peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Mervi Torkkel
CONTRIBUTOR ***

Netvisoriin myyntilaskuhaku on hankaloitunut!

tekijä Mervi Torkkel

Netvisoriin myyntilaskuhaku on muuttunut todella hankalaksi! Miten voi hakea nyt kustannuspaikoittain ja tietyn/tiettyjen kuukauden/kuukausien aikana laskutetut laskut? Ennen sai määriteltyä etusivulla nopeasti hakuehdot. Onko tähän tulossa helpotusta? Todella hankalaa on myös se, että luettelot tulevat nyt uusimmat ylhäällä, kun muu netvisor tekee päinvastoin! Voiko kaikki muuttaa samoinpäin, helpompi on selvästi tuo uusin ylhäällä?

18 VASTAUSTA18
Tuomo Kolehmainen
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuomo Kolehmainen

Jatkopuutteita myyntilaskuluetteloon ja hakuun:

1) Pystyt ryhmittelemään myyntilaskut toimipaikan perusteella?

Nyt jos asiakkaalle on laitettu toimipaikka asiakastietoihin, halu ja luettelo näyttää kaikki asiakkaan laskut ao. toimipaikan alla vaikka laskuilla ei toimipaikkaa olekaan. Ja samoin, jos asiakkaalla on laskussa muita toimipaikkoja, niin luettelo näyttää nämäkin laskut ensimmäisen toimipaikan alla

Eli ryhmittely ei toimi ollenkaan!

2) Haku laskentakohteen perusteella?

Kun asiakkaalla on paljon laskentakohteita, myyntilaskuluettelossa hakemalla filtterillä "Laskentakohde" kaikki asiakkaan laskentakohteet eivät näy valittavana. ELi ei pysty hakemaan kaikilla laskentakohteilla.

Toinen puute tähän hakuun on se, että laskentakohdehierarkia ei toimi laskuhausssa samalla tavalla kuin se toimii kirjanpidon ja kohdelaskennan raporteilla.

Laura Sainio
VISMA

Hei Tuomo!

Tänään julkaistiin iso nippu parannuksia myyntilaskuluetteloon, mukana oli tuo toimipaikkahaku ja laskentakohdehierarkiahaku myös. Näet kaikki muutokset täältä:

Laura Sainio
VISMA

Hei Tuomo!

Kiitos palautteesta. Keskustelimmme jo kohdasta 1: se on hiukan hankala toteuttaa laskukohtaisesti, meidän pitää miettiä toimivaa ratkaisua. 

Lisäksi haluaisin tarkennusta tuohon kohtaan 2:

a) Miten ilmenee, ettei kaikki laskentakohteet tule hakuun? Testasin, ja saan kyllä testiympäristössäni haettua kaikki ei-piilotetut laskentakohteet. Lisäksi voit valita useamman laskentakohde-haun samaan filtteriin, jolloin voit hakea useamman kohteen laskuja samaan hakutulokseen. Huomaa, että valinta tässä on TAI -muotoinen, eli haetaan laskut, joissa on jokin näistä valituista kohteista:

b) Hierarkia kyllä toimii, mutta onko ongelma se, ettet voi lisätä hakuehdoksi laskentakohdeotsikkoa?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi,

miksei myyntilaskujen hakulaatikosta voi enää hakea asiakastunnuksen (asiakaskoodi) perusteella kuten ennen?
Tämä onnistuu kuitenkin esim. Asiakaslistaus-sivulla.

Voisiko tämän toiminnan lisätä myös Myyntilaskuluettelo-sivulle?

Tuomo Kolehmainen
CONTRIBUTOR **

Tuo kohta 1 liittyy tarpeeseen, jolla pitäisi pystyä tekemään ja näyttämään vuokrankantokirja eli asunnottain, paljonko halutulla aikavälillä eri huoneistoista (toimipaikka) on peritty vuokraa yms. palveluita. Ja asiakkaat vaihtavat asuntoja, jolloin toimipaikalla tai jollakin muulla pitää pystyä näyttämään, paljonko ao. asunnosta on peritty vuokraa. ELi samassa asunnossa (toimipaikka) voi olla vuoden aikana useita asukkaita ja näiltä perityt vuokrat pitää esittää toimipaikan alla.

