotus/maahantuonnin-arvonlisaverotus-muuttuu
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, tiesitkö, että Netvisoriin on valmiina integroituna useita eri kassajärjestelmiä? Integraation avulla saat kassamyynnit suoraan kirjanpitoon ja samalla ajantasaista tietoa yrityksen taloustilanteesta. Samalla säästät paljon ylimääräistä vaivaa, kun ei tarvitse päivittäin/viikoittain/kuukausittain erikseen laskea ja kirjata kassamyyntejä kirjanpitoon tai toimittaa materiaalia kirjanpitäjälle. Alla olevalla videolla myyntipäällikkömme Kari Kinnunen kertoo kassajärjestelmän integroinnista Netvisoriin ja siitä saatavista hyödyistä. Video Link : 1202 Lisätietoja kassajärjestelmistä ja niiden integroinnista saat meidän MarketPlacesta tai asiakaspalvelustamme. Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille! Terveisin Lasse Kosonen
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Lasse Kosonen VISMA
Hyvä asiakkaamme, Netvisor-palvelun uusin hinnoittelu on voimassa 1.1.2018 alkaen. Tuomme hinnoitteluun uusia palveluita sekä uuden käyttöön perustuvan hinnoittelumallin pienyrityksille. Hinnoittelun yleiskorotus on 1,9 % ja tulostuspalvelun hinnat nousevat Postin hinnoittelun noustessa. Tässä tiedotteessa käydään läpi tulevat hinnastomuutokset. Hinnasto näkyvillä Communityssa Vuoden 2018 Netvisor hinnaston löydät Visma Solutions Communityn Netvisor-osiosta. Hinnasto löytyy myös hintalaskurin muodossa Netvisorin kotisivuilta.  Edellinen hinnastomuutos oli 1.7.2017 ja koski ainoastaan tulostuspalvelua. Muutokset osiokohtaisiin, koulutus- ja tulostuspalvelun hintoihin Kiinteiden palveluosioiden hinnat nousevat 1,9 %. Korotus koskee kaikkia liikevaihtoluokkia. Korotus ei koske ohjelmistorajapintaa. Tulostuspalvelun hintojen korotus on seurausta Postin vuodenvaihteessa tapahtuvasta hintojen korotuksesta. Hintoja korotetaan seuraavasti kaikissa volyymiluokissa: Priority 3 % Economy 5 % Ulkomaat 5 % Suosittelemme siirtymään verkkolaskutukseen, jolloin tulostuspalvelun hinnankorotukset eivät vaikuta kokonaishintaan. Verkkolaskutukselle saatte myös nopeamman ja tehokkaamman laskutusprosessin. Katso ohjeet verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottoon sekä kuluttajaverkkolaskutukseen . Netvisor Koulutuspalveluiden hinnat ovat 125 € / tunti (etäkoulutus ja integraatiot) ja 1000 € / päivä + matkakulut (asiakkaalla tapahtuva koulutus). Myynti- ja Osto-osiot ilman kiinteää kuukausimaksua Alle 0,2 M€ -liikevaihtoluokan yritykset voivat 1.1.2018 alkaen käyttää Myynti- ja Osto-osioita ilman kiinteää kuukausimaksua. Laskutus perustuu luotujen myyntilaskujen sekä luotujen/vastaanotettujen ostolaskujen määrään. Hinta on 1,82 € / lasku. Tapahtumamaksut veloitetaan normaalin hinnaston ja tapahtumatyypin mukaan. Transaktiopohjainen hinnoittelu löytyy hinnastosta omana liikevaihtoluokkana. Tulemme joulukuun aikana vielä tiedottamaan tarkemmin palvelusta ja sen käyttöönotosta. Uusi transaktiopohjainen hinnoittelu mahdollistaa myös pienyritysten, joilla on vähän laskuja, tuomisen automatisoidun taloushallinnon