peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Laura_Kaija
CHAMPION *

Palkat - Palkanlaskennan tehostaminen

tekijä Laura_Kaija

Hei

Haluamme tarjota hyvän ja monipuolisen palkanlaskennan, jota on helppo ja mukava käyttää.

Tulemme tehostamaan prosesseja ja siten vähentämään asiakkaidemme ajan käyttöä asioihin, joihin energiaa ei pitäisi käyttää. Näin ammattiosaaminen voidaan keskittää palkanlaskennassa asioihin, jotka sitä vaativat ja joilla voidaan tuottaa lisäarvoa yritykselle ja asiakkaille.

Olemme suunnittelemassa palkanlaskentaprosessin uusiksi ja tulemme tekemään tämän yhdessä kanssanne.

Tiedossamme on jo paljon toiveita ja haasteita nykyprosessin suhteen, jotka otamme suunnittelussa huomioon. Kun saamme uudet näkymät ja -toiminnot rakennettua toimiviksi, voimme pala palalta lisätä parannuksia helpottamaan arkea entisestään. Tavoitteenamme on tarjota palkanlaskenta, jolla laskenta hoituu tehokkaasti aina tietojen tarkistamisesta siihen, että laskelma on palkansaajalla ja tiedot kirjanpidossa sivukuluineen.

Miten sinä voit vaikuttaa? Kerro meille:

  1. Mitä asioita joudut aina huomioidaan ennen palkanlaskennan aloittamista?
  2. Onko joitain poikkeuksia tai tilanteita, joista järjestelmä voisi huomauttaa?
  3. Mitä rutiininomaisia toistuvia aikaa vieviä asioita voisi automatisoida?
  4. Mitä vaativampia käyttötapauksia on olemassa, jotka tulisi huomioida prosessia suunniteltaessa?
  5. Mihin mielestänne turhiin asioihin ette haluaisi joutua käyttämään aikaa?
  6. Mikä nykytoiminnoissa on sellaista, mitä ei missään nimessä saa hävittää?

Kuten sanoinkin, emme tee tätä isoa muutosta yksin. Suunnitelmat ja ideat testataan halukkaiden yritysten kanssa. Voit ilmoittautua testihenkilöksi tai haastateltavaksi ja jakaa meille omia kokemuksiasi ja käyttötarpeita. Toimintoa voidaan pilotoida halukkaiden kanssa, jolloin saamme palautetta todellisen käytön kautta.

Olitpa paatunut päivittäin palkkoja laskeva palkka-asiantuntija tai harvemmin palkkaa maksava käyttäjä, kommentoi ja kerro näkemyksesi.

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!

20 VASTAUSTA20
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Minun tavoite: Maksaa 10-15hlö palkat kerran kuukaudessa virheettömästi ja oikeellisesti ja tuottaa selkeä sähköinen raportti palkansaajille joka ei jätä mitään kysymyksiä palkan perusteista. Käyttäen mahdollisimman vähän aikaa kyseiseen prosessiin.

Ei ole väärin vaikka palkkalaskelmalla olisi esim. muistutus syyskuun 10. 1990 tehdystä lomapalkkasopimuksesta jos palkkariveillä on loma-ajan palkkaa jne. Palkansaajalla ei välttämättä ole mitään käsitystä tuollaisista sopimuksista ja sitten vallitsee epätietoisuus että mistäköhän tämäkin luku on taas tullut. Olisi kaikkien etu jos palkansaajakin ymmärtää saamansa laskelman sisällön, ilman että pitää kulkea tes takataskussa. Etenkin sähköisessä laskelmassa palkkalajit voisivat olla linkkejä tarkempaan selitykseen: 'Työajanlyhennyskorvaus 4,7%'  - Saat tämän koska työskentelet 40h/viikko eikä ns. pekkasvapaita kerry.

Alkuun mielipide nykytasosta. En päässyt alkuun ollenkaan, aivan liian monimutkainen ja sekava niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin palkanmaksu: syöttää henkilön työtunnit, kone laskee - sitten seuraava. Nyt kun tulorekisteri tekee tuloaan, niin aika moni 'excelistä seuraavalla' palkkoja laskeva olisi varmasti mielissään selkeästä ja helppo käyttöisestä palkanlaskennasta. Totesin että on helpompi koodata tulorekisteriaineiston luonti omaan ohjelmaan kuin opetella Netvisorin palkanlaskenta.

