peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Elisa Nivukoski
CONTRIBUTOR **

Poistojen jaksotus kk-tasolle Kirjanpidon jaksotustyökalulla

tekijä Elisa Nivukoski

Olen tehnyt tositteen tammikuulle, joka sisältää kaikki poistot kuluvalle tilikaudelle. Haluaisin jaksottaa kyseisen tositteen. Ilmeisesti tositteen jaksotus ei onnistu, mutta poistotilit 6850 ja 6870 ja vastaavast Taseen puolella 1071, 1161 ja 1201 tileille voisi asettaa jaksotussäännön. En kuitenkaan ymmärrä mitä tuo lähdetili, vertailutili ja kohdetili tarkoittaa?? Mitä niihin pitää laittaa?? En löytänyt mitään ohjeistusta tähän liittyen.

Terveisin

Elisa

3 VASTAUSTA3

tekijä Nelli Väätänen

Hei Elisa,

Kiitos viestistänne.

Kirjanpidon jaksotukset tehdään Netvisorissa jaksotustyökalun avulla. Uuden jaksotuksen voi luoda jaksotusten hallintanäkymästä "Taloushallinto" > "Kirjanpito" > "Jaksotukset". Tässä näkymässä voi siis määrittää sääntöjä, jotka nopeuttavat säännöllisesti tehtävien jaksotusten tekemistä.

Uuden jaksotussäännön luomisessa lähdetilillä tarkoitetaan sitä kirjanpidon tiliä tai tiliryhmää, jonka kohdekuukauden tai kumulatiivisen saldon arvo on laskentaperusteena. Vertailutiliin on taas tarkoitus määrittää se kirjanpidon tili, johon verrataan laskettua jaksotussäännön arvoa kirjattavan jaksotuseron määrittämiseksi. Kohdetilille on tarkoitus kirjata se kirjanpidon tili, johon jaksotusero kirjataan.

Jaksotuksista lötyy ohje https://support.netvisor.fi/hc/fi  sivustoltamme. Tässä on vielä linkki jaksotusten ohjeeseemme. Jaksotukset – Netvisor tukiportaali

Jos teille tulee aiheesta lisäkysyttävää, olettehan tukeemme yhteydessä.

Kuisma Puurunen
CHAMPION *

Samaan aiheeseen liittyen: milloin olisitte Netvisorin kehityksessä päivittämässä jaksotustoimintoa sellaiseksi, että jaksotussääntöön voisi asettaa myös kirjanpidon laskentakohteet [muodostuville jaksotustositteille]? Tuo koko jaksotustoiminto on nykyisellään harmillisen vähäisellä käytöllä ja iso syy sille on, että laskentakohteita ei huomioida.

Hei Kuisma,

Kiitos viestistänne.

Tuo on todella hyvä kehitysidea, aiheesta kannattaa ehdottomasti tehdä kehitystoive Visma Solutions Community yhteisöön tuote-idointi osioon. Muut käyttäjät voivat tukea ehdotustasi äänestämällä sitä, ja mitä enemmän ääniä se kerää, sitä korkeammalle se nousee tuotekehityksen jonossa. Tässä suora linkki Visma Solutions Communityn tuote-ideointi osioon: https://community.vismasolutions.com/community/netvisor/netvisor-ideointi