peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CHAMPION ***

MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

(updated by Kati Leppänen ‎12-08-2019 10:50 )

Mitkä hakutekijät pitää laittaa myyntireskontran laajennettuun hakuun että saa myös osasuoritukset mukaan kun haetaan listaus maksetuista laskuista? 

 

Esimerkiksi laskulle on tullut 15.7. osasuoritus ja kun ajaa maksulistan myyntireskontrasta laajennetun haun kautta maksupäivällä 15.7., kyseiset osasuoritukset eivät tule listalle mukaan. Asiakkaalla on näitä osasuorittajia todella paljon ja nyt vasta huomasin että osasuoritukset jää listauksesta pois. 

 

 

 

 

 

6VASTAUSTA6
Highlighted

Re: MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

(updated by Rane Olsen VISMA ‎12-08-2019 16:17 )

Moi Kati,

 

Myyntilaskuluettelon laajennetulla haulla ei pysty osasuoritettuja laskuja valitettavasti hakemaan suoraan. Tälle tarvittaisiin oma hakuehto. Nuo lie helpointa hakea kirjanpidon puolelta, Avoimet saatavat -raportilla. Siitä joutuu sitten kyllä itse vertaamaan avointa summaa laskun summaan ja etsimään poikkeamat = osasuoritetut laskut.

 

Laajennetussa haussa kun valitaan "Maksupäivä", niin siinä on päiväyksen lisäksi taustalla ehtona se, että laskun tila on "Maksettu".

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

Hei,

 

Tämäpä nyt sitten oli kiva tietää.

Eli käytännössä, kun tuottoja joudutaan tulouttamaan kuukausittan maksettujen laskujen mukaan, tuloutukset eivät pidäkään paikkaansa, kun kaikki osasuoritukset puuttuvat.

 

Entä jos halutaan tulouttaa tiettyjen tuoteryhmien laskuista sisään tulleet rahat kuukausittain? En ymmärrä miten saan tuon ajankohtaisen tilanteen tietyn tulosyksikön, tai minkä hyvänsä erottavan tekijän, osalta vertailuun tuolta avoimet saatavat listalta, joka tuo vain koko avoimen laskumassan nähtäville?

Highlighted
CHAMPION ***

Re: MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

Laskut tehdään  Netvisorissa mutta kun kyseessä on yhdistyksen tietyn kustannuspaikan vapaaehtoinen maksu, niin tuloutukset tehdään vasta kun laskua on maksettu. Asiakkaat maksavat laskut kokonaan, osittain tai ei ollenkaan ja näitä ei peritä. 

 

Laskut kohdistuvat siis tietylle kustannuspaikalle, joten miten onnistuu avoimet laskut- listauksesta selvittämään tämän kustannuspaikan avoimet laskut?

 

Kyseisen kustannuspaikan tuloutukset ovat nyt sitten pielessä 7kk ajalta. Asian voi tietysti korjata, mutta mistä ihmeestä löydän tiedot jolla nämä saa korjattua? Ja mitään manuaalista kaivelutyötä ei kannata edes ehdottaa, laskurivejä on 2900 kpl.

 

Yllä kuvattu menettelytapa on aika yleistä yhdistysmaailmassa, joten tähän olisi hyvä saada pikaisella aikataululla korjaus. 

Olen ideoiden puolella ihmetellyt tätä maksupäivän puuttumista listauksista, voisiko samalla hoitaa myös kuntoon?

https://community.visma.com/t5/Netvisor-ideointi/Myyntilaskuluettelon-sarakevalinnat/idi-p/233766

 

Highlighted
CHAMPION ***

Re: MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

Surullinen totuus tässä asiassa on, että kun yhdistykset ei ole Netvisorin ydinasiakasryhmää, niin huonommin varmaan toiveita kuunnellaan sillä saralla. Joissain tapauksissa olisi varmaan helpompaa jopa laskuttaa muualla ja kirjata esim. koontina Netvisoriin tapahtuneen mukaan ja niin tietyt yhdistykset tekevätkin, että esim. jäsenmaksulaskutus on erillään Netvisorista ja suorituksia kirjataan sitä mukaa kun niitä tulee.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

Kyllä, tämä asia on tullut huomattua jo monta kertaa. Mutta silti sinnikkäästi yritetään saada ohjelmaa sopimaan myös yhdistysasiakkaiden tarpeisiin, varsinkin tilitoimistomaailmassa. Suomi on yhdistysten luvattu maa ja siksi onkin vähän ihmeellistä että tähän rakoon ei ole tartuttu sen enempää.

 

Tässä tapauksessa asiakkaalla on jäsenrekisteri muualla, laskut tehdään Netvisorissa. Mutta jäsenlaskuksen osalta tätä ongelmaa ei ole, he maksavat laskun aina kerralla. 

 

Nämä ovat enemmän kannatusmaksu -tyyppisiä laskuja  (ei varsinaisia jäseniä), jotka ovat summaltaan suurempia ja niitä maksetaan paljon osasuorituksina. 

Highlighted
CHAMPION ***

Re: MR maksulista - osasuoritukset eivät tule listaukseen

Teen tästä tukipyynnön kun oikeasti tarvitsisi nyt apua siihen, että mistä löydän kaikki osasuoritetut tietyn kustannuspaikan / aputoiminimen myyntilaskujen suoritukset.