peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Mari Kyyrä
CONTRIBUTOR **

Ostolaskujen kohdistuminen

tekijä Mari Kyyrä

Hei,

Onko mahdollista saada ohjelma toimimaan niin, että toimittajakohdistusta ei tehdä pelkän pankkitilin perusteella?

Rahoitusvaihtoehtoja toimittajilla on niin paljon, että tämä ei voi olla ainoa kohdistusperiaate. Eikö kaikilla ole nykyään laskulla y-tunnus, josko semmoinen ristiintarkastusmahdollisuus olisi mahdollinen?

3 VASTAUSTA3

tekijä Markus Anttonen

Hei Mari

 

Olemme tietoisia tästä ongelmasta, eli pankkitili kohdistus aiheuttaa ongelman siinä kohtaa kun rahoitusyhtiön tilinumeron omaava lasku saapuu ohjelmaan ja toimittajaa ei vielä ole olemassa ja samainen tili löytyy jostain toisen toimittajan alta.

 

Asia on kehityspuolella tiedossa, mutta koska saapuneita laskuja tulee massallisesti niin paljon, pitää mahdolliset muutokset olla todella tarkkaan testattuja ja laskettuja, jottei kohdistustukseen tehtyjä muutokset heikennä kohdistuksen onnistumisprosenttia.

Mari Kyyrä
CONTRIBUTOR **

Hienoa, että on kehityslistalla.

Toivottavasti tilastot kohdistamisen onnistumisrposenteista eivät kuitenkaan ole niin tärkeitä, ettei tätä virhettä oteta vakavasti ja korjata. Mielestäni on turha katsoa kohdistamisprosentteja, jos ne ovat virheellisä. Tilinumero ei voi olla ainoa kohdistamisperuste.

 

Kati Leppänen
CHAMPION ***

tekijä Kati Leppänen (Päivitetty ‎12-08-2020 09:19 tekijä Kati Leppänen )

Tällä hetkellä kohdistuksen onnistumisprosentti on 0% silloin kun toimittaja ei ole olemassa, joten miten tämä voisi tästä vielä huonontua? Pahinta on kun uuden toimittajan lasku menee tilinumeron perusteella täysin väärälle jo olemassa olevalle toimittajalle. 

 

Sekin jo helpottaisi että nämä uudet sisääntulevat laskut jäisivät avoimissa ostolaskuissa "not found" tilaan, jolloin kirjanpitäjä voisi viimeistään luoda toimittajan. Eikö tässä nimenomaan y-tunnus olisi loistava, koska niitä ei voi olla kahta samaa?

 

Olen käyttänyt Netvisoria nyt 10 vuotta ja tämä ongelma on ollut koko kyseisen ajan. Josko tähän nyt saisi jotain muutosta, kun rahoitusyhtiöiden käyttö varmasti lisääntyy koronakurimuksen vuoksi.