peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Käyttöoikeuksien ongelmien kartoittaminen

Hei. 

 

Haluamme kartoittaa käyttöoikeuksien ja käyttäjien hallinnan ongelmakohtia. 

Näin voimme alkaa miettiä erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja käytettävyyden parantamiseen. 

 

Voisitte esimerkiksi kertoa meille: 

 

 1. Mitkä ovat suurimmat haasteet käyttöoikeuksien asettamisessa?
 2. Mitä hyvää nykyisissä käyttöoikeuksissa on?
 3. Onko yrityksessänne tarve, johon oikeudet eivät nyt taivu?
 4. Käytättekö käyttöoikeuksien kopiointia?
 5. Käytättekö yrityshierarkiaoikeuksia?
 6. Kerrotko myös, oletko KH vai TPK.

 

Jos ette halua keskustella alla, niin voitte toki myös lähettää yksityisviestin Communityn yläreunan kirjekuoren kautta, että saamme toivottuja vastauksia.

 

(PS. Käyttäjälistauksen uudistamisesta on myös oma keskustelunsa: https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Kayttajalistauksen-uudistaminen/m-p/325400#M6387)

 

Yhteistyöterveisin

 

Laura Kaija & Erna Kangassalo

Netvisorin tuotekehitys

5VASTAUSTA5
Highlighted

Vastaus: Käyttöoikeuksien ongelmien kartoittaminen

Poiminta eräästä aiheeseen liittyvästä yksityisviestistä (lupa kysytty lainaukseen):

 

1)
"

Suurin ongelma on päästä "näkemään" mitä käyttäjä näkee. Eli kokonaiskuva käyttäjän näkymästä ja mahdollisuuksista käyttää järjestelmää on todella vaikea hahmottaa. Varsinkin meidän työntekijöiden, joille en anna pääkäyttäjäoikeuksia, on vaikea ymmärtää ettei asiakkaan näkymä ole identtinen heidän omaansa. Kuitenkin heidän tulee pystyä neuvomaan asiakkaita käyttämään järjestelmää ja siten tuo on ihan ymmärrettävästi välillä heille vaikeaa.

"

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Käyttöoikeuksien ongelmien kartoittaminen

Kohtaan 3: Kirjanpitäjällä ei yleensä ole maksuoikeuksia vaarallisten työyhdistelmien pois sulkemiseksi. Kuitenkin toisinaan myös kirjanpitäjän olisi tarpeen päästä poistamaan, muokkaamaan tai tarkastelemaan tilisiirtoja. Nämä olisi hyvä saada näkyviin ilman maksuoikeutta. 

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Käyttöoikeuksien ongelmien kartoittaminen

Hei,

 

juuri nämä yllämainitut. Erityisesti, ettet pysty näkemään mitä tuleva käyttäjä näkee. Oikeuksien antaminen on myös melkoinen sillisalaatti kun joudut siirtyilemään paikasta toiseen. 

Ohjeet oikeuksien antamiseen voisi myös päivittää.

Olen tpk

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Käyttöoikeuksien ongelmien kartoittaminen

Mitkä ovat suurimmat haasteet käyttöoikeuksien asettamisessa?

 • Aina ei tiedä mikä oikeus vaikuttaa mihin.
 • Tukisivustolla käyttöoikeuksien ohjeet on hajautettuna eri ohjeisiin ja niitä on välillä vaikea löytää.
 • Monesti tilintarkastajia lisätessä he ovat jo käyttäjinä jossain muussa yrityksessä johon itsellä on oikeudet ja tällöin voisi tilintarkastajan lisätä toiseen yritykseen ilman että pitää kysyä henkilötunnusta. Sitä on kuitenkin tällä hetkellä aika mahdotonta tietää tai tarkastaa, että onko tilintarkastaja jo olemasa käyttäjänä jossain yrityksessä johon itsellä on oikeudet. Tähän kun saisi jonkun systeemin miten sen voisi tarkastaa niin välttyisi monelta turhalta henkilötunnuksen utelulta.

Mitä hyvää nykyisissä käyttöoikeuksissa on?

 • Monipuolisuus. Käyttöoikeudet taipuvat moneen eri käyttötarkoitukseen.

Onko yrityksessänne tarve, johon oikeudet eivät nyt taivu?

 • Ei ole vielä tullut vastaan.

Käytättekö käyttöoikeuksien kopiointia?

 • Käytän. Tällaisenaankin työkalu helpottaa paljon päivittäistä työtä. Yksi esimerkki johon se ei kovin hyvin taivu tällä hetkellä on sellainen jos haluaa lisätä useamman käyttäjän kerralla uuteen yritykseen käyttäjäksi. Tällöin pitää tehdä oikeuksien kopiointi käyttäjä kerrallaan tai sitten lisätä ensin kaikki käyttäjät yritykseen ja sitten kopioida oikeudet massana kaikille.

Käytättekö yrityshierarkiaoikeuksia?

 • Käytän. Näiden hallinta voisi olla sulavampaakin. Näkymään voisi tehdä parannuksia, jotta sitä olisi helpompi lukea ja hallita. Nyt joutuu ahkerasti käyttämään Ctrl + F toimintoa jotta löytää henkilöt joihin tietty hierarkiataso vaikuttaa. Pienessä yrityksessä ei niinkään ongelma mutta kun käyttäjiä on usea sata ja hierarkiatasoja parhaimmillaan kymmeniä niin hahmottaminen vaikeutuu.

Kerrotko myös, oletko KH vai TPK.

 • TPK
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Käyttöoikeuksien ongelmien kartoittaminen

Vielä yksi juttu tuli mieleen.

 

Kun muokkaa käyttäjän tunnusten voimassaoloaikaa, niin siinä on näppärä vaihtoehto päivittää tämä muutos koskemaan kaikkia yrityksiä joihin kyseisellä käyttäjällä (ja itsellä) on oikeudet. Vielä kätevämpää olisi, jos siitä saisi valita tietyt yrityksen joita muutos tulisi koskemaan. Jos on esim. tilintarkastaja jolle lisätään oikeudet 7 uuteen yritykseen ja kyseisellä tilintarkastajalla on lisäksi oikeuksia muihinkin yrityksiin kuin noihin seitsemään. Tällöin tunnusten voimassaoloajan muutos pitää käydä tekemässä kaikkiin seitsemään yritykseen erikseen, koska tässä kohtaa ei voi käyttää "Päivitä voimassaoloaika kaikkiin yrityksiin".