peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
GURU ***

Suoritusten kirjauksen oletusvalinta

tekijä Tuula Jehkonen

No olipas "mukava" palata lomilta Netvisorin pariin, tuli kirjattua lähes parin kuukauden saapuneet suoritukset samalle tositteelle. Olisin kyllä tosi kiitollinen että tähän tulisi pikainen korjaus; ihan vaan jonkun verran korjattavaa nimittäin riittää Hymiö Surullinen Hymiö Surullinen Hymiö Surullinen

Niin, että hyvät uudet vuodet tässä vaan toivottelen Hymiö Onnellinen

22 VASTAUSTA22
Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei Tuula ja kumppanit!

Suoritusluettelon "Kirjaa suoritukset kirjanpitoon"-oletusvalinnaksi vaihdettiin eilisessä viikkojulkaisussa "Kirjaa suoritukset omina tositteina".

Tiliotteella emme vaihtaneet kirjauksen oletustapaa, koska siinä on tämänkin keskustelun perusteella nähtävissä erilaisia koulukuntia. Eli se vaatii hiukan isomman muutoksen - Netvisor pitää saada muistamaan käyttäjän edellinen valinta ko. toiminnossa.

Jouni Salmi
CONTRIBUTOR ***

tekijä Jouni Salmi

Hei

Kun tähän tehdään isompaa muutosta, niin eikö voisi suunnitella tuon oletuskirjaustavan laittamista käytäjä tai käyttäjä ja yrityskohtaiseksi.

Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei Jouni!

Yksi kysymys vielä: jos tekisimme asetuksesta sekä yritys- että käyttäjäkohtaisen, pitäisi jokaisen käyttäjän käydä nakuttamassa asetukset haluamallaan tavalla jokaiseen yritykseen.

Entä jos tehtäisiin oletusvalinnasta pelkästään yrityskohtainen? Silloin yrityksen kaikki tositteet muodostuvat oletuksena samalla, yhdessä sovitulla logiikalla. Kun voihan sitä oletusta sitten tapauskohtaisesti vaihtaa tiliottella mikäli jokin yksittäistapaus näin vaatii?

Jouni Salmi
CONTRIBUTOR ***

tekijä Jouni Salmi

Hei

Yrityskohtainen oletus on mielestäni riittävä

Tuula Jehkonen
GURU ***

Kannatan Jounin ehdotusta.

Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Moi Jouni,

Välitän kommenttisi tuonne "suunnittelupöydälle" Hymiö Onnellinen

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tähän sivuhuomiona vielä että huomasin vahingossa tähän "peruutuskeinon" (kun tein itse saman virheen ensitöikseni lomalta palattua) että kun poistaa ko myyntisuorituksen, niin ne kaikki tulevat uudelleen käsiteltäviksi. Sitten voi tehdä uudestaan sen ja muistaa muuttaa "omina tositteina".

Tuula Jehkonen
GURU ***

tekijä Tuula Jehkonen

Hei Anna

Juuri noin minullekin kävi lomalta palattuani.

Itse kun poistin suorituksen niin se poistui kokonaan, ei siis tullut uudelleen käsiteltäväksi. Toisaalta kun tähän tulee esim. kaikki Netsin suoritukset ja niillehän ei ole laskua vaan ovat luottokorttituloja niin johtuisiko siitä että sitten häviää. En kyllä halua että kahden eri kuukauden luottokorttitulot ovat samalla tositteella joten pakkohan se oli kuitenkin poistaa. Jospa joku päivä loman jälkeen ei tällaista virhettä pääsisi vahingossa tapahtumaan ja oletusvalinta olisikin että kirjaa jokaisesta rivistä oma tosite. Tämä olisi pienempi vahinko myös niille jotka haluavat koko rimpsun samalle tositteelle.

T:Tuula

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Muistelin kyllä että itselläkin oli juuri Netsin ja checkoutin suorituksia silloin ja sain tositteen peruttua :smileyconfused: Mutta eniveis, nyt kun tuo muutos tulee että oletuksena on se "omina tositteina" niin kuten sanoit niin virheet vähenee itse kullakin. Hymiö Onnellinen

Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Kiitos Tuula ja kumppanit palautteesta!

