peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Rane Olsen
VISMA

Miksi tilinpäätöksen Taseen Vastaavaa ja Vastattavaa -puolet erottavat?

tekijä Rane Olsen

Kun verrataan keskenään kirjanpidon raporteista otettavaa tasetta ja tilinpäätöksen koostamisen tasetta, niin on huomioitava, että tilinpäätöksen tase näyttää asiat kumulatiivisesti yrityksen Netvisor-historian alusta saakka. Kirjanpidon tase taas näyttää valitun tilikauden alkusaldon, muutoksen ja loppusaldon. Mikäli yrityksen aiemmilla tilikausilla on erottavia tositteita, tämä yleensä paljastuu tilinpäätöksen tasetta tarkastellessa. Vastaavaa ja Vastattavaa -puolet erottavat.

 

Jotta tällainen tilanne voitaisiin heti alkuunsa välttää, voi kirjanpitäjä, Alv-kautta lukitessaan, ensin listata kaikki ko. kuukauden tositteet tositeselailusta ja tarkastaa, ettei erottavia tositteita ole.

Accounting - Kirjanpito - Tositteet - Valitse haluttu kuukausi ja listaa tositteet - Valitse linkki "Näytä vain erottavat tositteet"

2015-02-26_11-57-16.png

Toiminto listaa valitun aikajakson erottavat tositteet, mikäli niitä on. Jos tositteet erottavat, tulee ne ottaa muokkaustilaan ja korjata kirjausvirheet.

 

Palataksemme alkutilanteeseen, erotusten etsiminen tulee aloittaa yrityksen ensimmäisestä Netvisorissa olevasta tilikaudesta. Listataan kaikki tilikauden tositteet ja käytetään "Näytä vain erottavat tositteet" -toimintoa. Mikäli tilikausia ei ole sinetöity tai vahvistettu, voidaan kaudet avata ja tehdä korjaus lähteelle. Mikäli tilikaudet on jo sinetöity tai vahvistettu, korjausta ei voida tehdä enää lähteelle. Näissä tapauksissa korjaukset on tehtävä niille kausille, jotka ovat avoimia tai korkeintaan päätettyjä. -Sinetöityjen kausien tilinpäätösraportit ovat tilikausiarkistossa ja mikäli sinetöinti puretaan, poistuvat ko. raportit tilikausiarkistosta. Esim. Tasekirjalla on uniikki tunniste, joka muuttuu jokaisessa tilinpäätösraporttien arkistoinnissa.

0 VASTAUSTA0