peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Outi Nummi
CONTRIBUTOR **

Netvisor ei aukea ollenkaan?

tekijä Outi Nummi

ei aukea mobiilivarmenteella (virheellinen pyyntö) eikä pankkitunnuksilla (turvatarkiste puuttuu)

23 VASTAUSTA23

tekijä Linda Vuorisalo

Hei,

Lyhyitä katkoja on esiintynyt iltapäivän aikana ja valitettavasti on mahdollista, että vielä loppupäivän aikana esiintyy lyhyitä katkoja. Tilanne tulee korjaantumaan ensi yönä huoltotyön yhteydessä. Mahdollisen katkon esiintyessä suosittelemme selaimen sulkemista ja uudelleenkirjautumista. Koko konetta ei siis ole tarve käynnistää uudelleen. Päivitämme tilannehuoneen julkaisua aina, kun tiedämme asiasta lisää.

*Ratkaistu* Kirjautuminen Netvisoriin ei onnistu kaikilla käyttäjillä

Pahoittelemme aiheutunutta haittaa!

Kirsi Palmroos
GURU **

tekijä Kirsi Palmroos

Mielenkiintoista...

Kirsi Palmroos
GURU **

No oikeasti ei ole mielenkiintoista, vaan ärsyttävää!

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***

Kuka taas vastaa tässäkin menetystä työajasta ym., kun Netvisor vaan valittelee ja antaa ohjeeksi käynnistää koneen uudelleen. Kellään ei ole aikaa sellaiseen pelleilyyn. Jos hoitaisivat kerrankin niin että ohjelma toimisi kunnolla, mutta sepä on turha toivo, kun nämä palvelinten hidastelutkaan ei ole koskaan heidän vika, niitäkin on vaikea myöntää ja ne laitetaan asiakkaiden yhteyksien piikkiin. Mitään korvauksiahan on turha pyytää katkoksista tai hidasteluista jotka johtuvat Netvisorista, koska vikahan ei ole koskaan heidän, asiakkaiden laskutus on ilmeisesti heidän ydinosaamisensa, mitä siitä jos ohjelma ja sen toiminnot ovat vuodesta toiseen puutteellisia.

Timo Joronen
CHAMPION **

Moi,

olen Teemun kanssa samaa mieltä noista käyttökatkoista. Ja ne aina tulevat näin keväällä, kun on ruuhkaa palvelimilla. Aina haalitaan uusia asiakkaista mutta palvelinkapasiteetti ei pysy kuin perässä. Lisäksi, jos käyttäjän pitää mennä ronkkimaan HTML-koodia saadakseen lomakkeita toimimaan, niin se ei ole sopimuksen mukaista. Olemme maksaneet ja maksamme toimivasta palvelusta koko ajan. Tilitoimistossa tällaiset katkokset johtavat siihen, että työnrytmitykset kärsivät ja joudutaan uudelleen jakamaan tehtäviä toisille. Erittäin paljon työtä katkot aiheuttavat. Ja yleensä on niin että, jos ei ole mitään sanktioita (muuta kuin se, että ottaa toisen firman pilven käyttöön) niin tilanne jatkuu samanlaisena.

Myöskään lupaus siitä, että palvelut ovat ylhäällä 99,95 %:sti, ei ole riittävä, koska vuorokaudessa on 24 tuntia eli 1 440 minuuttia. Jos palvelu on alhaalla 0,5% päivittäin (jonka se voi olla sop. mukaan pois päältä), niin silloin päivittäin voi olla palvelut käytöstä pois 72 minuuttia!!!

Minusta se on aika paljon. Siis päivittäin ja tod.näk. katkos ei ole yöllä vaan työaikaan. Siis 1h 12min alhaalla / työpäivä.

Ystävällisin Terveisin – Timo

0400-900655

Tilitoimisto Euromite

Moikka,

Kiitos palautteestanne. Olemme pahoillamme aiheutuneista häiriöistä työtehtävien hoitoon. Ymmärrämme täysin, että Netvisor on kirjanpitäjille päivittäinen työkalu minkä toimimattomuus aiheuttaa välittömiä ongelmia työtehtäviin. Ja työtehtävät ovat monesti luonteeltaan akuutteja, kuten palkan maksaminen mitä ei voi lykätä seuraavalle päivälle.

Suhtaudumme palvelumme jatkuvuuteen ja saavutettavuuteen sen vaatimalla vakavuudella. Teemme jatkuvasti taustalla lyhyen ja pitkän tähtäimen päivityksiä ja uudistuksia, jotta palvelu kehittyy jatkuvasti entistä paremmaksi.

Olen samaa mieltä, että yli tunnin katkot päivittäin olisi aika kohtuutonta. Mutta palvelulupaus 99,95 % tarkoittaa käytännössä 43 sekunnin päivittäistä katkoa (keskimäärin).

