peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CHAMPION ***

Sähköinen allekirjoitus - onko epäkohdat korjattu?

Hei, 

 

kohta taas alkaa tilinpäätösten sähköinen allekirjoitus, alla muutamia linkkejä aiheisiin joista keskusteltu tämän vuoden keväällä. Tiedustelen että onko näihin tullut mitään parannuksia tämän vuoden aikana?

Suurimpia ongelmia ovat aiheuttaneet:

 

* allekirjoituskutsua ei ole voinut lähettää uudestaan tilanteessa jossa on ollut väärä sähköpostiosoite, allekirjoittaja on vahingossa poistanut kutsun tai kutsu on vanhentunut.

* allekirjoittaminen on vaatinut kaikkien allekirjoitusta, vaikka todellisessa maailmassa tätä 100% allekirjoituskattavuutta ei vaadita.

 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Sahkoinen-allekirjoitus-kutsun-uudelleen-lahetys...

 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Sahkoinen-tilinpaatoksen-allekirjoitus/m-p/20619...

2VASTAUSTA2
GURU ***

Vastaus: Sähköinen allekirjoitus - onko epäkohdat korjattu?

Tässä on myös näitä ongelmia:

 

Sähköseen allekirjoittamiseen on mahdollista lisätä muitakin dokumentteja kuin tilinpäätökset. Esim. pöytäkirjat lisään tänne allekirjoitettavaksi, mutta niihin pitää jokaiseen kirjoittaa vastaanottajat erikseen vaikka suurin osa nimistä on jo esim. tilinpäätöksen perustiedoissa. Saisiko tähän jonkun vetovalikon mistä henkilöt sähköpostiosoitteineen voisi valita ettei jokaista joka ikinen kerta tarvitse käsin kirjoittaa?

 

Lisäksi kun olet lähettänyt useita sähköisiä allekirjoituksia, esim. nyt tilanne konsernista missä on monta yhtiötä niin kun tilintarkastaja tekee viimeisen allekirjoituksen niin minulle tulee ilmoitus: Kaikki kutsutut ovat nyt allekirjoittaneet. Mutta tässä ilmoituksessa ei lue minkä yhtiön allekirjoituksista on kyse. Siis monta yhtiötä missä kaikissa sama tilintarkastaja. Saisiko tähän korjauksen, että tiedän mikä yhtiö on valmis ja minkä yhtiön tilinpäätöksestä nimiä vielä puuttuu?

 

Ja onkohan tässä joku bugi:

Tilinpäätökseen oli kutsuttu allekirjoitukset toimitusjohtajalta, hallituksen jäseniltä sekä tilintarkastajalta. Kaikki muut ovat allekirjoittaneet paitsi tilintarkastaja joten kun tulostan tilinpäätöksen Netvisorista tilinpäätöksen siellä ei näy sähköisen allekirjoituksen merkintää. Tilintarkastaja laittoi tilintarkastuskertomuksen missä oli tilinpäätös ja siinä merkintä sähköisestä allekirjoituksesta, allekirjoittajana oli toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet. Molemmissa näissä on sama arkistoviite. Saako tilintarkastaja tulostettua tilinpäätöksen sähköisillä allekirjoituksilla vaikka tilintarkastajan allekirjoitus puuttu? Itse en sellaista Netvisorista löytänyt.

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Sähköinen allekirjoitus - onko epäkohdat korjattu?

Tuon ongelman jossa sama tilintarkastaja useassa yhtiössä, olen ratkaissut niin että laitan yrityksen nimen lähetettävän asiakirjan nimen kohtaan. Siinä kohdassa lukee oletuksena tilinpäätös.pdf tai tase-erittelyt.pdf, niin olen muokannut siihen yrityksen nimen. Esimerkiksi Yritys A Oy / tilinpäätös.pdf, niin tämä tieto näkyy siinä palautteessa kun joku allekirjoittaa.

 

Mutta olet oikeassa siinä, että nämä tiedot olisi hyvä tulla automaattisesti ilman manuaalista muokkausta.