OneLine
CONTRIBUTOR **

Tilikausiarkiston liitteet

tekijä OneLine

Hei, tilinpäätösten aika lähenee ja kirjanpitäjä tuskailee jo etukäteen tilikausiarkiston kanssa. Tähän sanotte kuitenkin, että ei ole mahdollista tai kehitysaikataulua ei ole antaa. Joka tapauksessa, asiakas lykkää liitteitä tilikausiarkistoon sinne tänne, kun ei ole varma asioista. Kirjanpitäjän täytyy ensin avata ja tallentaa liite ennenkuin pystyy raahaamaan tai liittämään sen oikealle paikalle. Eihän tässä ole mitään järkeä...liitehän pitäisi pystyä siirtämään osiosta osioon. Jos tähän on jo järkevä ratkaisu, niin kertokaa ihmeessä!!! Asiakas voi toki pistää s-postilla liitteen, minkä kirjanpitäjä käy liittämässä. Tämä on kuitenkin ylimääräistä työtä, mistä asiakasta laskutetaan.

4 VASTAUSTA4
Maarit Hulkko
CHAMPION *

tekijä Maarit Hulkko

Olisipa myös mahtavaa jos liitteitä pystyisi myös järjestämään. Nythän ne vaan listautuu tallennusjärjestykseen ja on hieman haastava hakea jos liitteitä on esim kymmeniä tai jopa satoja

Taru Heinonen
CHAMPION ***

tekijä Taru Heinonen

Itsellä toimintatapana, että asiakkaille kerrotaan että KAIKKI dokumentit laitetaan AINA "Tilikausikohtaiset liitteet" ja perustellut syyt miksi vain ja ainoastaan sinne. 

 

Yksi mahdollinen keino estää "väärään paikkaan" tallentamiset olisi että käyttäjäoikeuksilla voisi rajata mihin kohtaan tilikausiarkistoa voisi dokumentteja tallentaa. Ei toki sovi läheskään kaikissa yrityksissä, mutta ainakin niitä jotka ei ikinä muista minne ne pitikään tallentaa, pysyisi helpottamaan kun vaihtoehtoja on vain se yksi.

https://www.viimapaa.com/
OneLine
CONTRIBUTOR **

tekijä OneLine

Tässä oli pointtina se, että kirjanpitäjä hakiessaan tilinpäätösaineistoa, joutuu jokatapauksessa avaamaan ja tallentamaan liitteen ennenkuin saa sen raahattua tilinpäätösaineistoon. Näitä pitäisi pystyä siirtelemään osioiden välillä. 

tekijä Marja-Liisa Lohtander

Hei, 

on totta, että liitteiden siirtäminen osiosta toiseen ihan vain näkymässä suoraan olisi joustavampi ratkaisu. Tällä hetkellä tuohon ei ole tulossa muutosta, mutta ilman muuta aina kannattaa näistä arkea jarruttavista asioista meille kertoa sillä kun muutoksia tehdään eri alueille, ovat nämä asiat sitten meillä tiedossa ja niitä voidaan huomioida. 

 

Meillä on Tilikausiarkisto -näkymässä pienet infot, miten eri paikat liitteiden käsittelyyn vaikuttaa. Merkittävin on tuo "Tilinpäätösaineiston liitteet", sillä siihen osioon liitteiden liittäminen on mahdollista vain ennen tilinpäätösaineiston muodostumista, sillä Netvisorissa tilinpäätöksen kokonaisuus, käsittäen myös nuo ns. käsin lisätyt liitteet, muodostaa tilinpäätöksen kokonaisuuden, joille tulee arkistotunnus, josta voi varmentaa, että kyseiset tiedot ovat samaa kokonaisuutta.     Muiden osioiden välillä liitteiden siirtäminen olisi hyvä toiminto. 

MarjaLiisaLohtander_0-1635406289167.png