peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Miksi Netvisor ei pyydä kuittia?

tekijä Anonymous

Uutena Netvisor käyttäjänä minua ihmetyttää se, miksi Netvisor ei kysy minulta kuittia. Siis silloin kun tiliotteella on miinusmerkkinen suoritus ilman merkintöjä. Esim. firman pankkikorttiostot, minne tungen kuitin? Vien paperilla kirjanpitäjälle?

3 VASTAUSTA3
Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei!

Kuten Miika totesi, meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja kuittirumbaan, sekä sähköpostilla että mobiilisti. Hymiö Onnellinen Mikä on eScan? – Netvisor tukiportaali

Christel Vaenerberg1
CONTRIBUTOR ***

ezyExpense on hyvä kunhan porukka sielläpäässä  vaan on tarpeeksi hereillä. Alkuongelmia oli 2 kukautat , nyt toiminut hyvin kaksi kuukautat.

Uusi asiakas per 1.10. 2017

Miika Toivonen
CHAMPION ***

tekijä Miika Toivonen

Kirjanpitäjäsi kiittää jos lähetät hänelle kuitista kuvan/valmiin skannauksen mahdollisine lisäselvityksineen sähköpostilla. Kirjanpitäjä kyllä tiliotteita käsitellessään bongaa tositteettomat tapahtumat ja tivaa sinulta niihin kuitteja jos et ole niitä jo hänelle toimittanut.

Visma/Netvisor tarjoaa sinulle varmasti mielellään maksullista eScan kuittiskanneripalvelua kuittihässäkkää varten, mutta kohtuullinen määrä kuitteja hoituu kyllä ilmankin.