peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Taina Toikka
CHAMPION **

Miten maksumuistutukseen saa perintäkulun?

tekijä Taina Toikka

Myöhässä oleva myyntilasku, valikot tarjoaa sille vain muistutus mahdollisuuden mutta siihen muistutukseen ei tule mitään perintä/muistutuskulua?

Miten sen sinne saisi?

Myynnin perustiedoissa on perintäkulu merkitty mutta sekö tulostuu vasta toiseen tai monenteenko karhukirjeeseen?

 

Ihan yleinen käytäntö lienee nykyisin, että jo ensimmäisessä (ja mahdollisesti ainoassa) maksumuistutuksessa on lisäkulu merkittynä.

4 VASTAUSTA4

tekijä Heidi Strandén

Hei Taina,

Perintäkulun saat lisättyä myynti-osion Korkolaskutus ja perintä - Perintäehdotukset -toiminnon kautta tehtävään muistutus tai huomautuslaskuun kun perintäkirje tehdään laskukohtaisesti. Löydät ohjeen asiasta täältä. Perintäkulua ei Netvisorissa lisätä laskun pääomaan, vaan se ainoastaan tulostetaan muistutukseen ja huomautukseen ja on ko. asiakirjalla tekstinä. Perintäehdotus-toiminnossa on monia rajausmahdollisuuksia, joten niihin kannattaa tutustua ohjeessa.

Jos asiakas maksaa perintäkulun, käsitellään perintäkulu kirjanpitoon vasta suorituksen yhteydessä. Silloin viitesuorituksen käsittelyssä käsittelytapana tulee käyttää Perintää, jolloin kirjaus ohjautuu kirjanpidon perustiedoissa ja asetuksissa - oletustiliöinneissä käyttettävät tilit kohdassa Perintätili määritellylle  tilille. Näin myöskään perintäkuluja, jotka asiakkaat jättävät maksamatta ei tarvitse hyvittää.

Frank Russi
CHAMPION *

Klikkailin linkkiä, ja:

hups

Sinulla ei ole käyttöoikeutta tälle sivulle.

Olipas surkea suoritus. Miten tuon pääsee lukemaan? Haluan siis lisätä perintäkulut muistutukseen, jonka lähetän verkkolaskuna.

Accepted solution
Virpi Laine
VISMA

tekijä Virpi Laine

Hei

Ohjeemme ovat päivittyneet tuon Heidin postauksen jälkeen. Laskujen perinnästä löydät ohjeen täältä: https://support.netvisor.fi/hc/fi/articles/236174568-Laskujen-perint%C3%A4

Virpi

Miika Toivonen
CHAMPION ***

Teen erääntyneestä laskusta muistutuksen ja lisään siihen muikkarikulun. Jos laskua ei makseta, teen siitä huomautuksen ja lisään jälleen muikkarikulun. Edellinen kulu ei olekaan enää mukana huomautuksella. Miksi? Nyt pitää itse tuplata huomautuskulu ja siitä muodostuu vain yksi perintäkulurivi laskulle. Olisi selkeämpi jos huomautuksella olisi rivi esim. "Maksumuistutus 6.9.2018" ja toinen "Maksuhuomautus 13.9.2018", päivämäärä olisi muikkarin/huomautuksen lähetyspäivä.

 

Ja kysymys: jos lasku, jolle on lisätty tämä perintäkulu, siirretään esim. Dueton muistutus- tai perintäpalveluun, siirtyykö myös lisätyn perintäkulun tieto Duetolle, että osaavat periä sitäkin asiakkaalta ja tilittää toimeksiantajalle suorituksen tullessa?