peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kirsi Palmroos
ACTIVE CONTRIBUTOR **

Ostolaskun oletuksena "Hyväksy lasku"

tekijä Kirsi Palmroos

Meillä on nyt käynyt muutaman kerran niin, että kun ostolasku on viety Netvisoriin ja oletuksena on "Hyväksy lasku" on lasku hyväksytty suoraan ilman asiakirjantarkastajaa tai asiakirjantarkastaja on sen hyväksynyt.

Onko tähän mahdollista laittaa oletukseksi "Aseta kierto" jolloin tällaista ei pääsisi vahingossa syntymään.

Saimme tästä huomautuksen tilintarkastajalta.

  • Osto
1 VASTAUS1

tekijä Markus Anttonen

Moi Kirsi

Hyväksy nappi näkyy oletuksena vain jos käyttäjällä on oikeus sekä asiatarkistaa ja hyväksyä lasku suoraan. Eli jos käyttäjä on asiatarkistaja, tulee hänelle näkyviin asiatarkista lasku (hänellä ei ole siis reskontran oikeuksissa hyväksyjä oikeutta). Jos on pelkkä hyväksyntäkierron asettaja -oikeus, niin sitten näkyy aseta kierto -painike.

Olemme tehneet tuon hyväksy napin näkyviin suoraan, ettei saman käyttäjän tarvitse ensiksi painaa asiatarkista laskua ja perään hyväksy lasku -painiketta. Esimerkkinä vaikkapa yritys, jossa on vain yksi käyttäjä, joka hoitaa koko reskontran ja laskun kiertoprosessin.

Mikäli yrityksessä on useita käyttäjiä, jotka asiatarkistavat ja osa hyväksyy laskuja, kannattaa yritykseen rakentaa laskun kiertolistat. Kiertolistojen hallinta – Netvisor tukiportaali

Sitten ottaa automaatiokäsittelyn käyttöön Ostolaskuautomaatio – Netvisor tukiportaali

Tällöin voi rakentaa haluttuja ehtoja, milloin käytetään mitäkin kiertolistaa ja laskut menee suoraan ensiksi halutuille henkilöille asiatarkistettavaksi ja sen perään jollekin henkilölle hyväksyttäväksi. Kiertolistojen avulla voidaan myös määrittää että laskulla pitää olla useampi asiatarkistaja ja voidaan myös määrittää että asiatarkistus pitää mennä tietyssä järjestyksessä kyseisten asiatarkistajien osalta ennen kuin lasku menee hyväksyntään.

Reskontrien oikeuksissa on myös mahdollisuus käyttää valintaa käyttäjälle kohdistettu asiatarkistuksen ja hyväksynnän suhteen. Tällöin kyseinen käyttäjä näkee laskun vasta sitten ostoreskontrassa, kun se on kohdistettu hänelle asiatarkistettavaksi tai hyväksyttäväksi.