En usko että on mahdollista tehdä yksi palkanlaskenta prosessi/näkymä joka sopii ammattimaiselle kirjanpitotoimiston palkanlaskijalle, jolla on usean tessin alaisia asiakkaita ja satoja palkkoja laskettavana kuukauden eri aikoina. Jos haluatte palvella myös pienyrittäjät jotka käyttävät palkanlaskentaa kerran kuukaudessa ja käyttävät 'palkkaohjelmaa' myös työntekijä-rekisterinä ja paikkana jossa käsitellään kaikki työntekijöihin liittyvät tiedot, niin voin kyllä auttaa määrittelyssä. Sääntö nro.1 - ohjelma ei päätä tai lukitse mitään vaan yrittäjä määrää ja ohjelma laskee juuri niinkuin pyydetään.

Ai niin ja hinta, pelkän ohjelman hinta on n. 80% verrattuna jos ostaisi koko palkanmaksun palveluna kun se tehdään yksinkertaisemmalla ja nopeammalla ohjelmalla. En minä niin kovasti halua palkkoja itse laskea, että siitä maksamaan rupeaisi. Maksan itse, koska se on hyvä hetki hiljentyä miettimään henkilöstökuluja, palkanperusteita, mahdollisia lisiä, kannustimia ym. ja siitä saa säästönä pienen korvauksen menetetystä vapaa-ajasta.

Jotta tuo hinta olisi jollain tavalla oikeutettu, niin ohjelma täytyisi pystyä automatisoimaan kaikilta osin tukemaan tessiä, pekkasia, arkipyhiä, ylitöitä, lomalaskentaa/ylläpitoa, äitiys/perhevapaita, vakiosääntöjä, erikoissääntöjä (esim. yrittäjän oma palkka), paikallista sopimista, yhtäkkisiä ennakko maksuja kun joltain on rahat loppu ym.. Ja automaattiset päivitykset eläke ym. lakisääteisille maksuille ilman että niistä tarvii murehtia ollenkaan. Ja lisäksi sen täytyy tukea olemassa olevia tuntijärjestelmiä jolloin tunnit luetaan esim. tiedostosta tai syötetään todella nopeasti taulukko-tyyppiseen näkymään henkilön nimen perään.

Yhteenvetona voisi todeta että pienen yrityksen palkanlaskenta on hyvin yksikertainen ja nopea prosessi, siinä on vain plus, miinus, kerto ja jakolaskua jotka opitaan jo lapsena. Suurin ongelma on se että pitää muistaa liian paljon eri asioita eri kuukausina ja varmistaa että työntekijät ovat tehneet kaikki tarvittavat merkinnät työtuntijärjestelmään. Jos ohjelman saa hoitamaan muistamisen ja tarkistamisen, niin ei pitäisi olla mitään estettä luoda ohjelma jonka kaikki haluaa.

//rami

Mirja Kuopio
CONTRIBUTOR *

tekijä Mirja Kuopio

Hei.

Olen käyttänyt Netvisorin palkanlaskentaa nyt puolisen vuotta, ja tässä olisi muutama kommentti ja muutosehdotus palkanlaskentaan.

1. Työajan kautta syötettäessä pitempi aikaisia poissaoloja/lomia, ei huomioi poissaolona/lomana sunnuntaipäiviä, nämä kuitenkin meidän TESissä tulisi huomioida kun lasketaan kuukausipalkkaa. Päiväpalkan jakajana käytetään kalenteripäiviä, ja jos poissaolon ajalle osuu sunnuntaipäivä, ei laske palkkaa oikein. Varsinkin jos koko kuukausi on palkatonta poissaoloa. Laskee palkanlaskennassa sunnuntaipäiville palkkaa. Olen nyt työaikakirjauksissa muuttanut manuaalisesti sunnuntain myös poissaoloksi.

2. Poissaolojen/lomien päivähintalaskentaan pitäisi saada automatiikkaa niin, että osaisi lasketa eri kuukausille eri päivähinnan. Esim. syötetään toukokuun palkkoihin lomajakso, joka ajoittuu sekä huhti- että toukokuulle, laskee Netvisor päivähinnan toukokuun päivien mukaan. Korjaan tämän manuaalisesti niin, että lasken erikseen kummallekin kuukaudelle päiväpalkan ja lasketan erikseen huhtikuun ja toukokuun lomapäiville palkan. TESin mukaan poissaolo/loma lasketaan kuukauden kalenteripäivien perusteella, joten jos en tee oikaisua, palkkatieto ei ole oikein toukokuun palkkalaskelmalla. Tämä vaikuttaa myös esim. vuosilomalisän maksuun, joka määräytyy vuosilomapalkan mukaan.

