peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Virpi Oittinen
CHAMPION *

Tarkastamattomat tiliöinnit

tekijä Virpi Oittinen

Hei,

 

Tarkastamattomat tiliöinnit -listauksella on sekä asiatarkastettuja että hyväksyttyjä laskuja. Eli, jos teen tarkastuksen asiatarkastuksen jälkeen ennen hyväksyntää, tulee sama lasku tiliöinnin tarkastukseen vielä uudelleen hyväksynnän jälkeen. Onko olemassa jokin asetus, jolla voisin määritellä tähän nousemaan vain hyväksytyt laskut tai, että jo tarkastetut tiliöinnit eivät nousisi tähän uudelleen?

 

t. Virpi Oittinen

Virpi Oittinen
10 VASTAUSTA10
Rane Olsen
VISMA

tekijä Rane Olsen (Päivitetty ‎08-03-2019 10:33 tekijä Rane Olsen VISMA )

Moi Virpi,

 

Ostolaskun tosite on poikkeus kaltaistensa joukossa. Sen lähde on ostolaskulla ja ostolasku päivittää tositetta muistaakseni ainakin hyväksymiseen saakka. Ja laskulla olevaa tiliöintiähän voidaan muokata ennen asiatarkastusta, asiatarkastuksen yhteydessä, ja vielä hyväksymisen yhteydessä, joten se on ihan oikein että se tosite nousee sinne jokaisen tilanmuutoksen jälkeen. Kannattaa hyväksyä ne vasta kun lasku on hyväksytty, sitten ne eivät enää tule uudelleen näkyviin.

Kuisma Puurunen
CHAMPION *

Moi Rane. Noinhan se prosessi menee, kuin kuvaatkin. Ehdotat: "Kannattaa hyväksyä ne vasta kun lasku on hyväksytty"

 

Kertoisitko lisätietona, että mistä kohdasta tarkastamattomien tiliöintien luetteloa voi silmäilemällä havaita, että tarkastelun kohteena oleva OL-tosite liittyy laskuun, jonka tila on joko asiatarkastettu tai hyväksytty?

Accepted solution
Rane Olsen
VISMA

Moi Kuisma,

 

Hyvä kuitti 🙂

 

Tuo raportti kaipaa parannusta tuon osalta, se on kaikilla tiedossa. Tuossa täytyy vähän katsoa ensin sitä ostolaskupuolta ja listata esim. hyväksyttävänä olevan kuukauden ostolaskut ja katsoa joko ne ovat valmiita, sitten tiedän että voin hyväksyä ko. kuukauden OL-tositteiden tiliöinnit. Tässä työtavassa on ideana tyhjentää näkymää korkeintaan kuukausi kerrallaan, eli elää ALV-laskennan mukaan (ja kannattaa tehdä tuota kk-tasolla vaikka ilmoitus olisi kvartaali- tai vuositasolla). Ostolaskujen osalta tämä on hankalinta mahdollista ko. näkymän käyttöä, muut tositteet menevät suhteellisen mukavasti. Yksi tapa nopeuttaa tuota on ottaa tiliöintioikeudet pois kaikilta muilta kuin kirjanpitäjiltä, mutta sekään ei ole aina mahdollista koska se hidastaa tiettyjä käyttötapauksia liikaa.

Kuisma Puurunen
CHAMPION *

tekijä Kuisma Puurunen (Päivitetty ‎08-03-2019 13:02 tekijä Kuisma Puurunen )

OL-tiliöintien läpikäynti kuukausitasolla, tai tiliöintioikeuksien pois ottaminen muilta kuin kirjanpitäjältä, eivät kumpikaan edesauta kirjanpidon ajantasalla olemista. Päinvastoin heikentävät sitä. Täytyy muistaa, että tämä kyseinen ongelma on ongelma enemmän siellä kokoluokkaa isommassa yrityskaalassa, jossa ostolaskuja on kuukaudessa 100+ kpl. Pienemmissä yrityksissä tämän uudelleentiliöintimurheen kanssa pystyy jotenkin elämään.

 

Netvisor voisi tätä ongelmaa parantaa teknisesti, tekemällä ehdon laskun hyväksyntään: Mikäli hyväksynnän yhteydessä ei muuteta tiliöintirivejä, silloin ei myöskään laskuun liittyvä kirjanpidon tosite päivittyisi. Ja tällöin tosite, joka ei ole muuttunut, ei nousisi uudestaan tarkastamattomiin tiliöinteihin kirjanpitäjän ihmeteltäväksi.

Virpi Oittinen
CHAMPION *

Moi,

"Tässä työtavassa on ideana tyhjentää näkymää korkeintaan kuukausi kerrallaan..." Meillä on käsittelyssä noin 750 ostolaskua joka kuukausi. Tuo työtapa on mahdoton!

 

Virpi Oittinen
Rane Olsen
VISMA

Moi Virpi,

 

Voihan sitä tyhjentää vaikka joka päivä jos se on mielekkäämpää, tai kerran viikossa. Kunhan ei tee sitä kerran vuodessa tai kerran puolessa vuodessa, siitä ei tule mitään jos tositteita on paljon.

Virpi Oittinen
CHAMPION *

Niinhän sitä tyhjennelläänkin nyt, mutta turhauttaa, kun sama lasku nousee käsittelyyn useamman kerran.

Virpi Oittinen
Kati Leppänen
CHAMPION ***

tekijä Kati Leppänen (Päivitetty ‎08-03-2019 14:09 tekijä Kati Leppänen )

Luin keskustelun läpi ja sisältö vahvistaa sitä tunnetta kuinka suuri kuilu on ohjelmistotoimittajan ja käyttäjien välillä koskien päivittäistä työtä ja prosesseja. 

 

Ostolaskujen tiliöintejä ei voi missään tapauksessa jättää kerran kuukaudessa tarkistettavaksi jos niitä on yli 100 kpl kuukausitasolla. Ei siinä jos asiakkaita on yksi mutta jos niitä onkin 20 niin tarkistettavien tiliöintien määrä on 20 x 100 = 2000 kpl

 

 

Rane Olsen
VISMA

Oikaisen nyt vielä sen, mitä tarkoitin sanaparilla "korkeintaan kuukausi". Tarkoitin sitä, että juoksevan kirjanpidon tekemisen ideana Netvisorissa on tehdä sitä jatkuvasti, mutta sitä tekemistä tulee venyttää korkeintaan kuukauden mittaisen jakson käsittelemiseen kerralla, ei pitempien. Tämän olisi tietysti voinut sanoa toisillakin sanoilla, mutta jos olisin kirjoittanut "vähintään kuukausi", niin sen taas olisi voinut tulkita, että minun pitää odottaa ainakin se yksi kuukausi, jotta voin tehdä jotakin. Mutta tämä tästä, eiköhän tämä nyt ole selvää kaikille mistä puhuin.

Virpi Oittinen
CHAMPION *

Moikka,

 

tuota pohdimme täälläkin. Avaamatta laskua ei mielestäni voi tietää missä kierron vaiheessa lasku on.

 

 

Virpi Oittinen