peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Kilometrien määrän ilmoittaminen tulorekisteriin

tekijä Satu Brofeldt

Hei,

 

Tulorekisterinkin myötä verovapaiden kilometrien määrä tulee ilmoittaa viimeistään vuodenlopulla.  Netvisorista ei kuitenkaan (?) suoraan löydy sellaista "määrä" kenttää kohdistettavilta palkkalajeilta, ainakaan sillä nimellä. Tietenkin olisi helpointa ilmoittaa myös kilometrien määrä suoraan tulorekisteri-ilmoituksella kun maksettu arvokin ilmoitetaan, jotta tätä ei tarvitsisi miettiä enää vuoden lopulla. Jos kilometrit esimerkiksi syötetään käsin palkkalaskelman kautta, tuleeko määrä automaattisesti esiin tulorekisteri ilmoitukselle?  

 

 

6 VASTAUSTA6

tekijä Minna Seistilä (Päivitetty ‎24-10-2018 10:00 tekijä Minna Seistilä VISMA )

Hei Satu,

 

Kilometrikorvauksen kilometrien lukumäärä tulee automaattisesti mukaan sille palkkatietoilmoitukselle, jossa maksettu euromääräkin ilmoitetaan. Näin tiedot ovat Tulorekisterissä aina ajantasalla, eikä mitään ylimääräisiä ilmoituksia tarvitse sen takia tehdä. 

 

Matkalaskulle syötettäessä kilometrimäärä on pakollinen kenttä, joten sen ilmoittaminen ei voi unohtua. Jos kilometrikorvaus lisätään käsin palkkalaskelmalle, silloin tulee muistaa tallentaa sekä kilometrikorvauksen yksikköhinta että kilometrien lukumäärä, jotta ne voidaan ilmoittaa tulorekisteriin asianmukaisesti.

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Hei,

 

Anteeksi tarkennus, mutta mitä tarkoitat tuolla kilometrien lukumäärän tallentamisella?

Eli jotta kilometrit menisivät automaattisesti ilmoitukselle palkkalaskelman kautta maksettuna, ne tulisi syöttää matkalaskuosion kautta?

 

Suurella osalla meidän asiakkaista kilometrit lisätään käsin palkkalaskelman yhteyteen, tallentuuko ne ilmoitukselle, mikäli yksikköhinta on tallennettu yrityksen perustietoihin ja määrästä on laadittu kirjauslaji, jonka kautta määrä syötetään?

tekijä Minna Seistilä (Päivitetty ‎24-10-2018 14:41 tekijä Minna Seistilä VISMA )

Hei Satu,

 

Jos kilometrikorvaukset syötetään palkkalaskelmalle käyttäen kirjauslajia, niin silloin kilometrien lukumäärä ja kilometrikorvauksen a-hinta tulevat palkkalaskelmariville eriteltyinä. Eli kyllä, kilometrien lukumäärän ilmoittaminen tapahtuu automaattisesti myös silloin.

 

Mukavaa päivänjatkoa!

Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Hei ja kiitos vastauksesta, sellainen tarkistus vielä, että jos kilometrit syötetään vain käsin palkkalaskelmalle, niin tuleeko syöttää sitten ikään kuin uudestaan tuloveroilmoitukselle, jos niitä ei ole tallennettu mitenkään? Vai saadaanko noita tietoja ilmoitukseen mitenkään...

Accepted solution
Minna Seistilä
VISMA

Hei Satu,

 

Kun tallennat kilometrikorvauksen käsin palkkalaskelmalle siten, että annat kilometrien lukumäärän ja a-hinnan (et pelkästään kokonaissummaa) palkkalajiriville, niin palkkatietoilmoitukselle tulee tieto sekä kilometrien lukumäärästä että euromäärästä. Samalla lailla toimii nykyään verottajan vuosi-ilmoitus.

 

Jos olette jo ehtineet maksaa kilometrikorvauksia suoraan palkkalaskelmalla, merkitsemällä pelkän kokonaissumman, niin vuosi-ilmoituksen tietoihin voi käsin muokata oikean kilometrien lukumäärän ennen vuosi-ilmoituksen lähettämistä. 

Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Hei ja kiitos sinulle!