peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Lomapalkan jaksotus pielessä uusilla palkkamalleilla/ case osakuun palkat?

tekijä Anonymous

Uusilla palkkamalleilla ei enää ole "Palkka"-palkkalajia, jolla kuukausipalkka on ennen vanhaan nostettu maksuun perustiedoista.

Lomalaskentatavoissa kk-palkkojen ansioissa huomioitavissa palkkalajeissa on tuo sama "kuukausipalkka" joka siis perustiedoissa ja nousee laskelmalle.

Ongelmia tulee, jos työntekijälle maksetaan osa kuun palkkaa. Järjestelmä laskee lomapalkan ja lomarahan tästä summasta, eikä perus kk-palkasta.

Esim. lasketin asiakkaalle maaliskuun palkkaan myös osan helmikuusta aloittaneille mukaan. Lomalaskenta laskee lomapalkkavelan käyttäen näitä kahta riviä yhteensä, eikä suinkaan perus kk-palkkaa. Karrikoiden jos pitäisi laskea 4000/25*2,5 laskeekin (4000+250)/25*2,5.

Pitäisiköhän uudelle palkkamallille tuoda takaisin tuo maksava "Palkka"-palkkalaji, jotta tätä ongelmaa ei tulisi?

3 VASTAUSTA3

tekijä Minna Seistilä

Hei Josefiina,

Olemme kartoittaneet tilanteen ja emme tule palauttamaan Palkka-palkkalajia valmiille palkkamallipohjillemme, vaan korjaamme lomalaskentatavan tietojenhaun logiikkaa. Siihen asti kunnes korjaus saadaan tuotantoon, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan käyttämään palkkalajia Kuukausipalkan oikaisu, jotta Kuukausipalkka-palkkalajin summaa ei tarvitse muokata.

Esimerkiksi näin:

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Minna,

Ok. Täytyy ohjeistaa kollegoita myös käyttämään tuota kk-palkan oikaisua näissä osakuun tilanteissa.

tekijä Minna Seistilä

Hei Josefiina,

Selvitämme tätä asiaa ja kartoitamme mahdollisia muita samankaltaisia ongelmatilanteita parhaillaan. Palaan asiaan heti kun saan lisätietoja.

Mukavaa viikonloppua!