peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

Miksi sähköiseen allekirjoituskiertoon lähettävälle henkilölle ei tule lainkaan tietoa siitä, että lähetettyä dokumenttia ei ole allekirjoitettu annetussa määräajassa vaan se on hylkääntynyt? Tilikausiarkistossa näkyy, että "hylätty" mutta ei näy syytä - onko allekirjoittaja tosiaan jotenkin hylännyt sen vai onko voimassaoloaika vain mennyt umpeen eikä ole allekirjoitusta hoitanut? Pitäisi tulla sähköpostiin viesti, että allekirjoitusketju on jäänyt kesken!

5VASTAUSTA5
Highlighted

Vastaus: Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

Hei Marja-Terttu,

 

Tämä on yksi tiedossa olevista parannettavista asioista sähköiseen allekirjoitukseen liittyen ja tulemme tämän jossain vaiheessa tekemään. Voimme kohtalaisen helposti lähettää viestin kutsujalle vaikka viikkoa ennen kuin pyynnön voimassaoloaika päättyy. Toki tässä on oletuksena että käyttäjällä on voimassa oleva sähköpostiosoite tallennettuna Netvisoriin.

 

Allekirjoittaja ei näitä pysty hylkäämään muuten kuin jättämällä dokumentin allekirjoittamatta.

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

Omat asiakkaani ovat hyvin pitkälle siirtyneet vuoden 2018 tilinpäätösten allekirjoittamisessa takaisin paperimaailmaan. Syynä sähköisen allekirjoittamisen ongelmat, joista olen kyllä tännekin kirjoitellut vaikka kuinka paljon. Mitään parannuksia ei kuitenkaan ole vuoden aikana tehty. Tämä on hyvin valitettavaa, koska sitten kun parannukset joskus ehkä tulevat, saa tehdä triplatyön että saan asiakkaat taas sitä käyttämään. 

 

Sähköinen allekirjoitus on hyvä esimerkki siitä, että julkaistaan joku uusi kiva juttu, mutta homma jääkin versioon 1.0 sitten muutamaksi vuodeksi. Kerron kyllä asiakkaalle sähköisestä allekirjoittamisesta, mutta kerron myös rehellisesti sen ongelmat (koska kirjanpitäjän pöydälle ne ongelmat sitten tulevat). Tämän jälkeen asiakkaita ei sitten enää kiinnosta, vaan hoitavat asian paperilla. 

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

(updated by Kati Leppänen ‎22-02-2019 09:50 )

En näköjään voi muokata omaa tekstiä. Eiliseltä ihan konkreettinen esimerkki, olin asiakkaan kanssa tilinpäätöspalaverissa ja siellä tehtiin päätös että heidän yhdeksän yrityksen tilinpäätökset allekirjoitetaan jatkossa paperilla. Jokaisen yrityksen hallituksessa on noin 6 henkilöä eli tästä tuli 54 eri ihmiselle negatiivinen signaali Netvisorista. Lisäksi tietysti tilintarkastajat, jotka myös omalta osalta voivat kehua tai moittia ohjelmistoa asiakkailleen. 

 

Toivottavasti tämä antaa edes vähän näkökulmaa siihen, että nämä asiat oikeasti vaikuttavat yritysten prosesseihin. 

Highlighted

Vastaus: Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

Hei Kati,

 

Tunnistan ongelman ja tarkoitus onkin että jatkossa näin ei pääsisi käymään. Olemme tähän liittyen tehneet tiettyjä toimintatapamuutoksia jotka tulevat näkymään meidän tulevissa julkaisuissamme.

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

Hieno homma että ongelma on tunnistettu, mutta olette valitettavasti ainakin puoli vuotta myöhässä. Enemmänkin jos katsotaan milloin tämä keskustelu sähköisen allekirjoituksen ongelmista on alkanut eli vuonna 2017

Saa olla todella hyvät muutokset että kehtaan toimintoa alkaa taas asiakkaille myymään ja houkuttelemaan jonkun asiakkaista testaukseen. Me kun emme voi testata asiaa kuin käytännössä asiakkaan kanssa yhteistyössä.