peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CHAMPION *

Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Miksi noita merkkejä on vaikka tiliotteet ovat ok ?

On muuten ihan järkyttävän näköinen tuo uusi näkymä  Hymiö Surullinen

6 VASTAUSTA

Re: Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Hei Mari,

Tarkoitatko tilioteselailunäkymän oransseja kolmiomerkkejä "Erotus"-sarakkeessa? Huomiomerkit huomauttavat siitä, että tiliotteen ja kirjanpidon tilin saldo eroavat toisistaan. Logiikka on sama kuin ennenkin, ainoastaan merkintätapa eroaa: vanhoilla tyyleillä ko. rivin erottava summa oli merkitty punaisella värillä. En löytänyt esimerkkikuvaa erottavasta tiliotteesta, mutta ao. kuvan "Erotus"-sarakkeessa nämä punaiset merkinnät ovat siis olleet:

Ikävä kuulla, että et pidä uudesta ulkoasusta. Tarkoitus on ollut päivittää sivun ulkoasu vastaamaan Netvisorin uusia tyylejä ja selkeyttää näkymän luettavuutta parantamalla otsikointia ja termejä. Onko jokin tietty asia, mitä mielestäsi pitäisi uusissa termeissä tai tyyleissä parantaa?

CHAMPION *

Re: Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Minkä takia noita muutoksia pitää yleensä tehdä ?

Johonkin jo laitoinkin että ohjelman uusi tyyli on tarkoitettu

näkörajoitteisille ts. melkein sokeille

kun fontti ja rivivälit on niin suuria että näyttöä pitää koko ajan

skrollailla ylös alas...

Mikä vika vanhassa fonttikoossa ja riviväleissä oli ??

Esim nuo tiliotteet. Aikaisemmin ruudulle mahtui varmaan tuplasti

tiliotteita nykyiseen verrattuna.

Ihan sama juttu kaikissa tehdyissä näkymien "virkistämisissä".

Oletteko ottaneet yhtään käyttäjien tarpeita ja mielipiteitä huomioon ?

Ja muutenkin, koittaisitte keskittyä ohjelman käyttöominaisuuksien

parantamiseen ja sen toimimiseen !!

Kiitos Hymiö Onnellinen

Mari

CHAMPION *

Re: Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Hei Mari!

Kiitos palautteestanne. Yleisesti ottaen pyrimme kehittämään palvelun käyttökokemusta paremmaksi kaikilla käyttäjäryhmillä. Välillä kuitenkin käyttäjillä ja käyttäjäryhmillä on toisistaan poikkeavia tottumuksia, mieltymyksiä tai rajotteita, jolloin meidän ratkaisu ei kaikilla toimi yhtä hyvin.

Teemme paljon käyttäjätestauksia eri projektien yhteydessä monien erilaisten käyttäjien (yrityskäyttäjät, palkansaajat, tilitoimiston tehokäyttäjät..) kanssa. Olemme yleisesti todenneet hieman väljemmän asettelun toimivammaksi. Käyttäjien on ollut helpompi hahmottaa ja omaksua esitetty sisältö, vaikka sivuista joissain tapauksissa tuleekin hieman pidempiä.

Asiaa on tutkittu myös maailmalla ja havaittu, että yleisesti ottaen ilmavammalla asettelulla saavutetaan parempi ymmärrettävyys ja sisäistäminen kuin kovin tiiviisti esitetyllä sisällöllä.

“White space also makes content more readable. A study (Lin, 2004) found that good use of white space between paragraphs and in the left and right margins increases comprehension by almost 20%. Readers find it easier to focus on and process generously spaced content.”

Lisäksi viittasitkin näkörajoitteisiin käyttäjiin, joka on myös sellainen asia mikä meidän tulee suunnittelussa ottaa huomioon. Noin 5-10% väestöstä omaa jonkunlaisen lukihäiriön ja tekstin luettavuutta helpottaa ilmavampi asettelu.

Teimme vielä vertailun tiliotteiden listauksesta vanhalla vs. “uudella” näkymällä ja samoilla rivimäärällä. Kokonaisuutena tämä ei aivan merkittävästi lisää sivun korkeutta. Tietysti jos rivimäärät ovat todella isoja niin myös erot ovat isompia kuin tässä n. kymmenellä rivillä esitetyt.

tiliotelistaus - rivikorkeusvertailu.png

Mikäli sinulla on kiinnostusta niin suunnittelijamme mielellään kävisivät tilanteita teidän kontekstissa läpi esimerkiksi etäyhteyden avulla. Voisimme kartoittaa minkälaisia haasteita asia teillä konkreettisesti aiheuttaa ja löydämmekö esimerkiksi sellaisia asioita mitä voisimme säätää toimivammaksi ilman, että tilanne huonontuu toisaalla. Tai jos haluaisitte osallistua tuleviin käyttäjätestauksiimme jonkun projektin tai uudistuksen osalta niin sekin kyllä onnistuu!

Ystävällisin terveisin,

Timo Pöntinen

CHAMPION *

Re: Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Niin, nämä on varmaan sellaisia muutoksia että on vaan hyväksyttävä vaikka olisivat ihan järjettömiä

ja lisäävät ja vaikeuttavat töitä Hymiö Surullinen   

Ottakaa sinne suunnittelijoiksi henkilöitä jotka oikeasti myös käyttävät ohjelmia.

CHAMPION ***

Re: Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Olen todella samaa mieltä Marin kanssa tuosta ruutujen skrollailusta. Vaikka kuinka teille yrittää kertoa ergonomiasta niin tuntuu että koko ajan menee vain pahempaan suuntaan. Kaikissa uudistuksissa tulee lisää rullailua, hiiren klikkailua yms. mitään ei pysty enterillä hyväksymään. Sitten selitellään että jollekin voi joku vahinko sattua kun sattuu painamaan enteriä. Kyllä sitä yhdestä vahingosta ja turhasta työstä oppi paljon paremmin kuin tällaisesta kaikki vahingot estävästä toiminnasta. Kohta kai tositteen tallennuksessakin tulee kysymys oletko varma, sitten hyväksyntä vain hiirellä ja senkin osuttava pikkuriikkiseen ruutuun. Ei Netvisoria ainakaan voi mainostaa nopeudella ja kirjanpitäjäystävällisyydellä Hymiö Surullinen

CHAMPION **

Re: Tilioteselailunäkymässä varoitusmerkkejä ???

Tuota noinniin...siis ilmavuus ja "white space" ei automaattisesti tarkoita esim ylileveitä sarakkeita jolloin tyhjän tilan takia esim. rivillä pysyminen on hankalaa.

"good use of white space" ei nyt kyllä toteudu tiliotehaussa.