peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CHAMPION *

Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

(updated by Laura Kaija ‎26-10-2018 16:03 )

 

Maksettujen palkkalaskelmien palauttaminen on poistumassa tulorekisterin myötä. Tällä hetkellä palkanlaskentaprosessissa palkkalaskelman voi palauttaa käsittelemättömäksi mistä vaiheesta tahansa.

 

Kerro meille, missä tilanteissa sinun on tarpeen palauttaa esim. jo maksettuja palkkalaskelmia?

 

Tiesithän, että laskelmia ei tarvitse palauttaa jos..

 

1) Haluat muokata laskentakohteita tai tiliöintejä

 

2) Haluat jälkikäteen linkittää toteutuneita tunteja laskelmalle

 

Maksettujen laskelmien poistamisen estäminen


Tulorekisterin myötä jokaisesta maksetusta palkkalaskelmasta lähtee palkkatietoilmoitus tulorekisteriin. Tarkistettavuuden ja jäljitettävyyden vuoksi maksettujen palkkalaskelmien palauttaminen on tarkoitus estää.

8VASTAUSTA8
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Moi.

 

Säilyykö mahdollisuus palauttaa laskelmia yhden pykälän ylemmäs jos sille on jo luotu tosite?

 

Esimerkiksi: laskelma on maksettu ja tosite muodostettu, mutta laskentakohteita pitäisikin vielä muokata. Saako laskelman palautettua siihen kohtaan, että se on maksettu, mutta tosite muodostamatta, jolloin laskentakohteita pääsisi vielä muokkaamaan ja sitten voisi luoda tositteen uudestaan oikeilla laskentakohteilla?

 

-Markus

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Tilanne, jossa palkkalaskelma on Netvisorissa tilassa "maksettu" pitää palauttaa maksamattomaksi,

on toki tilanne, jossa maksu ei lähdekään esim. pankkitilin katteen vuoksi, vaan palautuu virheellisenä.

 

Eli onko tämä mahdollista jatkossakin? Ilmoitus tulorekisteriin lähtee siis samalla kuin siirtää palkan maksuun, niin tämä pitää järjestelmässä huomioida oikein, mikäli palkka ei lähtenytkään maksuun.

Joskus tulee näitä tapauksia.

 

Samoin, joskus pitää palauttaa jo maksuun siirretty palkka, mikäli tulee jokin oleellinen asia, jota pitää vielä korjata ja se on pankin aikataulun mukaisestikin mahdollista. Eli onko tämä mahdollisuus edelleen olemassa jatkossakin? Mielestäni tämä on tärkeää, jotta palkansaajalle ei mene maksuun liikaa palkkaa.

Highlighted

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Hei Markus,

 

Kiitos palautteestasi. Tositteen uudelleen muodostaminen sekä tiliöintien ja laskentakohteiden muokkaaminen tullaan tukemaan myös prosessin peruuttamisen muutoksissa. 

Highlighted

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Hei Kati,

 

Kiitos palautteestasi. 

 

Tulemme huomioimaan pankissa epäonnistuneen palkkaerän uudelleenmaksamisen ja sen vaikutuksen tulorekisteri-ilmoittamiseen, kun muutamme palkanlaskentaprosessin peruuttamismahdollisuuksia.

 

Otamme huomioon myös tuon pankin aikataulun salliman peruutuksen ja palkkaerän muokkaamisen vielä ennen varsinaista palkanmaksupäivää.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Välillä palkkalaskelma menee miinukselle, kun palkasta vähennetään enemmän palkkaennakkoa, kuin mitä maksettavaa-kohtaan on jäänyt (huom. tämän ei pitäisi edes olla mahdollista!!!). Miinusmerkkisen laskelman saa myös merkattua maksetuksi, ja minulla siis parikin asiakasta näin tekee aina silloin tällöin. Nämä laskelmat pitää saada peruutettua, ja päästävä muokkaamaan palkkaennakkon määrää niin, että loppusummaksi tulee nolla.

Highlighted

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Hei Pauliina,

 

Kiitos palautteestasi.

Tulemme huomioimaan kyseisen tilanteen palkkalaskelmien palauttamisen muutoksissa. 

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Negatiivisia palkkalaskelmia tulee muutoinkin, mm. TyEL vakuutetun vain luont.etua saavan työntekijän osalta on TyEL laskenta asetettava päälle, jotta vakuutetun tiedot siirtyvät TyEL ilmoitukselle. Onko tämä huomioitu tulorekisterin myötä jollain tavoin. Nykyisellään pitää ko. työntekijän kohdalla aina muistaa ottaa TyEL ja työttömyysvähennys pois ennen palkan "maksamista".  Ylipäätään nykyisin on monia tilanteita, joissa palkkalaskelma pitää saada peruutettua.  Erilaiset negatiivisen palkan tilanteet pitäisi hoitua ohjelmallisesti, niiden ei tulisi jäädä milloinkaan käyttäjien korjattavaksi.  Mm. TyEL käsittely johtuu siitä ettei ohjelmassa ole huomioitu tuollaisen palkan maksutarvetta oikein.

Highlighted

Vastaus: Maksetun palkkalaskelman palauttaminen

Hei Helena!

 

Kiitos palautteestasi! Tulorekisterin voimaantulon jälkeen myös kuvaamasi tilanne hoituu automaattisesti, kun TyELin alainen palkka lasketaan tulorekisteriin ilmoitetusta summasta tulolajikohdistusten ja palkansaajan tietojen (esim. palkansaajan ikä) perusteella, eikä erillisiä TyEL ilmoituksia enää tehdä.