peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
GURU ***

HYVITYSLASKUN MAKSU ASIAKKAALLE

tekijä Tuula Jehkonen

Aiemmin kun hyvityslasku maksettiin asiakkaalle niin tiliotteella tehtiin uuden myyntisuorituksen lisääminen ja kirjattiin asiakkaalle maksu. Tällöin ko. tosite tuli linkiksi maksulle. Nyt kun kirjaan maksettuja hyvityksiä ihan samalla tavalla niin maksuriville ei tule mitään tositetta vaan viitesiirtoihin tulee uusi laatikko: käyttäjän reskontraan syöttämät/ muokkaamat suoritukset.

Teenkö nyt jotain väärin vai miksi tositetta ei synny ko. maksulle?

3 VASTAUSTA3
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi Tuula,

Suosittelen käyttämään seuraavaa tapaa noiden käsittelyssä:

1. Etsi hyvityslasku, joka maksettu asiakkaalle

2. Kirjaa laskulle manuaalinen suoritus negatiivisena, tiliotteen maksupäivälle

3. Muokkaa tiliotetta, käytä valikkoa Muu tapahtuma > Tositteen linkittäminen

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Ennen tämä toimi siten että tiliotteelta lähdettiin kirjaamaan asiakkaan maksua, miksi ei enää?

Nyt kun asiakas maksaa vaikka 10 laskua missä on 2 hyvitystä onnistuu veloituslaskujen kirjaaminen tiliotteelta uuden myyntisuorituksen lisäämisellä ja tiliotteelle tulee tosite ko riville mutta nämä 2 hyvitystä pitääkin käydä ensin "maksamassa" myyntilaskulla ja sitten vielä käydä tiliotteella linkittämässä?

Kylläpä menee hitaaksi tuo homma, tiliotteella olisi jo valmiiksi tieto mitä asiakas maksaa ja ennen tämä toimi tiliotteen kautta, miksi tämä hyvä ja toimiva toiminto on poistettu?

Tosin vielä helpompaa olisi jos nämä maksajan päässä jo automaattisesti toimivat ja kirjautuvat hyvityslaskut (mitkä näkyvät myös tiliotteella viitteellisinä) kirjautuisivat viitteellisinä maksetuksi myös Netvisorissa.

Rane Olsen
VISMA

Moi Tuula,

Yleensä tuossa tapauksessa hyvityslaskut kohdistetaan niihin laskuihin, mihin ne on käytetty, eli hoidetaan ne reskontrassa. Lopuille laskuille sitten kirjataan maksut saadun suorituksen perusteella.