peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Sähköinen allekirjoitus - kaikki eivät allekirjoita

Käyttöohjeessanne kerrotaan, että sähköinen allekirjoitus näkyy Netvisorissa, kun kaikki ovat allekirjoituksen tehneet. Entä jos esimerkiksi yksi jättää allekirjoituksen tekemättä ja allekirjoituksen voimassaoloaika menee umpeen. Häviävätkö jo tehdyt allekirjoitukset tekniikan syövereihin ja jäljellä on vain allekirjoittamaton dokumentti.

1VASTAUS1

Re: Sähköinen allekirjoitus - kaikki eivät allekirjoita

Moi Jouni

Jos kaikki henkilöt eivät allekirjoita lomaketta lomakkeen voimassaoloajan sisällä, menee lomake hylätty -tilaan ja käytännössä tällöin joudutaan tekemään koko prosessi uudestaan.

Mikäli tilinpäätöslomakkeen voimassaoloaika on umpeutunut, jää tämän korjaamiseen kaksi vaihtoehtoa. Joko aineisto tallennetaan koneelle ja tehdään sähköisen allekirjoitus näkymän kautta manuaalisesti tekemällä uuden sähköisen allekirjoituksen ja valitsemalla lähettäjät uudestaan. Sitten allekirjoitettu lomake voidaan liittää käsin tilikausiarkistoon tilikauden liitetiedostona.

Toinen vaihtoehto on purkaa tilikausiarkistointi ja muodostaa tilinpäätösaineisto uudestaan. Tässä pitää kuitenkin muistaa, että tämä tekee arkistoviitenumeron uudestaan.