peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Ida Ketola
CHAMPION ***

Ostolaskun lokeroihin laskenta-automatiikkaa (helpotus ostotilauksen hankintahintaan)

tekijä Ida Ketola

Moi!

Toivoisin ostolaskun hinta- ja summalokeroihin laskenta-automatiikkaa, eli että voisi laittaa joko summan tai a-hinnan ja toinen lokeroista laskettuisi automaattisesti. Samoin olisi kätevä, että netvisor näyttäisi paljonko on vielä kirjaamatta, jos esim. verkkolaskulta tulee väärät summat tiliöintiriveille tai laskua pitäisi enemmälti jakaa riveille - vaihtoehtoisesti voisi parantaa vöyrytystä tai rivien jakoa, jottei tarvitsisi laskea käsin. On myös nopeaa tarkastustyötä varten täällä paljon toivottu, että alv:n osuus näkyisi tiliöintirivien alla.

 

Suurin syy, miksi hinta- ja summalokeroihin toivon laskuria on kuitenkin varastonhallinnassa. Ostotilaukselle pitäisi saada oikea hinta, jotta tuotteet menevät oikealla hankintahinnalla myös varastoon. Tämä on kaikkien ohjeiden mukaan helppoa - kunhan toimittaja on kotimainen verkkolaskun lähettäjä. Muuten tämä kohdistus onkin yhtä helvettiä. 

 

Jos lasku tulee skannattuna (kuten ulkomaisilta toimittajilta aina), ei laskulla ole laskurivejä. Jos tässä haluaisi hyödyntää kohdistuksen kopiointeja, pitää

1. ensin päivittää ostotilaukselta rivit ostolaskulle. Tällä saadaan tuotteet, kpl-määrät ostolaskulle ja jos a-hinta on eri kuin tilauksella mahdollinen hinnan erotus jakautuu kpl-määrän mukaan tuotteille. 

2. Sitten on mentävä ostolaskulle, laskettava laskimella ja muokattava riveille sekä á-hinta (verottomana) että summa (verollisena) oikeaksi 

3. Sen jälkeen tultava takaisin kohdistukseen ja päivitettävä ostotilaukselle yksikköhinta ostolaskuriveiltä.

 

Vielä jos lisää soppaan valuuttamuutokset, niin muuta ei tarvitsisi tehdäkään kuin näpräillä hankintahintoja. 

 

Voisiko tätä jotenkin helpottaa? Vai pitäisikö vain avata eri välilehdille ostotilaus ja lasku ja muuttaa ensin ostotilauksen summat ja vasta sen jälkeen kohdistaa laskuun? Vaihtoehtoisesti saisiko tätä edes siihen kohdistusnäkymään, jossa laskun summa ja hinta olisi jo vieressä näkyvillä, eikä niitä tarvisi vatvoa edes takaisin kopioinneilla ja niiden korjauksilla?

0 VASTAUSTA0