peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Heli Vuorenmaa
CONTRIBUTOR *

Ostoreskontraan on tullut kenttä "ennustettu maksupäivä"  mikä tämä on?

tekijä Heli Vuorenmaa

Ostoreskontraan on tullut kenttä "ennustettu maksupäivä"  mikä tämä on?

6 VASTAUSTA6
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei Heli,

Kiitos kysymyksestäsi! Kyseessä on Kassavirtaennusteen myötä tullut ominaisuus, joka lähtökohtaisesti olettaa laskun menevän maksuun eräpäivänä. Kyseessä on vain ennuste, joka ei vaikuta laskun varsinaiseen eräpäivään mitenkään. Tämä siksi, että yritys voi halutessaan suunnitella paremmin omia maksujaan. Ennustettua päivämäärää voi tarpeen tullen muokata laskun tiedoissa.

Kassavirtaennusteesta voi lukea lisää tästä ohjeesta: Kassavirtaennuste – Netvisor tukiportaali

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kaipaisin myös tietoa siihen, että miksi ostoreskontran laskujen oletaan menevät laskun päivämäääränä eikä laskun eräpäivänä. Lisäksi vaikka muutoksen tekee eli päivittää uudeksi tiedoksi laskun eräpäivän, NIIN seuraavan kassavirtaennusteen päivityksen yhteydessä tuo tieto palautuu jälleen laskun päivämääräksi. Missä vika?

Antti Hellberg
CONTRIBUTOR **

tekijä Antti Hellberg

Ennustettu maksupäivä -ominaisuus näyttäisi osassa ostoreskontran laskuja olettavan laskun menevän yo. vastauksesta poiketen laskun päivämääränä, ei eräpäivänä. Mistä tämä mahtaa johtua?

Rane Olsen
VISMA

Moi Antti,

Tällä hetkellä ennustettu maksupäivä katsotaan laskun maksuehdosta, ei eräpäivämäärästä. Jos laskulla on maksuehto "Eräpäivä", niin ennustettu maksupäivä on laskun päiväys. Tästä on laitettu kyselyä eteenpäin, onko tarkoituksella näin, vai pitäisikö tehdä muutos.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Osaatko kertoa, että miksi sitten lisäksi tapahtuu näin eli kun päivittää näiden yllä mainitsemiesi laskujen uudeksi ennustetuksi maksupäiväksi laskun eräpäivän, NIIN seuraavan kassavirtaennusteen päivityksen yhteydessä tuo tieto palautuu jälleen laskun päivämääräksi. Missä vika?

Taina Toikka
CHAMPION **

Meillä kaikissa ostolaskuissa ennustettu maksupäivä on laskun päiväys. Piilotin koko sarakkeen koska ei varsinkaan tuolla väärällä tiedolla tee mitään.