peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kati Maarit
CONTRIBUTOR ***

Ongelma avoimissa ostoveloissa

tekijä Kati Maarit

Moikka,

 

Onkohan kellään ollut koskaan vastaavaa ongelmaa ?

Edellinen tilikausi päättynyt 31.5.2018. Edellisen tilikauden ostolaskuissa on lasku, josta maksettu 890 euroa, mutta tiliöity vain puolet eli 445 euroa. Avoimissa ostoveloissa näkyy -445 euroa.

Yritin korjata tekemällä korjaavan tositteen aktiiviselle tilikaudelle (1.6.2018 - 31.5.2019) poistamalla ostoveloista tuon 445 euroa. Katsoin, että avoimissa ostoveloissa näkyy kuitenkin edelleen tuo -445 euroa, koska tätä ei ole kohdistettu millään tavalla tuohon edellisellä tilikaudella olevaan laskuun. Lisäksi tällöin kirjanpidon täsmäytys heittää.

Ainahan voisi tietysti avata edellisen tilikauden ja tehdä tilinpäätöksen, veroilmoituksen yms. uudestaan, mutta aika iso homma tämän takia.... Tilintarkastaja sanoisi, että korjaa tälle aktiiviselle tilikaudelle. 

Onko teille ikinä tapahtunut vastaavaa ja miten olette asian ratkaisseet ?

4 VASTAUSTA4
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi.

 

Eikös tuo voi korjata niin, että kirjaa laskulle suorituksen -445 vaikka kuluvalle päivälle? Toki sitä ei pois saa tilinpäätöksestä koskematta lukuihin, eli korjaus pitää tehdä kuluvalle tilikaudelle.

 

Kati Maarit
CONTRIBUTOR ***

tekijä Kati Maarit

Moikka,

 

ja kiitos vastauksestasi ja ongelmani jakamisesta.

Yritin tehdä ns. hyvityslaskua tuosta summasta, mutta ei sitä saanut kohdistettua tuohon enää.  En tiedä ymmärsinko oikein, mutta suoritusta ostolaskulle ei taida saada kirjattua muulla tavalla tässä tapauksessa kuin hyvityslaskuna ?

Accepted solution
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi.

 

Suorituksen voi kirjata ihan klikkaamalla avointa summaa tai sitten ostolaskun toiminnoista "näytä maksut" --> "lisää uusi maksusuoritus". Hyvityslaskua ei siis tarvitse tehdä.

Kati Maarit
CONTRIBUTOR ***

tekijä Kati Maarit

Kiitos selvennyksestä !

Asia ratkesi tällä. Tuhannet kiitokset avusta  🙂