peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Taina Toikka
CHAMPION **

Myyntilaskut, hyppäsi yhden laskunumeron yli, miksi?

tekijä Taina Toikka

Kirjoitin myyntilaskuja, sitten huomasin, että yksi laskunumero jäikin välistä.

Kuinka näin voi tapahtua? Laskujen teossa ei ollut mitään ongelmia, paperilasku, verkkolasku, paperilasku oli lähetystavat.

6 VASTAUSTA6
Taina Toikka
CHAMPION **

tekijä Taina Toikka

Ja tämä sitten toistui tänään, mitään erikoista ei tapahtunut laskujen kirjoittamisessa ja silti jäi taas yksi laskunumero välistä pois.

Ja edelleen on vain yksi laskunumerosarja vaikka onkin aputoiminimet käytössä.

Moi Taina

Teen tästä tukipyynnön ja kyselen siinä vähän tarkemmat tiedot tästä. Yleisellä tasolla tähän ei nyt oikein pysty enää tarkemmin vastaamaan, ellei asiaa tutki oikeassa ympäristössä.

tekijä Markus Anttonen

Moi Taina

Tässä voisi olla pari vaihtoehtoa mitä on käynyt.

Vaihtoehto 1.

Myyntilaskujen numero tulee automaattisesti ja se on aina yhtä suurempi mitä järjestelmässä jo oleva suurin numero myyntilaskulla. Numeron voi kuitenkin muuttaa käsin. Eli tällöin voi jäädä joku numero välistä, ja seuraava lasku on sitten aina yhtä suurempi mitä jo olemassa oleva suurin numero.

Vaihtoehto 2

Tehdään lasku esim. numerolla 100, tehdään lasku numerolla 101 jne. Sitten poistetaan epähuomiossa tehty lasku 100, jos siinä oli jotain pielessä. Sitten tehdään lasku uudestaan, mutta laskun numeroksi ei tule enää 100, vaan 102 koska järjestelmässä oli olemassa jo lasku 101. Jos tämän jälkeen laskut lähetetään jää sitten yksi lasku välistä numeroinnin osalta. Lisäksi jos on useampi henkilö, joka tekee laskuja samaan aikaan niin jos tekee laskun ja poistaa sen voi toinen henkilö keretä tehdä välissä uuden laskun ja tällöin järjestelmä hakee sitten taas uudelle laskulle yhden numeron suuremman numeron, mitä olemassa oleva isoin laskun numero.

Jo lähetetyn laskun osalta virheellisestä laskusta pitäisi tehdä hyvityslasku ja kohdistaa se alkuperäiseen laskuun. Jos lasku oli lähettämätön, voi sen poistaa, mutta tällöin pitää huomioida tuo laskun numerointi asia. Tarvittaessa numeron voi vaihtaa käsin, jos laskua ei ole vielä lähetetty.

Taina Toikka
CHAMPION **

Kumpikin vaihtoehto tiedossa mutta ei toteutunut tässä mun tilanteessa.

Ja mä olen ainoa joka täällä kirjoittaa myyntilaskuja.

Moi Taina

Yksi vaihtoehto voisi olla jos käytät laskulla aputoiminimeä ja sille on määritelty eri laskunumerosarja. Nyt jos otat sitten olemassa olevan laskun muokkaukseen ja lisäät sille aputoiminimen vaihtaa se laskun numeroa (sille tulee seuraava numero aputoiminimen laskusarjasta). Sitten jos tämän laskun jälkeen oli tehty uusia isommalla numerolla olevia laskuja, tämä voisi jättää yhden numeron välistä.

Taina Toikka
CHAMPION **

Aputoiminimet on kyllä käytössä, niille ei ole määritelty omia laskunumerosarjoja.