3. Poissaolojen päivät/jakso olisi hyvä saada näkyviin palkkalaskelmilla. Nyt käyn lisäämässä poissaolotiedon manuaalisesti palkkalaskelmalle, koska palkansaajat ovat tätä erikseen toivoneet. Mielestäni palkkalaskelman sivu 2 on turha.

4. Lisäksi palkkalaskelmalle pitäisi saada tieto myöskin työaikakirjauksen kautta viedyt työajan, esim. miltä päivältä maksetaan työtunteja ja vuorolisiä. Nämäkin käyn nyt manuaalisesti kirjaamassa palkkalaskelmalle.

5. Palkkalaskelmien käsittelyyn massatoiminto, esim. kun käsiteltävät palkkalaskelmat haluaa peruuttaa aiempaan vaiheeseen.

6. Lisäksi on ärsyttävää kun käsittelemätön palkkalaskelma kohdassa palaa aina listan alkuun sen jälkeen on valinnut muokattavaksi/tarkistettavaksi yhden henkilön tietoja. Meillä on noin sata palkansaajaa, ja käyn tämän listan aina läpi henkilö henkilöltä ja harmittaa kun aina palaa alkuun ja joutuu rollaamaan alaspäin listalla oikeaan kohtaan. Voisiko palata siihen kohtaan listaa missä on menossa?

7. Työsuhteen voimassaolotietoihin pitäisi saada muitakin vaihtoehtoja kuin Toistaiseksi voimassa oleva ja Määräaikainen. Meillä olisi esim. tarvetta vaihtoehdolle Tarvittaessa töihin kutsuttava.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tässä minun lista, vaikka osa on kyllä muuallakin jo ideoina / niistä on muuten puhuttu:

- Pitäisi saada palkkalista ja kirjanpitotosite tulostettua (näytölle) ennen palkanmaksua tarkistettavaksi (siinä voisi olla vaikka joku esikatseluominaisuus, niin ei sitten sekottuisi "oikeisiin" listoihin ja tositteisiin)

- Massatoiminto peruutuksiin

- En tiedä onko tässä vika käyttäjässä vai missä, mutta kun korjaan esim. lomapäiviä / tunteja ja palautan laskelman alkuun, niin siitä tyhjenee samalla muutkin tiedot, mikä on tosi rasittavaa ja aiheuttaa virheen mahdollisuuksia. Pitäisi voida palauttaa tuohon vaiheeseen ilman nollausta tai ohjelma voisi kysyä, halutaanko jo syötetyt tiedot poistaa.

- Palkkakausien päivät ja maksupäivät pitäisi voida säätää itse ilman, että ohjelma tarjoaa mitään oletuksia. Oletukset ovat siis tosi hyvä ominaisuus useimmissa palkoissa, mutta ei "epäsymmetrisissä" palkkakausissa, joten pitäisi voida säätää itse jokainen kausi esim. vuodenvaihteessa paikalleen ja ohjelma voisi sitten tarjota ne palkanlaskijan määrittämät kaudet sieltä maksupäivineen oletuksena. Tämä myös siksi, kun sen verran usein asiakkaat / palkansaajat muistavat kertoa palkkoihin liittyvistä muutoksista vasta kun palkat on jo laskettu ja lähetetty hyväksyntään ja sitten kun korjataan viime minuuteilla ja ohjelma palauttaakin ne oletusarvot sinne peruutettuihin laskelmiin, niin voi tulla virheitä myös päivämääriin.

- Tuon palkansaajan kansalaisuus-kentän ei pitäisi liittyä mitenkään vuosi-ilmoituksiin, vaan asia pitäisi hoitaa mielestäni niin, että siellä olisi vaikka joku täppä joka napataan pois päältä jos tietojen ei kuulu nousta vuosi-ilmoitukselle. Tai sitten käytettäisiin vaikka asuinpaikkaa tai vastaavaa. Myös se ohje, jossa sanotaan että oikean kansalaisuuden voi ilmoittaa vaikkapa "kotipaikka" kohdassa pitäisi poistaa, koska se vie sen kansalaisuuden sitten ilmeisesti verotuskunnaksi raporteille.

