peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kati Leppänen
CHAMPION ***

Ostoreskontran/ostolaskujen ALV-tunnus

tekijä Kati Leppänen (Päivitetty ‎07-09-2020 14:17 tekijä Kati Leppänen )

Tilisiirtoihin kun ei saa hyväksyntäkiertoa, laskentakohteita yms. lisättyä, niin asiakkaat palauttavat osallistumismaksuja ostoreskontran kautta. Tämä on muuten ihan toimiva, mutta ALV-tunnukset menevät pieleen kun ostoreskontrassa ei ole alv-tunnusta KOMY vaan tuo tapahtumille KOOS (eli ajaa tilikartan ohjauksen ohi). ALV-tunnus KOOS on virheellinen, koska palautuksessa kyseessä on myynnin oikaisu eli tiedot menevät väärin kausiveroilmoitukselle. Näiden tositteiden korjaaminen on hyvin työlästä, kun on täysin manuaalista korjaamista tositteille.

 

Olisko mahdollista saada myynnin alv-tunnus myös ostoreskontran tapahtumille tai joku muu massatoimintokorjaus tositteille?

 

 

6 VASTAUSTA6
Accepted solution
Markus Anttonen
VISMA

tekijä Markus Anttonen

Moi Kati
Korjaus on otettu ostopuolen työjonoon, eli mahdollistetaan ostolaskun tiliöinnissä myös myyntipuolen alv -koodit. Jonossa on muutama asia ennen tätä, mutta pyritään saamaan tämä korjattua nyt kuukauden - parin sisään.

Kati Leppänen
CHAMPION ***

Hei, 

 

tämä ei nyt toiminut niin kuin olin ajatellut. Korjasin eilen 156 tositetta käsin, kun ostolaskun rivitedossa oli edelleen alv-tunnus KOOS ja vaikka tilin takana on KOMY. Ostoreskontrassa tulee edelleen automaattisesti alv-tunnus KOOS ja tällä tiedolla kausiveroilmituksen sisältö on väärin.

 

Olisiko mahdollista toteuttaa niin että, riville tulee tilin takana oleva alv-tunnus? 

 

 

Hei Kati
Ostolaskuautomaation avulla voidaan ajaa haluttu ALV -koodi ja prosentti laskuille halutulla ehdoilla. Ehtona esim. haluttu toimittajan pankkitili tms. Tällöin tämä yliajaa esim. verkkolaskusanomalla tulleen tiedon. Sääntö on siis: Aseta ALV laskuriveille. 

Kati Leppänen
CHAMPION ***

Hei, 

 

tuo ehdotus ei tässä tapauksessa toimi. Lainaus ensimmäisestä aiheeseen liittyvästä viestistä: Tilisiirtoihin kun ei saa hyväksyntäkiertoa, laskentakohteita yms. lisättyä, niin asiakkaat palauttavat osallistumismaksuja ostoreskontran kautta.

 

Ostoreskontran kautta palautetaan yksittäisille henkilöille koronan vuoksi peruuntuneita tapahtuma- ja majoitusmaksuja. Näistä ei siis tule säännöllisiä laskuja reskontraan sisään.

Kati Leppänen
CHAMPION ***

Kiitos tämän toteuttamisesta! 

Kati Leppänen
CHAMPION ***

Hieno homma! Paljon kiitoksia!