Jarno Oksanen
CONTRIBUTOR *

Serverit alhaalla?

tekijä Jarno Oksanen

Kirjautuessa Netvisoriin tunnistautumisvaiheessa ilmoittaa: 

Server Error

500 - Internal server error.

There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

9 VASTAUSTA9

tekijä Vilppu Paananen (Päivitetty ‎15-11-2021 22:36 tekijä Vilppu Paananen VISMA )

Hei @Jarno Oksanen ja @OneLine ,

 

pahoittelen, että Netvisorissa on ilmennyt osaltanne käytön häiriöitä. Selvitin tilannetta illan mittaan ja havaitsin yksittäisen palvelimen osalta järjestelmän asetuksissa virheen, joka aiheutti kokemanne virhekoodin. Virhettä saattoi esiintyä, mikäli käyttäjälle valikoitui kyseinen palvelin. Tilanne on voinut korjaantua sivustoevästeiden poistamisella, selaimen vaihtamisella tai uudelleenkirjautumisella, sillä tällöin taustalla oleva palvelin valitaan uudelleen.

 

Tilanne tosiaan on ilmennyt klo 16:15 - 22:10 välillä pienellä määrällä asiakkaita. Korjaustoimet saatiin valmiiksi hieman kymmenen jälkeen. Koska varmastikaan pahoittelut eivät tilannetta auta, teen heti huomenissa jatkokatselmoinnin varajärjestelmäämme, jotta se pudottaa entistä tehokkaammin vialliset palvelimet pois käytöstä vähentäen tämmöisten tapausten mahdollisuutta. 


Visma Solutions Oy / Netvisor R&D / Infrastructure and Application Management
Mervi L1
CONTRIBUTOR *

tekijä Mervi L1

Hei,

 

Sama ongelma kohdallani. Kuinka pientä joukkoa asiakkaita tämä mahtoi koskea?

tekijä Vilppu Paananen

Hei @Mervi L1 ,

arviomme mukaisesti perustuen kuormantasaimen ja palvelinkokoonpanon asetuksiin on häiriö koskenut noin viidesosaa kyseisenä aikana palvelua käyttäneistä asiakkaista, joista tosiaan valtaosalla tilanne on korjaantunut aiemmin mainittujen toimien kautta.


Visma Solutions Oy / Netvisor R&D / Infrastructure and Application Management
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi kaikki,

 

Testasin tuossa pari eri selainta, kaikki toimi ihan normaalisti. Käytin tunnistautumiseen Netvisor ID:tä.

Kannattaa nyt alkuun tyhjentää selaimesta evästeet, sammuttaa selain ja vaikka uudelleenkäynnistää koko tietokone, sitten kirjaudutaan uudelleen. Myös toista tai vaikka kolmattakin selainta kannattaa testata.

Jarno Oksanen
CONTRIBUTOR *

tekijä Jarno Oksanen

Terve,

 

Jep, nyt näköjään takas ylhäällä.

Monella tuttavalla sama homma, kun kyselin.

 

Juu perustoimenpiteet ja selaimet sekä eri IP yms. yritin silloin.

 

 

OneLine
CONTRIBUTOR **

tekijä OneLine

Minä olen aina käyttänyt chromea enkä aio sammutella enkä tyhjennellä saati testailla sen takia, että teidän ohjelmistonne ei pelaa. Töissäkin koko päivän yhtä pyörittämistä. Tuleeko mieleen, että että asiakkaitten työt on hoidettava sutjakkaasti eikä siinä ennätä näihin hommiin. Toki, jos voimme lähettää laskun hukka ajasta, sillä asiakasta emme voi siitä laskuttaa.

Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen

Moi,

 

Kaikki pyytämäni toimet ovat osa täysin normaalia vianetsintää, jotka tehtäisiin minkä tahansa pilvipalvelun ollessa kyseessä. 

Titta Leppänen
CONTRIBUTOR **

Hei,

 

niin ovat ja varmastikin kaikki Netvisoria käyttävät ovat kuulleet tämän ohjeistuksen lukuisia kertoja ja ovat siitä tietoisia. Kuitenkaan ei ole kohtuullista, että tätä "vianetsintää" täytyy tehdä päivittäin sujuvan työskentelyn takaamiseksi. Tällaisia toimia en muista joutuneeni tekemään minkään muun pilvipalvelun kanssa, tai jos olen, hyvin harvoin ja satunnaisesti.

 

Ja sopivasti sattui tuo eilinen serverin kaatuminen kaikille, joilta asiaa tiedustelin ja puheluita alkoi tulemaan asiakkailtakin miksi ei pääse kirjautumaan. Omalla kohdalla ei näyttänyt, että kyseessä olisi yksittäistapauksia sieltä täältä ja ihmettelinkin, kun mitään häiriötiedotetta ei ilmaantunut.

OneLine
CONTRIBUTOR **

tekijä OneLine

Niinpä on ja kuinkahan kauan??? Kivaa, kun menet laittamaan laskuja maksuun ja törmäät tähän. Laskuthan on tietenkin Netvisorissa eli muutakaan kautta et sitten maksa. Mielessä häämöttää kovasti ohjelmiston vaihto...