-Vuosi-ilmoituksiin liittyen myös sotuvähennykset pitäisi saada merkata omaan kenttään, josta menisi sitten myös vuosi-ilmoitukselle.

-Raportointiin liittyen mielestäni tuo nykyinen malli jossa joutuu kaivelemaan palkkalajien takaa jotain raportointitäppiä päälle ja pois on outo. Toimisi paremmin jos raporttia muodostettaessa olisi 1. vaihtoehtona joitain oletuksia, esim. lajit joille maksettu sinä aikana palkkaa, tai että ainakin tulisi joku kunnon ikkuna, missä kaikki lajit voisi olla listattuna ja saisi helposti ensin kaikki valittua "päälle" ja poistaa valinta vain niiltä, joita ei halua raportille. Voisi myös olla erilaisia valmiita / itse tehtäviä pohjia, vaikka poissaoloja/KTA/palkkakauden tiedot. Mielestäni tuossa jää ihan liian helposti puuttumaan jotain tai on liikaa jotain siellä.

-Sitten välillä törmää niihin, että täytyy kirjata sama tieto monelle palkansaajalle, niin näitä jos voisi viedä massana niin sekin nopeuttaisi Hymiö Onnellinen

t.Aino

p.s. saa haastatella jos se vielä on ajankohtaista

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Toivoisin, että palkansaajalle saisi laitettua oletuslaskentakohteeksi useamman kustannuspaikan ja myös muilla kuin 50/50 jaolla. Nyt on muistettava käydä päivittämässä jakokäyrä  jokaisen kohdalla erikseen palkanmaksun yhteydessä.

Ay-maksujen tilitys on edelleen erittäin epäergonomista kun jokaisen kohdalla joutuu valitsemaan ensin maksa - ok - ja sivu palaa alkuun. Turhan paljon klikkailua, eikö näitä voisi saada valittua massatoimintona?

Malla Salmitie
CHAMPION *

tekijä Malla Salmitie

Minä kaipaisin myös vähennyksille kustannuspaikan laittamista. Minulla ei mene samalle kustannuspaikalle, joka on henkilön takana.

Nyt siis korjaan jälkikäteen noista kustannuspaikkoja.

Maritta Suvanto
CONTRIBUTOR ***

tekijä Maritta Suvanto

Hei, aiemmin käyttämässäni palkanlaskentaohjelmassa oli palkkalaji, että tallentamalla yhden rivin pystyi kaikille työntekijöille tallentaan esim. palkkakauden työpäivät. Netvisoriin olisi myös hyvä saada palkkamalille esim. massatoimistona tuo toiminto.

Anne Oksanen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Anne Oksanen

Tärkeitä asioita jo noussut tässä esiin.

- Turhaa työtä on vaihtaa pvm yksitellen henkilöiden kohdalla. Tarkista valittujen palkkaperusteet: Tositteen ja palkanmaksu pvm muuttaminen yksitellen jokaisen työntekijän kohdalla. Kun olisi yksi kohta mistä vaihtaa koko palkkamalliin kuuluvilta.

- Kun on määritelty palkkamallit ja on käytössä esim useampi eri malli. On turhaa kun kaikki palkkamallit aukeaa valikosta. Turhat toki voi poistaa mutta mitä jos jokin vaikuttaa taas johonkin...?

- Tärkeää Tyel ja työttömyys maksujen perimättä jättäminen HUOMIO ! Uuden henkilön lisäyksissä huomio huomio

- Tuntipalkkaisten työajankirjaus (kirjautuu väärin, liikaa tunteja kokonaistunnit), ylityöt , ylityönperustunnit aina lisättävä henkilölle palkanmaksussa.

- Lomapalkanlaskeminen ohjeet jostakin saatavilla?

- Palkanmaksun  poikkeavuus jaksoissa - menee sekaisin pvm

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Vain palkanlaskijan käytössä olevia kirjauslaleja on myös kaivattu jo jonkin aikaa.

Tällä hetkellä jos asiakkaalla on käytössään työajankirjaus eikä palkkajaksokohtaisten kirjausten tekemiseen ole heidän päästä halukkuutta, käy palkanlaskija avaamassa jokaisen palkkalaskelman yksitellen ja vie esim. lounari vähennykset laskelmalle.

