peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Malla Salmitie
CHAMPION *

Sopimusruokailuvähennys

tekijä Malla Salmitie

Kun laitan sopimusruokailuvähennykselle tulolajiksi 334 = ravintoedun , niin ohjelma lisää automaattisesti

nuo sosiaalivakuutus täpät päälle.

Eihän tuosta mene mitään sosiaalivakuutuksia, kun on vähennys palkasta.

 

Meneekö tuo siis oikein?

2 VASTAUSTA2

tekijä Minna Seistilä (Päivitetty ‎28-12-2018 16:20 tekijä Minna Seistilä VISMA )

Hei Malla,

 

Vakuutuskäsittelyvalinnat tulevat palkkalajille aina valitun tulolajin mukaisena ja niitä ei voi muokata kuin niille tulolajeille, mihin verottaja sen on erikseen sallinut. Eli kohdistettaessa Sopimusruokailuvähennys-palkkalaji tulolajiin 334, tulee nuo vakuutuskäsittelyvalinnat palkkalajille.

 

Palkkalaskelmalla Työeläke- ja Työttömyysvakuutuksen laskennanperusteena (vuonna 2019 maksettavilla palkoilla) käytetään noita samaisia vakuutuskäsittelytietoja, mutta palkkalaskelmalla huomioidaan vakuutusmaksujen laskennan perusteena vain niiden palkkalajien arvot, jotka on liitetty Bruttopalkan kaavaan. Joten näin ollen Sopimusruokailuvähennys-palkkalajista ei lasketa Työeläke- tai Työttömyysvakuutusmaksuja, koska palkkalaji ei ole Bruttopalkan kaavassa mukana, vaan vähennyksenä Maksetaan-palkkalajin kaavassa.

sopimusruokailuvähennys.jpg

 

 

Jos samainen 334 tulolajikohdistus tehdään Ravintoetu-palkkalajille, huomioidaan siitä myös vakuutusmaksut, koska Ravintoetu-palkkalaji sisältyy Bruttopalkan kaavaan.

ravintoetu.jpg

 

Tästä aiheesta on toinenkin keskustelu Communityssa.

 

Mukavaa työpäivää!

tekijä Raisa Ruokonen

Hei Malla!

 

Olet oikeassa, jos käytetään näin, summa täytyy rivillä muuttaa nollaksi. Selvitän tätä lisää, ja palaan huomenna asiaan.