peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
GURU ***

Älyttömän hidas

tekijä Tuula Jehkonen

Netvisor on ollut näin iltapäivisin koko tämän viikon ihan raivostuttavan hidas, pahin aika edessä ja jo nyt tämä tilanne, mitähän helmikuussa on odotettavissa.

19 VASTAUSTA19
Mari Tammivirta
CHAMPION *

tekijä Mari Tammivirta

Ja nyt sitten TAAS !!!!

Hanna Linninen
CONTRIBUTOR *

tekijä Hanna Linninen

Hei,

samoin tänään jatkuu hidastelut ja jumittuu lataamaan jotain sivua pitkäksi aikaa. Pitää sulkea selain ja avata uudelleen että pääsee jatkamaan.

Mari Tammivirta
CHAMPION *

tekijä Mari Tammivirta

Niinkuin vastauksessa oli  "ei ole havaittu ERITYISTÄ hitautta"

Ei varmaan ole Netvisorille erityisen hidasta jos laskun aukeaminen kestää melkein minuutin ??

Valoisaa alkuvuotta vaan  :smileygrin: :smileygrin:

Laura Sainio
VISMA

Hei Mari,

Tänä iltapäivänä on ollut selvästi hidasta osalla käyttäjistä, ja Lindan kommentti on vastaus kyselyyn tammikuulta. Pahoittelemme viime päivinä esiintyneitä hitausongelmia.

Jukka-Pekka Inkinen
CONTRIBUTOR ***

Minuutin latausaikaan saat tällä hetkellä olla aika onnellinen Hymiö Silmänisku. Joissain toiminnoissa menee useampiakin minuutteja...

Mari Tammivirta
CHAMPION *

:smileyshocked::smileyangry:

Jukka-Pekka Inkinen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Jukka-Pekka Inkinen

Karmean hidas netvisor tällä hetkellä. Lataa kaikkea todella kauan...

tekijä Linda Vuorisalo

Hei,

Tänään noin klo 10.10-10.30 on ollut hetkellistä hitautta johtuen huoltotöistä. Hitautta ei pitäisi enää ilmetä. Mikäli hitautta vielä ilmenee, suosittelen ottamaan yhteyttä asiakastukeemme ja kertomaan missä toiminnossa ja milloin hitautta on ilmennyt. Puhelinlinjan ollessa ruuhkautunut suosittelen jättämään ääniviestin tai lähettämään tukipyynnön sähköisesti.

Jatkamme huomenna 17.1. huoltotöitä klo 21.00 jälkeen, jonka aikana saattaa ilmetä hetkellistä hitautta ohjelmassa. Tiedotamme tästä vielä erikseen Commynityssä. Pahoittelen, ettemme tiedottaneet etukäteen yllättävästä huoltotyöstä. Pyrimme kehittämään viestintäämme näissä tilanteissa.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Aika hidas on netvisor tänään, laskun aukeaminenkin kestää välillä kokonaisen minuutin, pääkirjaa yhdeltä tositelajilta ja yhdeltä kuukaudelta odottelen tässä samalla, tapahtumia ehkä viisi, ei vieläkään valmis Hymiö Surullinen

Tuula Jehkonen
GURU ***

Onko jotain ongelmaa Netvisorissa kun alkaa olla todella hidasta? Tätä kirjoittelen kun koneella ei muuta tapahdu kuin pallo kulkee edes takaisin. Hidastelu alkoi puolenpäivän maissa ja pahenee koko ajan.

Hei Tuula,

Viime aikoina on tosiaan ollut hetkellistä hitautta. Pahoittelut tästä. Pyrimme jatkuvasti kehittämään hitauteen mahdollisesti vaikuttavia ominaisuuksia.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Tämä sama ongelma toistuu vuodesta toiseen aina tilinpäätösaikaan. Kun tuo ongelma on tiedossa ihan kaikilla olisiko syystä lisätä kapasiteettia että näistä tilinpäätöksistä selvittäisiin ilman jatkuvaa odottelua? Uskon että kaikki ovat kiireisiä tähän aikaan ja tämä hidastelu ottaa hermoon. Kun tehdään pitkää päivää niin ei enää jaksaisi koneen jauhamista katsella!

Tuula Jehkonen
GURU ***

Päivä puolessa ja taas samaa hidastelua kuin eilen, onko tätä samaa odotettavissa kuun loppuun saakka?

Laura Sainio
VISMA

Hei Tuula!

Pahoittelemme viime aikoina iltapäivisin tapahtunutta hidastelua. Nyt Netvisor pyörii normaalivauhdilla ja teemme edelleen toimenpiteitä jotka tähtäävät siihen että palvelun käyttö on sujuvaa myös kiireiseen tilinpäätösaikaan.

tekijä Linda Vuorisalo

Hei Tuula,

kiitos viestistäsi!

Meillä ei ole tiedossa, että lähiaikoina olisi esiintynyt erityistä hitautta. Olemme sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti hitauteen liittyen.

Valoisaa alkuvuotta!

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Äsken Netvisor kävi todella hitaalla! Nähtävästi muillakin samaa ongelmaa ollut äskettäin

Seija Marjamaa
CONTRIBUTOR **

täällä kanssa ongelmia ohjelman kanssa juuri nyt. Kaatui, kirjauduin uudelleen, mutten pääse ostolaskulle tiliöimään, kun heittää rivistä pois. Kollegalla tekee tuplavientirivejä tositteelle.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Onkohan nyt henkilökuntaa riittävästi kun kiireisin aika vuodesta lähesyy, tukipyyntöön tuli tällainen vastaus:

Hyvä asiakkaamme,

kiireettömien tukipyyntöjen käsittelyaika on tällä hetkellä noin kaksi viikkoa.
Jos asia vaatii välitöntä asiakaspalvelun apua, pyydämme sinua vahvistamaan asian vastaamalla tähän viestiin.

Asiakaspalvelumme käsittelee tukipyynnöt tärkeys- sekä saapumisjärjestyksessä. Kiireelliset pyynnöt hoidamme yhden työpäivän aikana. Suosittelemme myös tarkastamaan löytyykö ongelmaanne vastaus ohjesivustoltamme: http://support.netvisor.fi

Pahoittelemme tilannetta ja kiitämme kärsivällisyydestänne.

Ystävällisin terveisin
Netvisor Customer Care

Juha Vilkman
CONTRIBUTOR ***

Minulla ainakin pysähtyi koko Netvisor äsken. Näitä ongelmiahan on ollut jo kohta vuoden verran. Välillä Netvisor on vain erittäin hidas tai jumittaa kokonaan. Ongelmia ollut säännöllisesti ainakin kerran viikossa, jolloin työnteosta ei tule mitään. Järjestelmä alkaa hidastumaan ja jumittamaan sekä välillä ollut pysähdyksissä jopa tunnin ajan. Ongelmasta reklamoitu useasti, mutta minkäänlaista korjausta ei ole saatu aikaiseksi. En enää tiedä itkeäkkö vai nauraa, mutta pelottaa tulevat kiireiset tilinpäätöskuukaudet. Nytkin järjestelmä ollut kaatuneena jo useita minuutteja. Kukaan ei tietenkään vastaa puhelimeen asiakaspalvelussa ja ongelman laadusta ei saa mitään ilmoitusta. Tässä vai odotellaan ja toivotaan, että järjestelmä lähtisi käyntiin. Alkaa menemään hermot tämän Netvisorin jatkuvien ongelmien kanssa!!!!! :smileydevil: