peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Laskujen maksut

Miten ostoreskontran näkymässä/ laskutiedoista näkee onko lasku mennyt maksatukseen? Tuleeko "Maksupalvelussa" merkintä vasta eräpäivän jälkeen? Laskunäkymässä "Vie maksatukseen" on ilmaisesti mahdollista klikata useampaankin kertaan, kun se pysyy vihreänä maksamisen jälkeenkin.

5VASTAUSTA5
Highlighted

Re: Laskujen maksut

Hei Heikki!

Ostolasku siirtyy "Maksupalvelussa"-tilaan, kun lasku on viety maksuun ja sille on muodostunut maksuaineisto. Laskun voi viedä maksuun, vaikka sillä olisi jo ennestään maksusuorituksia: ei siis ole estetty laskun maksamista useammassa osassa tai uudelleenmaksua tilanteessa, jossa maksatus on epäonnistunut.

Mikäli laskulla on jo maksusuorituksia, aktivoituu "Avoimet ostolaskut" -näkymässä painike "Vie uudelleen maksuun" kertoen, että laskulla on jo maksusuorituksia. Mikäli laskulla on jo maksusuorituksia, ne vähennetään ehdotetusta "Maksetaan"-summasta.

Ostolaskunäkymän sarakkeista "Avoinna" ja "Maksettu" kannattaa valita näkyviin. "Avoinna"-linkistä voi porautua myös laskun toiminnoista löytyvään "Näytä maksut"-näkymään, ja Maksettu-sarake näyttää, paljonko laskun summasta on kirjattu reskontraan:

Highlighted

Re: Laskujen maksut

Ja kun lasku on veloitettu tililtä ja ko. ajan tiliote tulee pankista Netvisoriin, päivittyy laskun tilaksi maksettu. Samalla lasku poistuu myös Avoimet laskut näkymästä. Maksupalaute tulee Netvisoriin siis tiliotteen mukana, siksi lasku voi näkyä jo esim. verkkopankissa tililtä veloitettuna, vaikka se on vielä Netvisorissa avoimena ja maksupalvelussa.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Laskujen maksut

Moro,

Voisiko maksupalvelussa olevat laskut olla oman otsikkonsa alla avoimet laskut näkymässä? Hämäävää, kun näkyvät hyväksytyt -otsikon alla ja maksupalvelussa ollessaan eivät vaadi enää mitään toimenpiteitä toisin kuin hyväksytyt, mutta maksamattomat laskut.

Highlighted

Re: Laskujen maksut

Hei Jari,

Saat maksupalvelussa olevat laskut omaan osioonsa, kun vaihdat ryhmittelyperusteeksi laskun tilan:

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Laskujen maksut

Hei,

Kiitos vastauksesta. Kokeilin tuota, mutta näkymä on mielestäni erittäin sekava. Parempi, kun laskut ovat hyväksynnän tilan mukaan ryhmiteltynä.