peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Juha Vilkman
CONTRIBUTOR ***

Miksi tiliotteiden taustakasittely on kesken? Mihin on unohtunut ajantasainen kirjanpito?

tekijä Juha Vilkman

Jatkuvasti Netvisorissa tiliotteiden taustakasittely on kesken kaikissa yrityksissämme. Tällä hetkellä (ti klo 8:45) Netvisor antaa herjan kaikkien pankkitilien perjantain 16.2. ja maanantain 19.2. tiliotteille. Miksi? Mihin on unohtunut ajantasainen kirjanpito? Luulisi tiliotteiden käsittelyn olevan paljon nopeampaa ja toimivan sillä hetkellä, kun tiliotteet saapuvat.

3 VASTAUSTA3
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi Juha,

Eilinen tiliotteiden viimeinen käsittelyvaihe valmistui klo 10:34:44. Kaikkea tiliotemateriaalia ei välttämättä saada yön pikkutunteina pankeista, siksi ajot voivat venyä aamupäivän puolelle.

Onko siitä jotain haittaa, että käsittelee tiliotetapahtumia tuosta herjasta "Taustakäsittely kesken jne.." huolimatta? Voiko siis kirjata pankkitapahtumia ja myyntisuorituksia ym. jos ilmoittaa, että ostolaskujen palautteiden käsittely on kesken?

Juha Vilkman
CONTRIBUTOR ***

tekijä Juha Vilkman

Terve Rane,

Miksi perjantain tiliotteita ei oltu käsitelty tiistai aamuna? Luulisi niiden valmistuvan jo maanantain puolella. Minä ainakin yritän saada kirjattu edellisen päivän tiliotteet heti aamulla, joten aiheuttaa todella paljon ongelmia, että jatkuvasti tiliotteiden käsittely on kesken. Miksi tiliotemateriaalia ei saada pankista ajoissa?

Vastausta odottaen.

Ystävällisin terveisin / Best regards,

Juha Vilkman

Joy Group Oy

Urheilupuistontie 3

02200 Espoo, Finland

GSM +358 50 327 7290

juha.vilkman@joygroup.fi<mailto:Juha.vilkman@joygroup.fi>

www.joygroup.fi