Palvelu oli eilen päiväsaikaan n. 25 minuuttia alhaalla (useampi lyhyt katko) ja illan aikana vielä 35 minuuttia (useampi lyhyt katko). Ymmärrämme toki, että minuutinkin katko aiheuttaa todennäköisesti pidemmän katkon töiden hoitoon kun pitää kirjautua uudestaan ja palata takaisin asioiden äärelle.

Tämän vuoden osalta koko palvelun saavutettavuus (24/7) on ollut n. 99,952 %. Tämä sisältää koko palvelua ja kaikkia käyttäjiä koskevat katkot. Tämän lisäksi on ollut joitain yksittäisiä tilanteita kun osalla käyttäjistä ei ole esim. kirjautuminen onnistunut hetkellisesti.

Jatkamme panostuksia palvelun kehittämiseksi entisestään myös tällä osa-alueella. Pahoittelut vielä kerran palvelun aiheuttamista häriöistä.

Ystävällisin terveisin,

Timo Pöntinen

Kehityspäällikkö, Netvisor

tekijä Linda Vuorisalo

Hei,

Palvelussa oli toinen häiriö aikavälillä 12:53-13:01. Valvomme palvelua edelleen tehostetusti ja mahdollisista häiriöistä tiedotetaan aikaisemmassa tilannehuoneen postauksessa, joka löytyy *Ratkaistu* Kirjautuminen Netvisoriin ei onnistu kaikilla käyttäjillä

Mikäli kirjautumisessa on ollut ongelmia vielä klo 13.00 jälkeen, suosittelen kirjautumaan ulos järjestelmästä, tyhjentämään selaimen välimuistin ja mahdollisesti käynnistämään vielä tietokoneen uudelleen.

Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Hei, Jälleen "päästiin" ulos Netvisorista. Ihan vain tiedoksi Hymiö Onnellinen

Telia Kemppainen
CONTRIBUTOR ***

Sama täällä, mutta muutaman minuutin katkoksen jälkeen jatkui taas ennallaan (nopeampaa ilmeisesti odotella kuin kirjautua ulos, tyhjentää välimuisti, käynnistää kone uudestaan joka kerta).

Tatjana Kättö1
CONTRIBUTOR *

tekijä Tatjana Kättö1

Service Unavailable jälleen

Timo Joronen
CHAMPION **

nii tulee

Ystävällisin Terveisin – Timo

0400-900655

Tilitoimisto Euromite

Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei!

Pahoittelumme häiriöstä, tilanne on tosiaan jo ratkennut. Löydätte häiriötiedotteet täältä:

Netvisor tilannehuone

Tästä ongelmasta tiedotettiin tässä julkaisussa:

Timo Joronen
CHAMPION **

Hei,

no ei löydä jos ei pääse NV:iin sisälle ollenkaan. Mitä hyötyä häiriötiedotteesta siellä on – jälkikäteen??? Pitää tulla kännykkään tekststarina ja heti

Ystävällisin Terveisin – Timo

0400-900655

Tilitoimisto Euromite

Laura Sainio
VISMA

Hei Timo!

Oikeassa olet, vielä on häiriötiedottamisessa parannettavaa ja automatisoitavaa, tällä hetkellä tekstaritiedotteet lähtevät vasta pitempiaikaisista häiriöistä.

Vinkkinä kuitenkin, että tuo Tilannehuoneen päivitysten linkki kannattaa tallentaa selaimeen ihan erikseen.  Community toimii eri alustalla kuin itse Netvisor, joten häiriötiedottamista pääsee lukemaan silloinkin, kun ei ole kirjautunut Netvisoriin tai Netvisor-palvelussa on häiriö.

Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Hei,

Jälleen heitettiin pois Netvisorista, välimuistin tyhjentäminen ainakaan ei auta. Koitan käynnistää koneen uudelleen, mutta aika kiirus aika on käynnistellä konetta uudelleen Hymiö Onnellinen

Timo Joronen
CHAMPION **

samoin jo parilla selaimella koetettu ja kone buutattu, ei aukene ja kiirusta olisi.

LIEKKÖ nämä meidän käyttäjien Verolomake 35 HTML koodin ronkkimiset vaikuttaa tähän erroriin??Ku nyt vasta ilmenee???

Ystävällisin Terveisin – Timo

0400-900655

Tilitoimisto Euromite

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Ei Nordean tunnistautuminen toimi ainakaan vielä...

Janne Tuominen1
CONTRIBUTOR *

tekijä Janne Tuominen1

Nyt palautui, onneksi.

Kirsi Palmroos
GURU **

Sama täällä. Pääsin Netvisor ID:llä.

Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***

Täällä myös ID llä kirjautuminen onnistuu jälleen.