peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Lomalaskennan kysymykset ja vinkit

tekijä Sini Alamäki

Lomalaskennan käyttöönoton vaihekohtainen ohjeistus löytyy täältä: Netvisor tukiportaali

Tässä keskustelussa koostetaan yhdessä käytännön vinkkejä. Kysymysten ja kommenttien perusteella parannetaan ohjeita ja otamme palautteen huomioon lomalaskennan jatkokehityksessä.

Mitä sinä haluaisit tietää ottaessasi uutta lomalaskentaa käyttöön?

Missä meni sormi suuhun kun olit käyttöönottoa tekemässä?

Mitä vinkkejä opit matkan varrella, joista voisi olla muillekin hyötyä?

Sana on vapaa. Tehdään yhdessä helppo lomalaskennan käyttöönotto!

widget.png

14 VASTAUSTA14

tekijä Sini Alamäki

Uudistetun lomalaskennan käyttöönottoa on helpotettu. Jatkossa käyttöönoton vaiheessa 2, jossa muokataan vanhan lomalaskennan palkkalajeja, ei tarvitse kuin muuttaa vanhoilta palkkalajeilta "Laskenta"-kohtaan vaihtoehdoksi "Palkkalaji, jolla on manuaalinen laskenta (käytössä vain laskelmalle valittaessa)".

Käyttöönoton vaiheissa ohjeteksti on päivitetty tämän uuden ohjeen mukaiseksi.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Olen ottanut käyttöön uuden lomalaskennan eräällä asiakasyrityksellä.

Kokeilin lopputilitoimintoa yhdellä palkansaajalla ja huomasin, että jostain syystä lomapalkka tulee tuplana maksuun. Mistä tämä mahtaa johtua?

Itse en löytänyt kaavoista syytä tälle. Alla vielä kuvankaappaus aiheesta, ylimmän rivin lomapalkka on ihan oikein.

Lopputili-Uusi lomalaskenta1.jpg

Hei Niina,

Lomapalkka-rivin tuplaantumista on havaittu tapahtuvan muutamilla asiakkailla. Selvitämme parhaillaan syytä tuohon, jotta saamme virheen korjattua mahdollisimman pian. Ilmoitamme heti kun saamme tähän liittyen lisätietoa.

Saat laskelman tiedot korjattua muokkaamalla summan nollaksi tuolta Lomapalkka-palkkalajiriviltä, jonka selitteessä ei näytetä lomanmäräytymisvuotta. Tarkista varmuuden vuoksi Raha/Bruttopalkan määrän oikeellisuus vielä muokkauksen jälkeen.

Pahoittelemme virheestä johtuvaa ylimääräistä vaivaa.

_________________________________________________

Lomapalkkatapahtumarivejä tuplannut vika on korjattu 30.5.2017 klo 15:30.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tähän ylempään viestiini liittyen kysyn vielä seuraavaa:

Jos lomalaskenta ei ole ollut Netvisorissa käytössä aiemmin, osaako järjestelmä laskea lopputilin oikein lomalaskennan alkusaldojen perusteella?

Olen vienyt lomalaskennan alkusaldoihin kertyneet lomapalkat+lomarahat edellisen lomanmääräytymisvuoden osalta. Vai laskeeko Netvisor lopputilin ansioista, jotka on maksettu ko. lomanmääräytymisvuonna tästä järjestelmästä?

Kyseessä on asiakas, jonka palkanlaskenta on siirtynyt Netvisoriin vuoden alussa, joten kaikki lomalaskentaan tarvittava tieto ei ole järjestelmässä.

Hei Niina,

Alkusaldoihin syötetään pitämättömät ja maksamattomat lomapäivien määrät. Nämä vaikuttavat jäljellä oleviin lomasaldoihin. Alkusaldoihin tallennettuja lomapalkan ja -rahan summia käytetään jaksotustietojen automaattiseen päivittämiseen. Ne eivät vaikuta maksettavan lomapalkan hintaan, vaan ainoastaan tehtäviin lomapalkkavelan jaksotuksiin. Jaksotusmuutoksista ​voit lukea lisää tukisivuiltamme.