piiriin. Laskuliikenteen hoitaminen Netvisorin kautta mahdollistaa reaaliaikaisen kassavirtaraportoinnin sekä vähentää kirjanpidon manuaalista työtä. Resurssienhallinnan veloitusperusteiden selkeyttäminen Järkevöitämme resurssienhallinnan (työaika ja matkat) veloitusperusteita. Jatkossa käyttäjäkohtainen kuukausimaksu veloitetaan ainoastaan silloin, kun käyttäjä on laskutuskuukauden aikana käyttänyt palveluita: työajankirjaus, matkalasku tai kuittiskanneri. Työajankirjaus koskee myös rajapinnan yli tuotuja tuntitietoja. Kuittiskannerin osalta veloitusperuste täyttyy, kun skanneria käytetään ja resurssienhallinta on aktiivinen. Tämä poistaa siis tarpeen laittaa resurssienhallintaa päälle ja pois kuukausittain. Ostotilaus ja viestintäpalvelu Uudistamme palvelua siten, että Ostotilaus ja Viestintä eriytyvät. Viestintä kuuluu jatkossa jokaisen aktiivisen moduulin perusominaisuuksiin ilman lisäkustannuksia. Ostotilaus on merkittävä osa täydellistä ostolaskuautomaatiota ja kassavirtaennustetta. Käyttämällä ostotilausta merkintä tulevasta kulusta päivittyy automaattisesti kassavirtatyökaluun ja ostotilausta vastaava ostolasku voidaan tarkastaa automaation kautta. Uudet palvelut ja laajennokset sekä poistuvat palvelut Postin Prinetin korvaava Smarttime eShip-palvelu on käytettävissä vuoden 2018 alusta osana tilauskäsittely-toiminnallisuu tta. Katso lisätietoja eShip-palvelusta Communitysta . EazyBreakin henkilöstöetuuksien palvelut tuodaan suoraan Netvisorista käyttöönotettaviksi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. EazyBreakin hinnat löytyvät jo hinnastosta. EazyBreakista löydät lisää tietoa täältä. Maventa EDI:n hinta vahvistuu alkuvuoden aikana. Maventa EDI tulee käytettäväksi tilauskäsittely- ja ostotilaus-toiminnallisuuksien kautta. Suora-asiakkaiden sähköinen palvelukanava poistuu tuotteena 1.1.2018 eikä siitä enää veloiteta. Customer Care palvelee jatkossa kaikkia asiakkaita normaalien kanavien ja aukioloaikojen mukaisesti.
Näytä koko artikkeli
Minna Seistilä VISMA
Palkkahistoriatiedot voi nyt tuoda massatoiminnolla Netvisoriin palkanlaskennan käyttöönoton tarpeisiin. Tavoitteenamme on mahdollistaa mahdollisimman helppo käyttöönottoprosessi palkanlaskentaan ja tulemme tätä tavoitetta kohti työskentelemään jatkossakin. Massatuonnin toiminnon löydät palkanlaskennan asetusten alta Palkat - Palkanlaskennan asetukset - Palkkojen historiatiedot sekä palkanlaskennan käyttöönoton vaiheesta 9 "Henkilöiden historiatietojen lisäys". Toiminnallisuus vastaa melko lähelle palkansaajien massatuontityökalua. Lataa ensin excel-pohja Netvisorissa. Täytä exceliin tarvitsemasi tiedot. Tallenna täytetty tiedosto koneeellesi ja lataa Netvisoriin. Tukisivuilta löytyy tarkempi ohjeistus: Netvisor tukiportaali Palkkatietojen tuonti julkaistaan ensin kaikille käyttäjille testattavaksi pilotointiversioksi. Voit käyttää toimintoa normaalisti, mutta keräämme vielä kokemuksia toiminnallisuudesta ja käymme kokemuksianne läpi. Anna palautetta uudesta toiminnosta kommentoimalla alle. Tervetuloa Netvisorin palkanlaskennan käyttäjäksi.