Netvisorissa pitäisi ehdottomasti olla mahdollista jo palkkalaskelmien muodostusvaiheessa syöttää juurikin lounareita ym. ilman että nämä kirjaukset nousevat työajankirjaukseen.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Niin ja allekirjoittanutta saa ehdottomasti käyttää testihenkilönä ja muutenkin haastatella saa Hymiö Silmänisku

Malla Salmitie
CHAMPION *

tekijä Malla Salmitie

Kelakorvauksista tulevan sairausvakuutusmaksun vähennys esim palkkalajina, jolloin ohjelma itse laskisi vähennettävän määrän kk-ilmoitukselle ja henkilöittäin. Nyt tehdään käsin vähennykset ja riskinä virheen mahdollisuus.

Nyt teen verottajalle selvityksiä ilmoittamistani saaduista kelakorvauksista viime vuodelta. Mukavaa käsityötä tämä.

Aiempi ohjelmani Visma Nova,  tämä toimi todella hienosti.

Hei Malla

Tästä ehdotuksesta on tehty myös erillinen kehitysehdotus Sotu-vähennys kk-velvoitteilla

Tulemme mahdollistamaan sotuvähennysten asettamisen tulorekisterin työnantajan erillisilmoitukselle.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Muutama kehitysehdotus:

1. Palkansaajan tiedoissa mm. pankkitilitiedon on oltava pakollinen vastaavasti puhelinnumerokentän ei tarvitse olla pakollinen.

2. Palkkalaskelmalle pitää pystyä lisäämään tekstiä massatoimintona. Minulla on 80 palkkalaskelmaa kerralla, joille joudun lisäämään yksitellen tiedon miltä ajalta työntekijöille maksetaan lisiä. Lisäksi jokaisen kerran jälkeen Netvisor päivittää sivuston ja palauttaa minut yläosaan, mistä pitää rullata alas.

3. Kuukausipalkan oikaisun (sairausloma/loma) on tultava palkkalaskelmalle automaattisesti, jos sellainen palkkalaskelmalle ilmestyy. Tällä hetkellä jokaiselle palkkalaskelmalle on kirjattava oikaisu käsin ja yksitellen. Ja edelleen Netvisor päivittää sivuston joka välissä.

4. Lomalaskentasäännön rakentamista pitää yksinkertaistaa järkevälle tasolle ja Netvisorin on tuotava eri tessien lomienkertymissäännöt automaattisesti. Esim. yksityisen sosiaalipalvelualan TES vs. autoalan kaupan ja korjaamotoiminnan TES. Lomat kertyvät täysin eritavalla, eikä Netvisorissa oleva 2pvä  vs. 2,5 pvä ole riittävä.

5. Monet pienetkin muutokset vaativat Netvisor-tuen tai konsultin apua. Konsultit ovat ylityöllistettyjä ja heiltä harvoin saa edes vastausta sähköpostiin ja Netvisor-tukeen on turha soittaa kun puhelu katkaistaan kun ei ehditä vastaamaan. Netvisorin palkkapuolta tulisi yksinkertaistaa sellaiselle tasolle, että palkanlaskijalla olisi mahdollista tehdä itse mahd. paljon muutoksia järjestelmään. Esim. katso kohta 4.

6. Työntekijä, jonka työsuhde on päättynyt ei saa poistua järjestelmästä jälkiä jättämättä. Eli jos täpät aktiivinen, palkanlaskentapalvelu, resurssinhallinta jätetään pois ja työsuhde on päättynyt, työntekijän ja sen tietojen on jäätävä järjestelmään. (ratkaisuksi ei käy, palkanlaskijan täytyy muistaa yms.)

7. Monien osioiden tietojen vienti Exceliin ei toimi. Vaikka valitsisin vain kolme kriteeriä, jotka haluan viedä Exceliin, Netvisor työntää Excel-tiedostoon aivan kaiken. Rajauksen on siis toimittava.

8. Netvisoriin tehtävät päivitykset on tehtävä hallitusti. Viimeksi kun joulun alla Netvisorin ominaisuuksia päivitettiin, työntekijöiden ammattinimike-ruutu poistettiin ja vastaavasti "työsuhteet"-osioon luotiin uusi ammattinimike-kenttä. Poistetun ruudun tieto ei kuitenkaan siirtynyt automaattisesti työsuhteet osioon ja ammattinimike piti käydä kirjaamassa jokaiselle työntekijälle uudestaan. Ensin se piti katsoa palkkalaskelmalta ja sitten kirjata uuteen kenttään. Ei tuosta mene rikki kun on palkansaajia kolme henkilöä, mutta kun palkansaajia on 400 henkilöä on tuo päivitys todella vittumainen.