Lopputili-toiminnossa lasketaan lomapalkan määrää samoilla tiedoilla kun tavallisessa lomalaskennassa. Lomalaskentatavalle määritellään laskentakaava, minkä mukaan vuosilomapäivän hinta lasketaan. Kaavan mukaiset ansiot haetaan Palkansaajan historiatiedoista ja Netvisorissa lasketuista palkkalaskelmista. Joten jos laskenta on siirretty Netvisoriin vuoden vaihteessa, tulee edellisten lomanmääräytymisvuosien lomalaskentaan vaikuttavat ansiot tallentaa Palkansaajan historiatietoihin. Lomalaskentatavan kaava tarvitsee vuosilomapäivän hinnan laskemiseen kaavaan vaikuttavat ansiotiedot. Vuosilomapäivän hintaa ei suoraan syötetä ohjelmaan sellaisenaan, vaan arvo lasketaan aina tallennetuista ansioista laskentakaavan perusteella.

Lomapalkkaa ja -rahaa maksettaessa palkkalaskelman muodostamisessa määritellään (joko käsin syöttämällä tai työaikakirjauksista hakemalla) maksettavien lomapäivien lukumäärä. Vuosilomapäivän hinta kerrotaan maksettavaksi syötettyjen lomapäivien kappalemäärällä. Lopputili-toiminnossa ohjelma hakee maksamatta olevien lomapäivien kappalemäärän alkusaldojen ja Netvisorin kerrytettyjen lomapäivien perusteella. Lomapäiväkirjanpidosta voit tarkastaa Kerrytetyt ja maksetut lomapalkat ja -rahat.

Mukavaa työpäivänjatkoa!

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Kiitos vastauksestasi.

Maksettaessa lopputiliä, tulisi maksettava lomapalkka olla nimellä lomakorvaus (kun lomapäiviä ei pidetä). Tähän tulisi vielä tehdä kaavamuutos, jotta tätä ei tarvitsisi manuaalisesti enää muuttaa.

Kun käytetään lopputili toimintoa, osaa järjestelmä purkaa jaksotuksista myös lomarahan osuuden (näin ainakin ohjeesta luin). Entä jos käytän lopputilitoimintoa ja muokkaan edellisen lomavuoden osalta lomapalkkaa manuaalisesti (kun minulla ei ole syötetty historiatietoihin lomalaskentaan vaikuttavia ansioita) osaako Netvisor purkaa oikean summan lomarahaa jaksotuksesta? Pystyykö sitä jaksotuksista purettavaa summaa muuttamaan?

Olisi kovin työlästä lähteä syöttämään historiatietoihin ansioita edellisen lomanmääräytymisvuoden osalta, siksi tätä kyselen.

Tanja Järviö
CONTRIBUTOR **

tekijä Tanja Järviö

Hei, saako uudistetussa lomalaskennassa enää sellaista raporttia missä näkyy koko lomanmäärytymisvuodelta kertyneet lomapäivät, lomapalkka ja lomaraha yhdellä rivillä/työntekijä? Ja myös pitämättömät lomat edelliselta vuodelta? Nyt en itse saa näkyviin kuin kuukausittain ne tiedot, vaikka olen valinnut lomapäiväkirjanpidossa koko vuoden?

T. Tanja

Laura_Kaija
CHAMPION *

Hei

Uudessa lomalakennassa raportti, josta näkee lomatietoja tarkemmin palkansaajittain ja lomavuosittain.

Lue lisää:

Hei Tanja

Lomalaskennan uudistaminen jatkuu vielä. Tulemme kesän aikana julkaisemaan raportin, jossa kaipaamasi tiedot näkyvät helposti palkansaajittain.

