peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jari Viljanmaa
CONTRIBUTOR **

Myyntilaskujen eräpäivä

tekijä Jari Viljanmaa

Miksi myyntilaskujen eräpäivän valitsemista on rajoitettu? Ennen eräpäivän sai laitettua vaikka samalle päivälle, mutta nyt kiukuttelee neljästä pankkipäivästä. Ei kuulu ohjelmalle mun eräpäivät!

2 VASTAUSTA2
Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei Jari!

Onko siis käynyt niin, että lähettämäsi verkkolasku on hylkäytynyt? Ja hylkäytymisen syynä oli eräpäivä, joka oli liian lähellä laskun lähetyspäivää? Tämä johtuu siitä, että nykyinen verkkolaskuoperaattorimme vaatii nuo neljä pankkipäivää kaikkiin verkkolaskuihin. Ennen käytössä olleet kanavat vaativat vähintään yhden pankkipäivän, eli hylkäytymisiä saattoi tulla silloinkin.

Netvisor huomauttaa asiasta laskujen lähetysnäkymässä ja tarjoaa mahdollisuuden muuttaa maksumuistutusten ja perintäkirjeiden eräpäivää lähetysprosessissa:

Tuo eräpäivänsiirto-toiminto ei kuitenkaan ulotu ei-huomautettuihin laskuihin eikä hyvityslaskuihin. Tästä syystä on mahdollista, että saatat lähettää laskun, joka kuitenkin palautuu hylättynä. Uudessa lähetettävässä laskussa ongelmaa harvemmin esiintyy, ja hyvityslaskuissa tätä voi ratkaista vaikkapa sillä, että asettaa laskuille kuluvan päivän sijasta eräpäiväksi  maksuehdon, jossa on riittävä määrä nettopäiviä.

Jari Viljanmaa
CONTRIBUTOR **

Huomenta,

Kiitokset vastauksesta.

Verkkolasku palautui takaisin ja syynä oli tämä eräpäivä. Lähettäessäni laskua ei tullut missään kohtaan mitään ilmoitusta tms, että eräpäivä voi olla aikaisintaan neljän päivän päästä. Tai sitten en huomannut sitä.

Voisiko uuden operaattorin kanssa koittaa muuttaa tätä eräpäiväasiaa? Meillä on melko paljon konsernin sisäisiä laskuja ja niihin laitetaan aina eräpäiväksi laskupäivä, koska ei ole mikään järki sisäisiä laskuja seisottaa reskontrassa, kun raha siirtyy vain taskusta toiseen.

Terveisin

Jari Viljanmaa

Talouspäällikkö

044 599 55 23

Matti Koivurinnan Säätiö

Aboa Vetus Asunnot Oy

Ars Nova Asunnot Oy

Paras museokokemus ikinä!

www.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi/>

www.facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>

https://twitter.com/AVANmuseo