Jos tähän löytyy parempi tapa kuin toimipaikka, niin kertokaa.

Mutta joka tapauksessa toimipaikkaraportointi ei näytä nyt oikein.

Kohtaan 2 laskentakohteet. Myyntilaskuluettelo näyttää vain ne laskut, jotka on kohdistettu ao. laskentakohteelle, mutta EI NÄYTÄ laskuja enää, jos valitaan hierarkiassa ylemmällä tasolla oleva laskentakohde.

Ja minulla on asiakas, jolla tämä sekä laskentakohteiden näkymättömyys esiiintyy. Laitatko tästä minulle erillisen sähköpostin, niin kerron yksityiskohdat.

Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi kaikki,

Jos teette hakufiltterin laskunumerolle, niin laittakaa siihen tallennettavaan versioon sama laskunumero molempiin kenttiin, näin saadaan tallennettua nopea hakufiltteri, joka aukeaa nopeasti ja siihen muokkaustilaan pääsee nopeammin kuin tuhannen laskun latauksen jälkeen.

Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei Mervi!

Kiitos palautteesta: uusiin näkymiin tehdään vielä viilauksia asiakaspalautteen perusteella. Mitä tulee kysymykseesi tietyn laskentakohteen laskuista aikarajauksella, niin ratkaisisiko tämä ongelman:

1. Tee tarkennettu haku, lisää hakuehdoiksi  "Laskentakohde" ja "Laskupäivä".

2. Tallenna muutokset nimellä , jolloin hakufiltteri tallentuu laajennetun haun viereen:

3. Kun tämän jälkeen avaat luomasi filtterin "Muokkaa"-toiminnolla, voit täyttää siihen haluamasi laskentakohteen ja päivämäärävälin ja hakea laskut. Tehdyn haun muutokset voi tallentaa, jolloin sinulle aukeaa haku juuri samanlaisena seuraavalla kerralla. Mikäli taas haluat, että hakuehdot pysyvät tyhjinä, poista rasti ruudusta "Tallenna muutokset" ennen kuin teet haun.

Taru Heinonen
CHAMPION ***

tekijä Taru Heinonen

Samaamieltä edellisten kanssa.
Itse haen usein vanhoja laskuja riviselitteiden viesteillä, nyt nämä pitää aina hakea tarkennetulla haulla ja sielläkin pitää ensin hakea se kohta josta haluaa tietoa haettavan. Hidasta ja hankalaa Hymiö Surullinen

Laura Sainio
VISMA

Hei Taru!

Tuohon tarkennettuun hakuun liittyen: uusissa listauksissa voi tehdä tallennettuja filttereitä, jossa haettava tieto pysyy kyllä paikallaan.

Esimerkkinä laskunumero:

Tuolloin filtteristä "Muokkaa"-toiminnolla saa auki tallennetun haun, johon voi syöttää laskunumeron:

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Yritin etsiä mistä näitä omia hakupohjia voi tehdä ja tallentaa mutta en äkkiseltään löytänyt.

T:Tuula

Laura Sainio
VISMA

Hei!

Tässäpä vielä pikaohje filtterin luomiseen:

1. Klikkaa nappia "Laajennettu haku"

2. Lisää haluamasi hakuehdot, yksi tai useampia.

3. Laita rasti ruutuun "Tallenna muutokset", jolloin avautuu kenttä, johon voit syöttää filtterin nimen

4. Kun nyt klikkaat "Tallenna ja hae", saat hakutulokseksi tekemäsi tarkennetun haun tuloksen, ja samalla filtteri tallentuu yläpalkkiin nimellä "Hyvitetyt laskut"

Filtterin tekoa voi huoletta kokeilla, ne ovat henkilökohtaisia, eli eivät näy muiden reskontran käyttäjien yläpalkissa. Muodostetun filtterin voi myös kopioida uuden hakufiltterin pohjaksi tai poistaa, mikäli se on tarpeeton. Muokkaa - painikkeella pääset aina käyttämään tallentamaasi hakua:

Toivottavasti tästä oli apua. Laitathan lisäkysymyksen jos jokin haku ei onnistu, niin autan parhaani mukaan!