Lomapäiväkirjanpidosta näkee edelleen nämä tiedot palkansaaja kerrallaan. Valitse lomapäiväkirjanpidon hakuehdoista haluttu lomanmääräytymisvuosi ja palkansaaja. Taulukon lopusta löytyvät raportin tiedot yhteensä sarakkeittain. Lomapäiväkirjanpidon puolella tiedot on raportoitu kertyvän lomapalkkajaksotuksen ja vähennetyn lomapalkkajaksotuksen osalta omikseen, joten tällä hetkellä kokonaissaldon saamiseksi kertyneistä pitää vielä vähentää maksetut. Lomapäiväkirjanpidon voi myös avata excel-tiedostona, jossa laskutoimituksen saa tehtyä helposti.

Kannattaa hyödyntää myös palkanlaskennan alkusaldoja (Palkat -> Lomalaskennan asetukset -> Lomalaskennan alkusaldot), joista löytyy palkansaajittain lomatiedot.

Taulukon voi myös avata riviä klikkaamalla, jolloin tiedot näkyvät kuukausitasolla. 

Tuomo Kolehmainen
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuomo Kolehmainen

Moi,

Miksi alkusaldojen vahvistamisessa pitää jokainen lomanmääräytymisvuosi vahvistaa erikseen?

Ja vahvistaminen tarvitaan näköjään myös sellaisilta lomanmääräytymisvuosilta, jolloin Netvisor palkanlaskenta ei ole ollut käytössä, mutta Netvisoria on käytetty kirjanpidossa. Mulla menossa yritys, jolla 8 vuotta vahvistteva ja jokainen vahvistus kestää useita minuutteja (viimeisin vuosi kesti melkein 10min).

Samalla alkusaldoihin liittyen kysymys ihan perus kuukausipalkkalaisiin liittyen: kun kk-palkka on muuttunut vuosien varrella, laskeeko Netvisor on lomapalkan voimassa olevan kuukausipalkan perusteella vai sen lomanmääräytymisvuoden palkan ja jaksotuksen perusteella, jolloin maksettavat lomapäivät on ansaittu?

Hei Tuomo,

Alkusaldojen vahvistus on tehty lomanmääräytymisvuosittain, jottei epähuomiossa minkään vuoden tiedot jää tarkistamatta.

Alkusaldojen muodostamisessa ja Alkusaldo-näkymän lomanmääräytymisvuosien vaihtamisessa on ollut joillakin asiakkailla erityistä hitautta. Tähän liittyen on tänään julkaistu korjaus, joka nopeutti näkymien avautumista huomattavasti.

Vuosilomapäivän hinnan laskenta määräytyy uudistetussa lomalaskennassa Lomalaskentatavan kaavan perusteella. Kopioitavissa olevassa "Kuukausipalkkalaisten lomalaskenta" -lomalaskentatavassa on kaavana Kuukausipalkka, joka haetaan Palkkalajin arvon perusteella eli laskenta tehdään maksamishetkellä voimassa olevan Kuukausipalkan mukaan:

Jos palkkalajin arvo halutaan hakea loman ansaintahetken mukaan, silloin kaavaan valitaan eri elementti. Esimerkiksi "Keskituntiansio (LomaKTA)" -lomalaskentatavalla on kaava määritelty "Palkkalajin arvo aikajaksolla" -kaavaelementillä mihin on aikajaksoksi valittu "Käsiteltävä lomanmääräytymisvuosi", jolloin ansiot haetaan loman kertymisen mukaan:

Mukavaa päivänjatkoa!

Tuomo Kolehmainen
CONTRIBUTOR **

Alkusaldoihin liittyen, pääsenkö minä muokkaamaan alkusaldoja sen jälkeen, kun olen vahvistanut lomanmääräytymisvuoden ja aloittanut uuden lomalaskennan?

Tuomo Kolehmainen
CONTRIBUTOR **

Vastaan itse tähän viimeiseen eli pääsen muokkaamaan alkusaldoja, mikä on tosi hyvä juttu.

Hei Tuomo,

Alkusaldot-näkymä vahvistetaan käyttöönoton vaiheissa ja vahvistamisen jälkeen tietoja ei voi heti muokata. Kun käyttöönoton vaiheet on kuitattu loppuun ja uudistettu lomalaskenta otettu käyttöön, niin sen jälkeen Alkusaldot-näkymä löytyy Lomalaskennan asetuksista ja tietoja pystyy muokkaamaan.