peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Helena Lindell1
CHAMPION ***

Missä ero/virhe näkyy ? Palkkatietoilmoituksen esikatselu

tekijä Helena Lindell1

Hei,

 

palkkatietoilmoituksen esikatselusta näemme, miten tulorekisteriin koodatut palkat asettuvat tulorekitseri-ilmoitukselle.

 

Miten NV kontrolloi tulorekisteriin ilmoitettavan tiedon loogisuutta ja sen vastaavuutta palkkalaskelmaan. Kooditin tulorekitseriin liikaa palkkalajeja, joitain palkkalajeja jäi uupumaan ja tuloksena oli se ettei esikatseltavissa tiedoissa juurikaan ollut tolkkua muttei ero palkkalaskelmaan mitenkään noussut esille.  Ts. onko lähetettävässä tiedossa tarkistus esim. palkkalaskelman maksettava summaan ? On kovin työlästä jos joudumme tarkastamaan tietojen oikeellisuuden käsin laskemalla.

 

Missä vaiheessa ja keneltä saamme ensimmäisen virheilmoituksen elleivät lähetetyt tiedot ole oikein. Antaako ilmoituksen Netvisor vaiko vaiko tulorekitserin pitäjä jonkin selvityspyynnön muodossa ?

 

 

 

1 VASTAUS1

tekijä Raisa Ruokonen

Hei Helena!

 

Tulorekisterin palkkatietoilmoituksella on paljon erilaisia tarkastuksia tiedon oikeellisuuden suhteen. Järjestelmä ei kuitenkaan tarkasta tulolajeja, mutta niiden oikeellisuus on helppo tarkastaa palkkalaskelman muokkausnäkymästä ja palkkatietoilmoituksen esikatselusta ensimmäisillä lähetyskerroilla - jatkossahan ne sitten menevät oikein, kun tulolajit on oikein asetettu. Yhteenlaskettua rahapalkkaa ei Netvisorista tulorekisteriin ilmoiteta, joten siihen ei tarkistusta voi olla.

 

Tulorekisteri itsessään on vain tiedonkeruuta varten, se ei tarkasta mitään palkkatiedon sisältöä, vain sitä, että pakolliset tiedot lähetetään ja ne ovat oikeassa muodossa. Tiedon käyttäjät (verohallinto, Kela yms.) sitten tarkastavat tietoa omilla tavoillaan.

 

Mikäli lähetetty ilmoitus hylkääntyy tulorekisterissä puuttuvan, tai väärän muotoisen tiedon vuoksi,  ilmoitus näkyy Netvisorissa hylkääntyneenä, sen voi korjata Netvisorissa ja lähettää korvaavan ilmoituksen.

 

Lähetettyjä tietoja voi tarkastella tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa ja myöhemmin  myös saada tulorekisteristä raportteja tekemällä aineistotilauksia Netvisoriin. Toteutamme aineistotilaukset ja täsmäytysraportin tammikuussa.