peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CHAMPION ***

Palkkojen historiatiedot eivät tule mukaan b-kortin tulorajan laskentaan?

Huomasin, että mikäli palkkojen historiatiedot on viety alkuvuodelle kokonaissummina ilman kk-tason erittelyä, ei Netvisor ota tuloja lainkaan mukaan b-kortin tulorajan laskentaan.

Onko tosiaan niin että NV on rakennettu siten, että huomioi alkuvuoden tulot verokorteille vain jos tiedot viedään kausikohtaisesti sisään?

Jos näin on, niin eihän tilitoimiston kannata edes ottaa asiakkaita sisään vuoden loppupuolella niin kauan kun tiedot joudutaan viemään järjestelmlään manuaalisesti

3VASTAUSTA3
Highlighted

Re: Palkkojen historiatiedot eivät tule mukaan b-kortin tulorajan laskentaan?

Hei Josefiina,

Historiatiedot voidaan syöttää Netvisoriin kuukausitasolla tai ilman kuukausierittelyä. Jotta historiatiedot huomioidaan verokortin tiedoissa, tulee ne olla syötettynä kuukausitasolla. Tietoja ei toki tarvitse tallentaa ihan jokaiselle kuukaudelle erikseen vaan ne voidaan viedä kokonaissummina vain joillekin kuukausille. Historiatietojen summaamista tehtäessä tulee huomioida, että ansiot tulee olla jaoteltuna verokorttien voimassaoloaikojen mukaan.

Esimerkiksi jos vuoden ensimmäinen verokortti on tullut voimaan 1.1.2016 ja toinen verokortti 1.2.2016 ja laskenta aloitetaan Netvisorissa vasta 1.10.2016. Tulee historiatiedot syöttää siten että tammikuun ansiot tallennetaan tammikuulle (eri verokortin ansioita) ja helmi-syyskuun ansiot voidaan tallentaa syyskuulle kokonaissummana (voimassa olevan verokortin ansioita).

Lisää Historiatietojen syöttämisestä voit lukea Tukisivustomme ohjeesta: Historiatiedot – Netvisor tukiportaali

Highlighted

Re: Palkkojen historiatiedot eivät tule mukaan b-kortin tulorajan laskentaan?

Mikäli historiatietoja ei Netvisorissa tarvita muuhun kuin B-verokortin tulorajaa varten, niin silloin riittää, että aiemmat ansiot viedään verokortille Edellisen työnantajan maksamat palkat -kohtaan.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Palkkojen historiatiedot eivät tule mukaan b-kortin tulorajan laskentaan?

Tuosta b-rajan verokortista tuli mieleen, kun tallentaa tuon edellisen työnantajan maksamat palkat, niin saisiko sitä summaa myös itse laskelmalle näkyviin? Työntekijän olisi tällöin helppo seurata omia tulorajoja. Nyt joulukuussa tärähtelee useammalle työntekijälle lisäprosentille verot ja laskelmalla ei näy kuin verokortin oikea alkuperäiinen tuloraja ja sitten nämä nykyisen työnantajan maksamat palkat.