peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CHAMPION *

Finnvoice 3.0

Saadaanko uuden verkkolaskustandardin mukana kyky hyödyntää ostolaskujen tuotekoodeja tiliöinneissä?

5VASTAUSTA5
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Finnvoice 3.0

Hei Frank! 

 

Minkälaista hyödyntämistä tarkoitat? Tuotekoodithan on luettu verkkolaskuista jo ennen Finvoicen 3.0-versiota.

 

Timo

Highlighted
CHAMPION *

Vastaus: Finnvoice 3.0

Onko näin? Kun ostolaskunäkymässä katsoo rivikohtaista tiliöintiä sieltä puuttuu kokonaan tuotekoodi. Haluaisin asettaa kustannuspaikkoja automaattisesti tuotekoodien perusteella. 

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Finnvoice 3.0

Tiliöintiriveiltä tosiaan puuttuu käyttöliittymässä kokonaan tuotekoodi, mutta hyödyntämisen mahdollisuudet eivät sinällään ymmärtääkseni ole muuttuneet uuden standardin myötä.

Laskentakohteiden asettamista tuotekoodien perusteella lähestyisin ehkä ennemmin ostolaskujen automaatiosääntöjen kulmasta, joten testasin laskentakohteiden asettamista tällaisella säännöllä:

automaatio.jpg

 

Tiliöintiriveillä laskentakohdesarakkeisiin Eläimet ja Matkat tallennetaan siis arvot "Kissat" sekä "Vieraat", jos laskuriveiltä löytyy tuotekoodi "kissanruoka". Huonona puolena on, että sääntö asettaa kaikille riveille samat laskentakohteet, vaikka niillä ei ehtojen tuotekoodin mukaista riviä tiliöitäisikään. Oletan, että tarve on asettaa laskentakohteet vain niille riveille, joilla on ehtojen mukainen koodi? Jos oletus osuu oikeaan, niin tuossa voisi olla automaatiosääntöjen kehittämisen paikka, koska en itse ainakaan löytänyt säännöistä muita tarkoitukseen mahdollisesti sopivia toimintoja.

 

Timo

Highlighted
CHAMPION *

Vastaus: Finnvoice 3.0

(updated by Frank Russi ‎15-04-2020 19:57 )

Jep, juuri tuo on tarkoituksena, niin saa kuluja suoraan oikeille osastoille. Nyt noita jyvitetään prosentuaalisesti mikä on kovin turhaa kun tuo automaatio ja tieto on tosiaan olemassa. En tiennyt että automaatiossa noita koodeja pääsee hyödyntämään. Kiitos tiedosta! 🙂

 

Toinen mikä säännöistä puuttuu on vyörytys, mikä on toki sama asia kuin jyvitys. Mutta silloin tuokin tapahtuisi jo laskutasolla, mikä on huomattavasti tarkempaa kuin myöhemmin tapahtuva jyvitys.

 

Jäädään odottamaan jos joku vielä keksii sano tähän muuta 🙂

 

Osaisiko @Rane Olsen  sanoa että voiko automaation kautta kohistaa kustannuspaikkoja per tiliöintirivi?

Highlighted

Vastaus: Finnvoice 3.0

Moi Frank,

 

Ei onnistu nykyisellään noin tarkka automaatio, mutta eiköhän tuo tulevaisuudessa, erilaisten AI-sovellutusten myötä, tule onnistumaan.