Käännämme suoritusluettelon kirjausten oletusvalinnaksi "Kirjaa suoritukset omina tositteina". Ihan tarkkaa aikataulua en osaa parannukselle antaa, mutta alkuvuoden aikana.

Terveisin LauraS/Netvisor tuotekehitys

Tuula Jehkonen
GURU ***

Molemmista, Myynti/suoritukset + Tiliotteiden tiliöinti?

Accepted solution
Laura Sainio
VISMA

Moi Tuula,

Suoritusluettelon toiminto oli nyt tarkoitus oikaista.

Tarkennatko tuota tiliotteiden tiliöinti-asiaa, tarkoitatko siis tätä tiputusvalikkoa täällä?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tuohon suoritusluetteloon olen samaa mieltä, mutta tiliotteella näkisin, että suurin osa kirjaa tosite/päivä, joten tänne suuntaan EI-toivottu uudistus.

Tuula Jehkonen
GURU ***

tekijä Tuula Jehkonen

Minä taas näkisin että suurin osa haluaa kirjata tiliotteen jokaiselle riville oman tositteen. Jos tiliotteella on paljon tapahtumia on hyvä että jokaisesta rivistä muodostuu oma tosite. Mahdollinen jatkokäsittely on myös helpompaa kun vain oleellinen on käsittelyssä.

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei Laura

Juuri tuota tarkoitan.

T:Tuula

tekijä Marja-Terttu Järvimäki

Käyn myös aina vaihtamassa niin, että tulee jokaisesta tapahtumasta oma tosite. Voisi olla oletuksena.

Laura Sainio
VISMA

tekijä Laura Sainio

Hei Tuula!

Tarkennatko vielä, että mikä on tuo oletusvalinta joka pitäisi olla eri asennossa?

Hyvää uutta vuotta sinnekin!

Tuula Jehkonen
GURU ***

Hei Laura

Siis kun menen kohtaan Myynti/Suoritukset/Näytä luettelo ja sieltä listaan kaikki viitteellä tulleet kirjaamattomat tapahtumat. Tänne tulee esim. kaikki netsin maksupäätetulot. Tässä on vetovalikko ja oletusvalintana on että kaikesta kirjataan yksi tosite; tosi kivaa Hymiö Surullinen

Samoin kun tiliotteelta tiliöidään niin siinäkin yksi tosite oletusvalintana. Eli kaikista ohjelman kirjaamista (ostolaskujen maksut, viitesuoritukset tms.) tulee jokaisesta rivistä oma tosite mutta kun menet itse kirjaamaan niin ehdotus on että kaikki tumpataan samalle.

Luulen että jos nämä kaikki vahingot olisi teidän korjattavana niin tämä ongelma olisi korjattu jo aikapäiviä sitten. Ja näitä sattuu kaikista eniten kiireessä; nimimerkillä kokemusta on.

T:Tuula

Laura Sainio
VISMA

Hei!

Onko sinulla arviota siitä, kumpi tapa on käytetympi? Mikäli valinnan vain vaihtaisi toisin päin, niin samalle tositteelle kirjaajat yllättyisivät saadessaan nipun tositteita yhden sijasta.

Entä jos tuohon "Kirjaustapa"-valintaan lisäisi uuden oletusvalinnan "Valitse kirjaustapa", niin olisiko se parannus vai huononnus mielestäsi? Silloin käyttäjälle tulisi aina ylimääräinen klikkaus kun kirjaustapaan pitäisi ottaa kantaa, mutta oletusvalinnasta johtuvat virheet poistuisivat?

Jouni Salmi
CONTRIBUTOR ***

tekijä Jouni Salmi

Hei

Jokaisella ohjelmiston käyttäjälllä on omat tunnukset, joten eikö tällaista oletusarvoa voi laittaa käyttäjäkohtaiseksi tiedoksi? Molemmille kirjaustavoille on varmasti käyttäjiä.