peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Mistä tiedän käytänkö A-verokortin valinneelle työntekijälle kumulatiivista vai "perinteistä" laskentaa?

tekijä Anonymous

Mistä tiedät käytänkö A-verokortin valinneelle työntekijälle kumulatiivista vai "perinteistä" laskentaa? Suorasiirrolla tulleet kortit ovat kumulatiivisia.

Vaikuttaako asiaan jos työntekijä on tuonut lisäksi paperisen verokortin, jossa valintana A?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Taru Heinonen
CHAMPION ***

tekijä Taru Heinonen

Hei Suvi

Näet tiedon menemällä ko palkansaajan tietoihin ja siellä Verokorttitiedot.
Verokorttityypin kohdalla lukee A-verokortti tai A-verokortti (kumulatiivinen), kumpi nyt on sinulla valittuna.

Sama tieto näkyy myös palkkalaskelmalla

Kumulatiivinen ennakonpidätys on yleensä työntekijälle se parempi/edullisempi vaihtoehto varsinkin jos bruttopalkan vaihtelut ovat molemmin puolin kuukausitulorajaa.

Päivi Kontu
CONTRIBUTOR ***

Meille tuli myös kaikki suorasiirtoverokortit kumulatiivisina ja verotoimiston mielestä siinä on tapahtunut siirrossa virhe (ei verotoimiston puolelta). Kaikki kortit olisivat pitäneet siirtyä A-verkotteina kuten ennenkin (ei kumulatiivisena). Tämä pitäisi Netvisorissa tutkia heti miten on päässyt tapahtumaan ja korjata kaikki virheelliset kortit. Näiden kumulatiivisten kanssa palkanlaskenta on hankalaa, kun joka kuukausi nettopalkka on ja ennakonpidätys on eri, hankaloittaa vertailua.

Taru Heinonen
CHAMPION ***

Kumulatiivinen on palkansaajille parempi vaihtoehto varsinkin jos bruttopalkan määrä vaihtelee pitkin kalenterivuotta yli ja alle tulorajan.
Jos bruttopalkka pysyy samana, harvemmin se kumulatiivisessa edes muuttuu se ennakonpidätyksen määrä kuukaudesta toiseen.
Työtä aiheuttaa vain se, jos bruttopalkka on eri kuukausina yli ja alle kuukausitulorajan, jolloin taas se kumulatiivisuus on nimenomaan työntekijälle etu (ei pidätetä ns liikaa veroja).

Eihän niitä verokortteja enää massana voida korjata kun kaikki on laskeneet ne helmikuun palkat jo ja verokortit tarkastettu siinä yhteydessä!