Näytä koko artikkeli
Eveliina Vartiainen VISMA
Manuaaliseen ostolaskujen käsittelyyn saa helposti kulumaan yhden ihmisen työpäivän. Laskut on käytävä läpi, asiatarkastettava ja hyväksytettävä. Hyväksyntä saattaa viivästyä, kun oikea henkilö ei ole paikalla. Prosessi päätetään laskun maksuun, ehkä vielä verkkopankissa. Unohtamatta, että tieto on vietävä myös kirjanpitoon.     Manuaalinen ostolaskujen käsittely on vielä arkea monessa yrityksessä. Alle viisi laskua tulee käsiteltyä vielä tehokkaasti myös käsin, mutta määrän kasvaessa alkaa aikaa kulua turhaan tuottamattomaan työhön. Sama prosessi voidaan viedä läpi huomattavasti vähemmällä ajalla. Ostolaskukäsittelyn sähköistäminen ja automatisointi on perusteltua useastakin syystä. Tässä lueteltuna muutamia. 1. Säästä rahaa ja vapauta aikaa kasvuun Automaation yksiselitteinen tavoite on poistaa manuaalisia prosesseja ja vapauttaa työaikaa käytettäväksi fiksummin. Ylimääräisen käytetyn ajan karsiminen mahdollistaa suuremman panoksen suuntaamisen tavoitteiden mukaiseen kasvuun. Ajan säästäminen tarkoittaa tietysti myös rahallista säästöä. Säästö on huomattava, kun sama aika käytetään kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen. Laske itse laskurin avulla, kuinka paljon säästät rahaa nykyisiin toimintamalleihin verrattuna automaation avulla. 2. Helpota arkea Haluamme Netvisorin avulla tehdä asiakkaidemme arjesta helpompaa. Manuaalisten prosessien kankeus näkyy ajankäytön lisäksi myös työn mielekkyydessä ja virheiden määrässä. Ostolaskujen tarkastaminen yhdessä näkymässä ilman papereiden käsittelyä on ketterämmin hallittavissa ja järjestelmä auttaa myös virheiden havaitsemisessa.  Lisäksi laskujen hyväksyntä onnistuu vaikka mobiilisti reissun päältä. Joskus totutut toimintamallit ovat tiukassa ja uuden opettelu pelottaa. Asiakkaamme ovat kuitenkin kokeneet, että aloituskirpaisun jälkeen palkinto on vaivan arvoinen: “Aikaisemmin reskontran rutiineissa oli aika isokin työ. Reskontra tehtiin käsin ja paperilla, ja niistä tehtiin kirjauksia eri järjestelmien välillä. Nyt rutiinit vievät työstäni hyvin pienen osan.” (Depot Service Rauma Oy) 3. Hyödynnä kassavirtaennustetta päätöksenteossa Ostoreskontra-osioon sisältyy Netvisorissa myös kassavirtaennuste. Graafiin valuu automaattisesti Netvisorissa tehdyt myynnit ja ostot, sekä palkkatiedot. Näiden tietojen pohjalta voidaan tehdä katsauksia lähitulevaisuuden maksuvalmiuteen. Kassavirtaennuste on oivallinen johtamisen tukityökalu, kun halutaan saada vahvistusta päätöksenteolle. 4. Netvisor askeleen edellä Pyrimme jatkuvasti viemään tuotetta eteenpäin ja kehittämään automaatiota helpottamaan asiakkaidemme arjen rutiineita. Seuraava isoin uudistus on pian julkaistava ostolaskuautomaatio. Uudistus mahdollistaa säännöllisesti toistuvien laskujen siirtymisen asetettujen sääntöjen mukaisesti suoraan maksuvalmiiksi tai myöhemmin tänä vuonna jopa suoraan maksatukseen. Laskut myös tiliöityvät automaattisesti ja kohdentuvat oikeille laskentakohteille. Lue uudistuksesta lisää täältä​. Katsotaanpa nyt uudestaan. Laskuja saapuu edelleen, mutta nyt ne tulevat suoraan Netvisoriin. Halutut, toistuvat laskut siirtyvät suoraan maksuun ilman erillisiä toimenpiteitä. Samalla myös kirjanpito on taustalla päivittynyt - automaattisesti. Olet säästänyt rahaa ja aikaa, ja todennäköisesti käyttänyt sen paljon tehokkaammin. Jos haluat ottaa kanssamme askeleen eteenpäin kohti parempaa automaatiota, laita viestiä niin mietitään, miten se teidän yrityksessänne voi toteutua. Aurinkoista syksyn odotusta toivottaen, Eveliina Vartiainen Product Specialist P. 040-5643927 eveliina.vartiainen@visma.com
Näytä koko artikkeli
Lasse Kosonen VISMA
Hei, HRM-kesäkampanjassa kaikkien 1.6-31.8.2017 välillä tehtyjen uusien avauksien käyttäjäkohtaiset palvelumaksut ovat veloituksettomia 31.8.2017 asti. Veloituksettomuus koskee sekä palkanlaskenta että työaika ja matkalaskut -osioita. Valitettavasti alennukset eivät kohdistuneet oikein kaikille HRM -osion kesäkuussa käyttöönottaneille asiakkaillemme. Laskutusvirhe koskee osaa asiakkaista ja olemme tunnistaneet asiakkaat. Kesäkuun laskutuksen virheelliset veloitukset hyvitetään automaattisesti heinäkuun laskutuksessa eikä asian korjaaminen vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä. Pahoittelemme virhettä. Ystävällisin terveisin, Janne Lyytikäinen Tuotejohtaja, Visma Netvisor
Näytä koko artikkeli
Antti Byckling VISMA
Webinaarissa käydään läpi Netvisorin uudistetun lomalaskennan ominaisuuksia, miten se toimii ja kuinka voit ottaa uuden lomalaskennan käyttöön yrityksessäsi. Kesto 31 minuttia.
Näytä koko artikkeli