Tuesta minulle vastattiin, että minun täytyy aloittaa työpäiväni kirjautumalla communityyn ja seuraamalla aktiivisesti mitä päivityksiä te meinaatte tehdä.  Palkanlaskijan työtehtäviin EI kuulu kytätä järjestelmätoimittajan nettisivuja ja päivitysaikataulua, palkanlaskijan työtehtäviin ei myöskään kuulu korjata pieleen menneitä järjestelmäpäivityksiä.

tekijä Sini Alamäki

Hei Liisa

Jatkuvasti kehittyvänä pilvipalveluna julkaisemme muutoksia viikoittain. Käytännössä julkaisumme ovat torstai-iltapäivisin, jolloin muutokset asiakkaillemme näkyvät käytännössä perjantaiaamusta työpäivää aloittaessa.

Kehitämme tuotteen lisäksi viestintäämme ja pohdimme keinoja tuoda muutoksia esiin nykyistä tehokkaammin. Tähän Lauran aloittamaan viestiketjuun voi myös ehdottaa toimenpiteitä muutoksien viestintään. Nykyisin tiedon muutoksista saa tehokkammin Communitystä löytyvästä julkaisutiedotteesta.

Valitettavasti meillä oli ammattinimikkeen julkaisun kanssa haaste, joka johtui siitä, ettemme osanneet riittävän kattavasti ottaa huomioon asiakkaidemme erilaisia tapoja käyttää ohjelmaa. Olemme ottaneet tästä opiksi ja käytämme jatkossa enemmän aikaa eri käyttötapojen varmistamiseen.

Haimme myös jokin aika sitten palkanlaskennan laadunvarmistajaa, jonka tehtävänkuva nimenomaan on varmistaa palkanlaskentaan liittyvien muutosten laatua erityisesti asiakkaidemme näkökulmasta. Testaus on aiemmin tehty  melko vahvasti teknisestä näkökulmasta, joka ei ole ollut riittävä asiakkaidemme laadukkaan kokemuksen varmistamiseksi. Nyt saamme kehitystyömme tueksi myös "palkanlaskijan silmät". Olen itse tästä muutoksesta todella innoissani.

Kiitos palautteesta ja kehitysehdotuksista!

Sini Alamäki

Team Manager, Netvisor Palkanlaskenta  

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Ottakaahan huomioon, että palkkapuolen kehittämiseen EI RIITÄ pelkästään "palkanlaskijan silmät". Lisäksi tarvitsette asiakkaiden (yritysten työntekijät, joille kuuluu esim. palkkojen hyväksyntä) ja palkansaajien silmät. Palkansaajilla kun on harvoin mitään käsitystä mistään järjestelmän teknisistä ominaisuuksista, palkkalajeista yms. Palkanlaskennan lopputulos: laskettu ja ajallaan maksettu palkka + selkeä ja oikea palkkalaskelma on pitkä prosessin tulos. Tämä kaikki tehdään palkanSAAJAA varten ei palkanlaskijaa.

-L

Kirsi Palmroos
GURU **

tekijä Kirsi Palmroos

Peukutan isost!

Helena Lindell1
CHAMPION ***

tekijä Helena Lindell1

Yrittäjän perustiedoissa pitäisi olla määritys siitä, onko kyseessä verotuksessa yrittäjänä käsiteltävä henkilö. Yrittäjä voi olla palkkamallissa "yrittäjä" mutta raportoituu vuosi-ilmoitukselle verokorttimäärityksen perusteella. Miten mahtavat suorasiirtona tuodot verokortit huomioida tuon koodin? Jos verohallinnon vuosi-ilmoitus tehdään väärällä lajilla, johtaa se YEL yrittäjän osalta virheeseen verotuksessa, koska mm. ylevero ja muitakin sos.vakuutusmaksuja peritään YEL vakuutuspalkan lisäksi myös väärin raportoidusta työtulosta.  Ts. em. maksut menevät tuplasti ellei virhettä huomata palkanlaskennassa.

Karina3
CONTRIBUTOR ***

tekijä Karina3

Hei,

Muutama kehitystoive.

1. Ohjelma huomauttaisi, jos tyel/työttömyysvakuutusmaksut jäisi perimättä. Voisi tsekata nopeasti onko aiheellisesti jäänyt vai aiheetta.

