peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Frank Russi
CHAMPION *

Kassavirtaennusteessa ostolaskulle tulee virheellinen summa

tekijä Frank Russi

Nyt löytyi jännä bugi. Eli mulla sattuu olemaan suurehko lasku ostoreskontrassa, joka maksetaan erissä (mutta tuli tästä huolimatta meille yhdellä laskulla). Tästä laskusta on siis maksettu puolet, mutta kassavirtaennuste näyttää alkuperäistä summaa. En varmaan olisi muuten huomannut, mutta kun ao. laskun summa sattuu abt tuplaamaan meidän keskimääräisen normireskontran yhteissumman, niin nyt tuo laskelma heittää melkoisesti. :smileysilly: Mutta ainakin löytyi tämä bugi. :smileygrin:

Mun ymmärtääkseni tämä on suhteellisen "helppo" korjata, sillä ostolaskun `Summa`-kentän sijaan ton pitäisi käyttää laskun `Avoinna`-kenttää. Joku asiaa paremmin ymmärtävä voinee kommentoida tähän. Hymiö Onnellinen

PingEnna Rane

6 VASTAUSTA6

tekijä Markus Anttonen

Moi Frank

Kiitos ilmoituksesta. Tämä pitää paikkaansa. Eli nyt jos ostolasku on maksettu osittain, näyttää kassavirtaennuste maksun, mutta se ei vähennä sitä maksua alkuperäisestä ostolaskun summasta, joten ostoa tulee liikaa, kunnes lasku on kokonaan maksettu.  Asiasta on kirjattu meidän kehityspuolelle korjaustehtävä. En nyt pysty suoraan sanomaan aikataulua korjaukselle, mutta asia on otettu ylös.

Jonna Iltanen
CONTRIBUTOR *

Hei,

 

Tähän olisi loistava saada korjaus sillä sama bugi on edelleen. Käsittelen kahta yhtiötä jotka laskuttavat keskenään ja osamaksut kyllä pienentävät myyntilaskusta odotettua summaa mutta ostolasku näkyy kassavirrassa vieläkin alkuperäisellä summallaan. Jouduin siirtämään odotetun maksupäivän kauas koska kassavirtaennuste on täysin väärä näillä tiedoilla.

Frank Russi
CHAMPION *

Tämä hyvä. Tosiaan voisin kuvitella, että tuo ei ole ihmeellinen muutos, ja parantaisi luotettavuutta jonkin verran. Toki ymmärrän jos ei ole siellä listan kärjessä, mutta bugi mikä bugi.

Onko teillä muuten olemassa jotain bugi-tietokantaa, mistä näkee mitkä bugit on löydetty, ja aikataulua korjaukselle?

Hei Frank

Meillä ei ole julkisena bugilistaa. Ilmoitamme isommista bugeista

NETVISOR-TILANNEHUONE -näkymässä, mutta pienempiin ongelmiin on pääsy vain meidän omalla henkilökunnalla. Avoimista bugeista on

listaus on olemassa erillisessä ohjelmassa käyttäjätunnusten takana.

Frank Russi
CHAMPION *

Jes, onko joku syy miksi tuo ei ole julkinen? Helpottaisi arkea, kun bugit voi käydä katsomassa jostain, eikä tarvitse täällä huyudella. Hymiö Onnellinen

Jani Korhola
VISMA

tekijä Jani Korhola

Hei Frank,

Syy on se että kyseinen järjestelmä on käytössä kaikissa Visman konserniyhtiöissä ja järjestelmästä löytyy bugien lisäksi paljon meidän kehitystehtäviin liittyviä tikettejä. Lisäksi myös bugitiketteihin liittyy välillä yksittäisten asiakkaiden tietoja, joita emme tietenkään voi kertoa eteenpäin. Tietoja on toki mahdollista rajata eri kriteereillä ja vain osa tiketeistä voitaisiin näiden avulla näyttää. Tässä on kuitenkin mahdollisuus sellaiselle riskille että järjestelmävirheen tms. seurauksena julkiseksi tulisi myös sellaisia tikettejä joita emme halua muille kertoa ja siksi ainakin toistaiseksi linjanamme on että emme näytä näistä etukäteen mitään.