peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tiina T1
CONTRIBUTOR *

Myyntireskontrassa Päivitä tila vai Käsittele lasku

tekijä Tiina T1

Hei,

 

Olen uusi Netvisorin käyttäjä. Tässä case: myyntilaskut luodaan ja lähetetään asiakkaille toisesta järjestelmästä. Tämän jälkeen tehdään siirto Netvisoriin. Jotta laskut saadaan Lähettämätön-tilasta Avoin-tilaan, kumpaa toimintoa kannattaa käyttää; Päivitä tila vai Käsittele laskut?

 

Nyt on käytetty Käsittele laskut, josta valittu Paikallinen tulostus PDF, mutta laskuja ei ole tulostettu. Tuottaako Päivitä tila-saman lopputuloksen tässä tapauksessa?

4 VASTAUSTA4

tekijä Heidi Strandén

Hei Tiina,

 

Myyntilaskut  kannattaa tällaisessa tilanteessa kun laskut lähetetään asiakkaille toisesta järjestelmästä ja sitten siirretään Netvisoriin käyttämällä laskun tilana on avoin eikä lähettämätön. Silloin käyttäjän ei tarvirse tehdä paikallista tulostusta ollenkaan. Laskun siirtotila määritellään integraatiossa, joten tätä kannattaa kysyä myyntilaskujärjestelmänne toimittajalta. 

Tiina T1
CONTRIBUTOR *

tekijä Tiina T1

Tositenumero näille Lähettämätön-tilan laskuille on jo muodostunut. Tuo Päivitä tila olisi helpompi tapa laittaa laskut avoimeksi kuin tuo Käsittele laskut. Lähinnä siis näiden kahden toiminnon eroa haen.

Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi Tiina,

 

Tässä tapauksessa voit toki käyttää sitä tilan päivitystä, vastauksissa oletimme ettei lähettämättömällä laskulla ole tositetta. Integraatiosta laskuja voidaan tuoda tositteen kanssa myös lähettämätön-tilaan, tällöin laskujen lähetys tehdään yleensä Netvisorin kautta.

Accepted solution
Heidi Kuismin
VISMA

tekijä Heidi Kuismin

Hei Tiina, 

kiitos viestistäsi. Myyntilaskut kannattaa käsitellä kuten olette käsitelleetkin. Kun myyntilasku tulostetaan paikallisesti (tai lähetetään Netvisorista asiakkaalle), sille muodostuu tosite.
Päivitä -tila muuttaa ainoastaan laskun tilan eikä siitä muodostu tositetta, joten lopputulos on erilainen.