2. Ennakonpidäyksen pidätyksen% näkyviin. Verokortin ennakonpidätys näkyy kyllä, mutta tarkoitan palkasta pidätetyn ennakonpidätyksen%. Nopeasti näkisi poikkeukset.

3. Jos asiakkaalla ei ole resurssinhallintaa käytössä. Voisiko palkanlaskijaa varten olla jokin paikka, johon saisi täyttää pitkät sairaslomat, pidetyt vuosilomat, lomautukset ym. Josta ne saisi vielä järkevästi raportillekin. Olisi aika erinomainen kehitys.

4. Kuukausipalkkalaisen osakuukauden palkka työpäiviä jakajana käyttäen ilman resurssinhallintaa toimiva.

Anne Oksanen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Anne Oksanen

Hei

Ongelma tulee kaksiviikois palkanlaskennassa, ongelma pvm kanssa. Ohjelma heittää usein yhden palkanjakson yli ja se voi helposti jäädä huomaamatta kun tunnit tulevat kuitenkin vääriltä päiviltä. Varsinkin jos keskeyttää työajan kirjauksen esim seuraavaan päivään tai tekee eri työehtosopimuksien palkkoja. Esim hyväksyy ja maksaa toisen sopimuksen mukaiset, voi ohjelma heittää työstettävän jakson yli.

Kk palkoissa tuskin tulee ongelmia.

Lisäksi olisi hyvä kun palkanlaskennan pvm ja tositteen pvm kohdassa saisi valittua vain yhdessä kohtaa sen pvm. Nyt täytyy käydä jokaisen henkilön kohdalla muuttamassa ensin palkanmaksun pvm ja sitten vielä tositteen pvm. Tässä vahingossa voi jäädä joku pvm virheellisesti esim yhden henkilön kohdalla muuttamatta. Selkeämpi olisi kun saisi yhdesä kohtaa muutoksen.

Lisäksi vielä muistutan : Asiakakspalvelussa ei välttämättä ole soveliasta ilmaista äänen sävyllään jos asiakas ei ymmärrä aina tai ei osaa selkeästi ongelmasta infota. (Varsinkin kun koko ajan ongelmia ilmenee ohjelmassakin)

Ja olisihan se hyvä, että työajankirjauksenkin saisi menemään oikein. Ylityön perusosa täytyy aina käydä lisäämässä palkkalaskelmalle.

Muutama asia näin aluksi

Kiitos

Hei Anne,

kiitokset vielä hyvästä keskustelustamme!

Meillä asiakaspalvelussa jokainen tekee työtä sydämellään. Meidän tehtävämme on auttaa, jotta sinä voisit keskittyä olennaiseen ja päiväsi olisi entistäkin mielekkäämpi.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Äänensävy kertoo paljon, eikä mainitsemasi käytös ole hyväksyttävää. Pyydän anteeksi, jos tällainen tunnelma on välittynyt kanssamme asioidessa.

Annathan jatkossakin meille palautetta! Se auttaa meitä kehittymään ja samalla pystymme varmistamaan, että jokainen asiakkaamme saa laadukkaan asiakaspalvelukokemuksen.

Kiitos!

Pasi Tasanen
CHAMPION ***

tekijä Pasi Tasanen

Tässä on muutama juttu.

2. Palkkamallin virheellinen määrittely. Esimerkiksi jos rahapalkasta puuttuu sen yläpuolella näkyvä erä laskelmassa.

5. Sosiaalivakuutusmaksujen määrittely tilityspisteille on turhaa hommaa. Käytännössä yleensä ainoa vaihteleva erä on tapaturmavakuutusmaksu, joka kuitenkin monessa tapauksessa on merkitykseltään pienehkö, joten vaikka prosentti hieman heittäisi, niin se ei haittaa. Eli yhteisrekisteri näihin mitä ylläpidätte Netvisorin toimesta ja päivitätte aina vuosittain uudet tiedot. Yhteisrekisterin arvot voi sitten tarvittaessa ohittaa, jos pitää määritellä jotain muuta. Tämä pätee myös kohtaan 3.

Ennakonpidätys ja sotumaksujen ilmoituksen muodostaminen on turhan monipolvinen prosessi muihin ohjelmistoihin verrattuna, jossa ne muodostuvat muutamalla napinpainalluksella yhdestä paikasta.

Meitä saa tulla haastattelemaan.