Tuula Jehkonen
GURU ***

Tein hakuehdon laskun numero mutta kun painan siitä niin se antaa kaikki avoimet laskut. Sitten laitoin laskun numeron hakukenttään ja painoin tuota tekemääni laskun numero painiketta niin edelleen kone listasi kaikki avoimet laskut. Mitähän tein vikaan?

Laura Sainio
VISMA

Hei Tuula!

Miltä hakufiltterisi näyttää, jos klikkaat tuota Muokkaa -nappulaa?

Onko sinulla siellä laskunumeroa, ks. esimerkki:

Ja saatko oikean hakutuloksen, jos tuosta klikkaat "Päivitä ja hae" (tai jos olet poistanut rastin ruudusta "Tallenna", lukee nappulassa vain "hae").

Epäilisin, että sinulla on tallennettuna haku, jossa ei ole annettu laskunumeroa ollenkaan. Tällöin hakutuloksena tulee kaikki avoimet laskut.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Tyhjänä minulla oli tuo kenttä.

Onko niin että jos haluan mennä jotain hakemaan tuolta itse tallentamista yksittäistä laskua niin aina mennään kohtaan muokkaa hakua?

T:Tuula

Laura Sainio
VISMA

Hei Tuula. juuri noin.

  • Jos teet filtterin, jossa hakukenttä pysyy samana mutta hakusana vaihtuu hakukerroittain, haetaan tieto klikkaamalla Muokkaa-nappia.
  • Mikäli taas tehdään hakufiltteri jonka hakusanat eivät vaihdu, voidaan klikata itse hakufiltterin nimeä menemättä muokkaustilaan. Esim. Alla olevalla filtterillä saisit aina hakutuloksen juuri sillä hetkellä reskontrassa avoinna olevista Lappeenranta-laskentakohteelle merkityistä laskuista:

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei

Eli jos etsin aina samaa laskua (mikä tosin on aika epätodennäköistä) niin toiminto nopeuttaa hakua, mutta jos etsin joka kerta eri laskua niin muokkaa kentän kautta haku on kyllä paljon hitaampaa kuin entisellä systeemillä.

Laura Sainio
VISMA

Hei,

Kun otetaan huomioon, että se pikafiltteri pitää luoda, niin silloin tosiaan tulee ainakin ensimmäisellä hakukerralla haussa enemmän klikkauksia kuin vanhalla tyylillä. Valmiin filtterin kanssa tuo "tapaus Laskunumerolla haku" mielestäni on nopsampi, kun ei tarvitse mm. muistaa vaihtaa laskutilaa hakusivulla Avoimet --> kaikki tilat, eikä tarvitse kopioida yksittäisen laskun numeroa sekä haun aloitus- että lopetuskenttään. Mutta kuten totesin, kehitystyötä tehdään edelleen, ja varmasti saadaan tuotettua vielä fiksumpi tapa hakutilanteeseen, jossa pikahaku halutaan tehdä vain tietystä kentästä hakien.

Tuula Jehkonen
GURU ***

tekijä Tuula Jehkonen

Minä olen ihan samaan mieltä, en tykkää yhtään tuosta uudesta hausta. Jos haen yhtä laskua laskun numerolla niin näytölle ilmestyy kaikki laskut missä vähänkään on samat numerot, olipa kysymys viitteestä, asiakasnumerosta tai laskusta. Samoin käy nimihaulla Hymiö Surullinen. Toivottavasti vanha hakukenttä ei poistu käytöstä ikinä, sillä saa haettua helposti juuri sitä mitä halutaan eikä mitään ylimääräistä.