peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anne Oksanen
CONTRIBUTOR ***

ALV-tunnus romumetallin myynnistä?

tekijä Anne Oksanen

Koska Netvisor ohjelman myynti puolelle saadaan oikea ALV-tunnus myyntilaskua tehdessä kun on kyse romumetallin myynnistä?

6 VASTAUSTA6

tekijä Markus Anttonen

Moi Anne

Käännetyn verovelvollisuuden alaiset metalliromun ja -jätteen myynnit ja ostot ilmoitetaan arvonlisäveron kausiveroilmoituksella samoissa kohdissa kuin käännetyn verovelvollisuuden alaiset rakentamispalvelun myynnit ja ostot. Näin siitä huolimatta, että kausiveroilmoituslomakkeelle ei tule muutoksia eli lomakkeessa mainitaan vain rakentamispalvelut. Jos ilmoittajalla on sekä rakennusalan että romukaupan ostoja tai sekä rakennusalan että romukaupan myyntejä, summat lasketaan yhteen.

Myyjä ilmoittaa kohdassa 319 Rakentamispalvelujen myynnit (käännetty verovelvollisuus) sellaisten Suomessa tapahtuneiden romumetallin ja -jätteen myyntiensä yhteismäärän, johon sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta.

Ostaja ilmoittaa kohdassa 320 Rakentamispalvelujen ostot (käännetty verovelvollisuus) sellaisten metalliromun ostojensa yhteismäärän, joihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. Ostaja laskee ostoistaan suoritettavan arvonlisäveron yleisen verokannan (24 %) mukaan ja ilmoittaa sen kohdassa 318 Vero rakentamispalvelujen ostoista (käännetty verovelvollisuus).

Siltä osin kuin ostot ovat vähennyskelpoisia, käännetyn verovelvollisuuden perusteella suoritettava vero ilmoitetaan vähennettävinä veroina kohdassa 307 Kohdekauden vähennettävä vero.

Eli voi käytttää RAMY ja RAOS koodeja.

Anne Oksanen
CONTRIBUTOR ***

Hei

Tarkoitin, että saisi valmiiksi koodin jota voisi käyttää kun teemme asiakkaalle laskun ROMUMETALLIN hyvitys laskulla.

Nyt laskun tekijä tekee laskun ja minä’ käyn muuttamassa tositteella alv 24 % --- tasaa alv

Moi Anne

Valitettavasti tätä ei nyt ole lähiajan kehityssuunnitelmassa. Asiasta voi kuitenkin tehdä kehitystoiveen meidän tuoteideoinnin kautta.

Netvisor-tuoteideointi

Tällöin muut voivat äänestää toivetta ja mikäli toive saa enemmän ääniä on tällä paremmat mahdollisuudet tulla toteutetuksi jatkossa.

Marianna Takatalo-Laiho
CONTRIBUTOR ***

Jäteyhtiö on hyvittänyt sekapellistä, samassa laskussa myös muita ostorivejä,

Mielestäni tämä tulisi kirjata RAMY alv tunnuksella, mutta sellaista ei ole valittavana ostoreskontrassa tiliöintiriveillä alv-tunnus sarakkeessa?

Pitääkö tämä korjata suoraan tositteella, jotta saadaan tuo käänteinen alv oikein menemään??

Terv Marianna

 

Rane Olsen
VISMA

Moi Marianna,

 

Tee korjaukset tositteelle tässä tapauksessa. 

Anne Oksanen
CONTRIBUTOR ***

Nuo kaikki tiesinkin vaan kysyin koska saa sen alv-tunnuksen suoraan

laskulle ?

ma 9. tammikuuta 2017 klo 18.02 markus.anttonen <visma@jiveon.com>