peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jani Korhola
VISMA

Muutos myyntitilausten varastotapahtumien muodostumisessa / toimitusten käsittelyssä

tekijä Jani Korhola

Hei,

Olemme muuttamassa tilausten laskuttamista siten, että jatkossa (7.5. päivityksen jälkeen) varastotapahtumat kuitataan käsitellyiksi jo toimittamisen yhteydessä (nykyisin laskutuksen yhteydessä). Muutos vaikuttaa lähinnä niiden yritysten varastokäsittelyyn, jotka toimittavat tavarat ja laskuttavat tilaukset eri aikaan. 

 

Muutos on osa tilaus- ja toimituskäsittelymme uudistamista, jossa uudistamme sekä näkymät että parannamme esim. osa- ja jälkitoimitusten käsittelyä. Lisää muutoksia on siis tiedossa tässä kevään ja kesän mittaan. Tämä on myös yksi niistä muutoksista mitä meiltä on eniten toivottu.

 

Mikäli sinulla on huolia / toiveita muutokseen liittyen, niin jätä kommenttisi tähän viestiketjuun.

3 VASTAUSTA3
Jyrki Saikkonen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Jyrki Saikkonen (Päivitetty ‎28-04-2020 09:23 tekijä Jyrki Saikkonen )

....ei mitään -sisäistin lukemani vasta kirjoituksen  jälkeen sorry

Minna Enkola
CONTRIBUTOR **

tekijä Minna Enkola

Mihin tämä käytännössä vaikuttaa? Jos esim. laitetaan tilaus toimitetuksi 30.5. toimituspäivällä, mutta lähetys viivästyykin jostain syystä ja lähtee oikeasti vasta 1.6., jolloin laskutus siis tehdään 1.6. päiväyksellä, niin mille päivälle varastotapahtuma kirjautuu? Ymmärtäisin niin että varastotapahtuman pitäisi päiväytyä laskun päivälle jotta kirjanpito menisi oikein.

Jani Korhola
VISMA

Hei Minna,

 

Asiakkaat saavat jatkossakin valita tuon kirjaustavan yrityskohtaisesti. Tähän tulee avuksi erillinen "Varaston asetukset" -sivu, tuotteet-valikon alle. Hyvin moni meidän asiakkaistamme on tuota toimituspäivän mukaan kirjaamista toivonut, jotta varastosaldo vähenee siinä vaiheessa kun tavara varastossa pakataan kun laskutus saattaa tapahtua esim. koontilaskulla vasta viikon kuluttua. Näin ollen tämä muutos auttaa heitä.

 

tavaroiden toimituspäivä, palvelujen suorituspäivä tai ennakkomaksun maksupäivä tulee verottajan ohjeen mukaan ilmoittaa laskulla, mutta sen ei tarvitse olla sama kuin laskupäivä. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48090/laskutusvaatimukset-arvonlisäverotuks...